Materská priznaná od 4.3.2020 mi stále neprišla na účet
Ahojte,
prv aprílový týždeň mi doručili rozhodnutie o priznaní materskej od 4.3. Stále nemám peniaze na účte. Dokedy je štát povinný vyplatiť prv materskú? Zvyčajne chodieva mamičkám do 15. dňa v mesiaci kedy ju mali priznanú, nie? Ďakujem.
No nasla som toto: Lehoty na výplatu dávky
Dávky sa vyplácajú do konca mesiaca nasledujúceho po kalendárnom mesiaci, za ktorý sa materské vypláca (ak sú doklady doručené včas).
Povinnosti Sociálnej poisťovne: -vyplácať materské v lehotách určených pobočkou
https://www.socpoist.sk/otec-a-materske/1293s
Cize to zavisi od pobocky?
@sionell iné je bežná situácia a iné situácia vyplácania v čase pandémie....SP jednoducho nestíha, lebo musí vyratávať a vyplácať aj kvantum OČR z dôvodu zatvorenia škôl a škôlok ....tiež veľa ľudí tam muselo pracovať z domu a nie všetko urobíš z domu....takže neboj, vyplatia ti to spätne...
@sionell ja napríklad ešte stale nemám papier o rozhodnuti lebo 60dni maju na vyjadrenie ale na upsvr mi povedali ze častokrát prijde skôr vyplatená materská ako vyjadrenie... ale už mi prišla dnes druhá materská napriklad a papier nikde🤷🏻♀️
@romanatrnavska A co ma, prosím, UPSVaR s MD?
@sionell treba si zavolat priamo do socky. Na mna zabudli pred mesiacom a dokonca sa potesili,ze som sa pripomenula.
@evittam keď som rusila rodičovský a prechádzala na materskú tak chceli to potvrdenie len mi povedali ze častokrát to chodí dosť neskoro to vyjadrenie nech ho potom dopošlem že si to len poznačila na margo toho celého čakania ohľadom týchto všetkých dávok

60 dni sa mi zda ze maju