Materská - zmena zamestnania
Dobrý deň,
chcem sa spýtať takú otázku. Chcem dať výpoveď v práci s tým, že si trošku prilepším na materskej, pretože v súčasnom zamestnaní dostanem minimálnu.
Zamestnala by som sa u manžela vo firme. Neviete prosím ako je to posudzované? môže byť s tým problém?
Ďakujem.
@lienka.7 nič o mne a mojom živote neviete ale hneď ste ma odsúdila, ze využívam systém a nemám charakter. Myslíte TEN systém ktorý neumožní môjmu synovi chodiť do štátnej škôlky lebo sa nenarodil v "správnom" mesiac (sme radi ze ho vôbec mame) takže platíme dráhu súkromnú škôlku. Myslíte si, ze využívam TEN systém ktorý má núti si za každé odborné lekárske vyšetrenie zaplatiť lebo dostať sa k neplatené u odborníkovi je zázrak. Myslíte TEN systém, ktorý mi ako dôchodcovi dá dôchodok z ktorého si budem môcť ísť akurát tak na kávu? NIKDY som nevyužila inú štátnu dávku ako materskú a kúsok rodičovskej. Ale viac ako 40rokov budem odvádzať odvody do SP a ZP a to ani zďaleka nie z minimálnej mzdy. Nič o mne neviete tak ma neposudzujte.
@wiwi28 nemienim sa tu s tebou dotahovat. Urcite nie si jediná, ktorá to ma ťažké - a ver ci nie, uprimne mrzí to.
To, ze nie sú peniaze na tie veci, ktoré si vymenovala, su aj na základe toho, aký mame prístup (kradne ona, budem aj ja, podvadza ona, budem aj ja, vsak ked sa da oje...systém, prečo to neurobit?) k verejným financiám.
Mesec vsak nie je bezodny, co sa rozda spekulantkam, neostane potom ale inde, nemyslíš?
A k tomu plateniu odvodov, ver tomu, ze mnohé poberu zo systému oveľa viac, ako sú schopné svojimi realne min.odvodmi prispieť, no "umne" vyčerpať dokážu maximum (max. pn-ky, materske, rodicaky, podpory). Len približne si to prerataj a uvidis aj sama.
@lienka.7 Dobrý deň, oje..nim systému myslíte splniť zákonné podmienky a poberať dávku, ktorá Vám zo zákona patrí. Ak by to štatu vadilo, až tak ako Vám, mohol by obmedziť výšku materskej pri zmene zamestnania alebo to regulovať obdobnym spôsobom. A samozrejme že to je účelové, rovnako ako u veľkého počtu osôb ktoré sú dobrovoľne nemocensky poistené presne za rovnakým účelom. A vôbec nerozumiem čo chce sociálna poisťovňa
A inšpektorát práce skúmať , ak sú splnené zákonne podmienky a o akej učelovosti tu je reč? A prečo neskúma tie desaťtisíce ľudí, ktorí sú prihlásení zamestnávateľom na minimálnu mzdu v 1.stupni alebo na dohodu na pár hodín, hoci vykonávajú omnoho náročnejšiu prácu. Som presvedčená, že tu spoločná kasa prichádza o nespočetné väčší objem peňazí. Tak že ak štát toleruje " vykorisťovania zamestnancov takýmto spôsobom tak vaše polemiky o zákonných "ojeboch" pár stoviek vôbec nie sú na mieste.

@vladena306 melanta má pravdu, odkedy mamičky zistili, že takto sa dá systém oje.ať, tak akoby sa vrece roztrhlo s maximálnymi materskými. Lenže na SP si už na takéto vychcanè dávajú pozor.