icon

Materská pri reťazovom pôrode.

efinka666
20. mar 2020

Ahojte kočky,prosím vás,išla som na matesku vdecembri roku 2017-vtedy som mala vyraratnu z aktuálneho platu ,avšak ak otehotnieť tento rok 2020,medzi tým sa mi základ navýšil o skoro 200€,z čoho mi bude teraz ratana materská ? Na mzdovom v práci mi povedali že predbežný zárobok z aktuálneho platu,čiže z toho ktorý som mala v roku 2017😔keďže som novú zmluvu nepodpísala ,neviete nejaké finty? Bola by som v pluse o 160€,ďakujem vám veľmi krásne

gir
20. mar 2020

Donesieš nový platový výmer a z toho sa ti počíta

efinka666
autor
20. mar 2020

@gir avšak ,mzdové mi povedali že oni to automaticky posielajú do sociálky,ale výmer ten z roku 2017,preto sa mi to nezdá lebo poznám veľa mamičiek ,ktorým zdvihli plat,keď boli doma aj so 6roov a mali matersku z toho vyššieho základu

gir
20. mar 2020

@efinka666 ja som pred druhou materskou osobne niesla na sociálnu poisťovňu papier kedy mi začína materská a platový výmer, aktuálny

evittam
20. mar 2020

@gir Kam ho donesie?
@efinka666 SP žiada zamestnavatela o potvrdenie predpokladaneho príjmu. Cize mzdarka musi potvrdit o tych 200Eur viac.

evittam
20. mar 2020

@gir Ich nezaujíma platový vymer. Maju na to svoje tlačivo a to musí vypisat zamestnavatel podla aktuálneho stavu.

gir
20. mar 2020

@evittam autorka sa pýtala, ja som jej odpovedala ako to bolo u mňa.

evittam
20. mar 2020

@gir V poriadku. Ja ti pisem z coho počítajú MD. Cize platový vymer nepotrebuju ale ano môžu žiadať pre kontrolu.

efinka666
autor
20. mar 2020

@evittam ďakujem ,vidíte aj akože ja som toho nazoru,a keď som sa ich nato pytala ,povedalj ze môj aktuálny plat je ten keď som odchádzala na materskú ,keďže som nepodpisa novú zmluvu,že mám ísť na mesiac do práce ,aby som podpísala aktuálny plat,nechaoem ,buď oni v yom nemajú jasno alebo neveim ,

evittam
20. mar 2020

@efinka666 Tak ak nemas dodatok k zmluve o zvýšení platu tak potvrdia len ten pôvodný...

luciab19
20. mar 2020

Ahoj ja som mala toto iste. Na Socialku som rovno s papierom od DR doniesla papier, to ich tlačivo, kde sa vypisuje tzv. predpokladaný príjem, teda ten vyšší. Ten mi vypísala účtovníčka vo firme. Sociálka následne odo mna žiadala zmluvu. V zmluve som mala napisane, ako by sa mi plat zvyšoval. To však nestačilo, musela som priniesť aj dodatky k zmluve od zamestnávateľa, kde bolo jasne uvedené navýšenie platu podľa zmluvy. Zo socialky ešte volali aj účtovníčke, ktorá to potvrdila. Bolo to schválené, trvalo im to okolo 40 dni/

efinka666
autor
21. mar 2020

@luciab19 ahoj,ďakujem ,a musela si sa doslova "zobrať" aby ti ten dodatok dali? Nevieš či je to podľa zákona? Keďže mne povedalj iné ??

luciab19
21. mar 2020

@efinka666 neviem čo konkrétne myslis pod pojmom zobrať? Určite je to podľa zákona nakoľko aj keď nepracuješ, oni potrebuju ten dodatok vidiet, že tá zmluva by sa Ti reálne tak upravila, keby si v práci a druha vec, že ak mas naozaj u zamestnávateľa narok na to zvýšenie, dodatok by Ti mal dať, aby si potom po materskej mala narok aj na vyššiu mzdu

efinka666
autor
21. mar 2020

@luciab19 áno,myslelela som žobrať 😅,no budem to musieť s nimi doriešiť ,lebo oni si stále stoja za svojím,pri tom z ich peňazí to nejde tak neviem čo riešia ,ďakujem veľmi pekne ❤️

luciab19
21. mar 2020

@efinka666 Jaj tak 😊 ja som to mala čo sa tohto týka v pohode. Viem, že veľa zam-telov s tým ma “problém” lebo potom Ti takú mzdu aj musia dať. Ale za skúšku nič nedáš. Držím palce