icon

Materská v Rakúsku

janette151
22. jan 2015

Ahojte Babenky 🙂 Nájde sa tu nejaká žienka ktorá otehotnela v Rakúsku, pracovala tu počas tehotenstva ešte, ALE rodila na Slovensku, alebo nejaké skúsenosti stým ? Či je možné aby som dostávala rakúsku materskú ? Čo potrebujem nato a podobne ? Za každú radu som vďačná 🙂

ps: nepracujem ako operka, som zamestnaná v Elisabethinen Kranken Hause v Linzy (v kuchyni)

Strana
z2
cekankacamomille
7. feb 2015

@roritaa tak s KBG viem, ze problem je, lebo tam tusim treba, aby matka a dieta mali AT adresu. a ano, rozumies spravne, ako nahle prisla posledna davka wochengeldu, hned na to som zrusila zivnost, lebo tie odvody su nenormalny pozierac penazi. prave preto som to takto vyriesila. neviem, pod ktoru cast AT patris Ty, ja som patrila pod viedensku a tam su riadne svinuchy. vsetko umelo natahuju, nic nechcu schvalit. viem, ze ''stajersko'' a ''tirolsko'' a ine casti take ceremonie nerobia. vela zien odtial dostalo vsetky davky bez vacsich alebo ziadnych problemov. no ta vieden je hotova katastrofa, tam sa clovek musi bit o to, aby nieco ziskal. tak drzim palce.

Strana
z2