Materské - papier
Ahojte. Prosim vás, čo ďalej s týmto papierom, poprípade čo tam ešte vyplniť? Nerozumiem tomu…
Som študentka, takže nemám právo na materské a niesom ani zamestnaná… kde s tým ísť?
Ďakujem krásne 😊

ono ti lekari to davaju automaticky, kedze oni netusia, ci mas/nemas narok resp. ci stihnes mat do porodu 🙂
@lienka.7 oficialne uz maju v ziadosti o RP uvedene toto (UPSVaR si informacie o materskej vyziada priamo od Socialnej poistovne) ALE necudovala by som sa ak to tak nie vsade funguje 😳 obcas co pobocka to idu svoje
potvrdenie o nároku na materské na dieťa, na ktoré si žiadateľ uplatňuje nárok na rodičovský príspevok sa vyžaduje len v prípade nároku na materské, ktoré vzniklo a bolo vyplácané v cudzine alebo ak materské vyplácali v SR silové zložky (MV SR alebo MO SR). V prípade nároku na materské, ktoré vzniklo a bolo vyplácané v SR sociálnou poisťovňou sa potvrdenie nevyžaduje (úrad potvrdenie vyžiada prostredníctvom elektronickej komunikácie so sociálnou poisťovňou).
kazdopadne nechcem autorke sposobit ziadny problem, to by ma mrzelo
@petamich ja som riešila min. rok v BA a teda na UPSVaRe mi povedali ze oni si nic pýtať nebudu a mam im laskavo ja doniesť papier. 👌
Detto v opačnom prípade, pri prechode na MD musel mm predložiť SP papier ze som ja požiadala o odnatie RP. Volala mu dokonca samotna pracovnicka nech jej pošlem scan mailom. Cize asi tak 🤦♀️ nic si medzi sebou oni nevymenia
Tak ja to teda podpíšem a donesiem a keď mi to nezoberú tak si to zoberiem a nechám doma . Ale ďakujem vám za rady 😁
@lienka.7 ja som napr. ziadala v BA a posielala som im ziadost dokonca mailom, len ako prilohu 🙂 na tu moju pracovnicku a okrem rodneho listu som im nic neprilozila a bez problemov spracovali - ja by som sa s nou ale tazko dotahovala, ak by to chcela prilozit, ked raz je uvedene, ze pri standardnej SK materskej netreba, tak netreba a ak by na tom trvala, tak by som podala podnet na UPSVaR, ze co to ma znamenat (ja som skratka ten principialny a otravny typ, lebo snazia sa byrokraciu odstranovat a potom ich vlastne pracovnicky ignoruju upravene procesy) ale teda odo mna to nechcela
@petamich ano, mas pravdu, ale ja som zase fakt nemala chuť sa s nimi dotahovat... dokonca ked som im doniesla papiere do Technopolu, tak oni ze ale ja tam nepatrím! Vravim vsak ok, pošlite na Vazovovu, kde je problém? No ale ja im robím zbytočnú robotu vraj! Vieš co, ani sil som nemala sa dotahovat, fakt... pri tych "plných" chodbach (rozumej nikoho tam nemali a pili kavu). Ale zase na druhej strane, peniaze som mala hned.
@petamich vies co, nemala som vtedy slov, fakt 👎 detto potom, keď som žiadala odnatie RP, prečo, načo, zaco... vravim vsak kvoli materskej, nemozem poberat obe predsa... oni ze vsak ked mi vyplatia ja potom vrátim... vravim im, ale ja nechcem nič vracať, ja to uz nechcem proste dostavat. Fakt som sa tam s nimi dotahovala aby mi.vobec prevzali ziadost 🤦♀️ tu som potrebovala potom pre mm aby mohol žiadať o matersku. Normalne kópiu pýtali zo SP. najlepšie na tom ešte bolo, ze mm povedali ale ze uplnu debilinu👎👎👎

v tom pripade nikam 🙂 zbytocne budes posielat do Socialnej poistovne