Matkám nepridajú ani cent
Ahojte, zaujíma ma názor čo si myslíte o tomto, že vláda opäť matkám neprida ani cent, iba tým čo mali/maju nadpriemerný príjem. Je smutné, že davky matkám sa posledné zvyšovali pred tromi rokmi, odvtedy sú zmrazené. Čo taká matka samoživiteľka, ktorej jediný príjem je dávka v hmotnej núdzi a prídavok na dieťa keďže jej dieťa má už viac ako 3 roky, jej príjem nie je ani vo výške životného minima. Chcela by ísť pracovať ale nemôže pretože jej dieťa nie je v škôlke (z akýchkoľvek dôvodov). Nemá dieťa kde nechať ak by aj do práce nastúpila. Pán minister by sa nad týmto mohol trochu zamyslieť a keď už rozdeľuje prídavky, davky tak aj tam, kde je to potrebné.
Zoberme si tento mesiac: 06.12. je Mikulas, dieťa má tento mesiac narodeniny a ešte sa blížia aj Vianočne. Matka musí platiť nutné výdavky, ma príjem ani nie 100 eur. Po zaplatení nutného jej ostane 20 eur a teraz čo? Do ďalšieho mesiaca ďaleko s potom to isté. Keď štát nechce zvýšiť davky mohol by aspoň matkám pomôcť formou jednorazovej Vianočného príspevku. Matka môže mať určené výživné na dieťa ale čo keď všetko čo vymoze exekútor jej berie urad práce? Ona ostáva na nule.
Prosím žiadne odpovede typu, na co si robila dieťa keď sa o neho nevieš (finančne) postarať. Viem, že sú tu mnohé "múdre". Po tomto čo som čítala článok, ze si prilepšia iba ľudia s nadpriemerným prijmom mi nedalo tento príspevok nenapisat.
@lucinka511 evidentne nechapes, co som chcela povedat , takze asi zbytocne reagovat...Btw nie som zdravotna sestra.☺
@evittam ked som x sla z vychodu do bratislavy tak ten vlak bol veru plny inzinieriek co sli do viedne veru hej ... 90% vlaku hned zaplnia clovek ani nevie kupit listok ..co utekaju opatrocat na zapad. Plne vlaky! O nasich dochodcov sa stara kto? Moj dedo bol nevladny v noci spadol z postele babka volala sanitku ze ho nevie dvihnut a poslali ju do prdele! O tyzden na to som ho ja prisla osobne vyprostovat z vane ked sa tam smykol. Lebo sanitku sme uz radsej nevolali..ze mame ho dat do ustavu...dali sme a hned tam zomrel na infekcne choroby.
@marina1111 Ty splietaš dve rozdielne veci - čo má tvoj názor o tom, že sme všetci na SVK "utierači zadkov" a "makači vo fabrikách" s nejakou sanitkou?! A tým kto chodí vlakom? Predpokladám, že keď si zo SVK aj ty patríš k tým utieračom a makačom a 90% vo vlaku. Ja nie - ako som ti už napísala.....
A chodia opatrovať na západ? Veď aj dedovi ste mohli zaplatiť opatrovateľku, keď ste takí perfektní a my ostatní len chudáci.....Prečo by sa ti mal niekto zadarmo starať o dôchodcu? Lebo celý život pracoval? No bohužiaľ-banánová republika. O nás sa v dôchodku postará kto? Buď deti - ak si ich tak vychováš alebo nikto. A zase sme pri tom istom - len nech sa stará štát - matky sedia doma na riti 3 roky - majú málo tak sa sťažujú. O dôchodcu sa nemá kto starať - tak je zle....
Dobre si vas stat vycvicil ako poslusnych psov ktory raz tyzdenne zere... nic necakaj od statu ten ti nic neda... vnimate stat ako nieco nadriadene nad sebou ale v skutocnosti su politici nasi zamestnanci makaju pre nas... ibaze svojimi zakonmi to pretocili naopak. Oni beztrestny a my ich vazali. Ja dufam ze kazdemu to je jasne... a zbytocne tu bzucite ako roj vciel. Stat sa mal starat o tych co to potrebuju stara sa len o svoje vrecko...vy ste teraz zdrave produktivne bijete sa do prs ze jaaaa si zarobim nic od statu nechcem!! Super ale by som chcela vidiet co by ste hlasali byt v kozi tazko postihnuteho cloveka ktory pracovat nemoze plati kopu liekov a zije v chudobe a stat na nho serie... o tom uz malokto uvazuje ze prave tito ludia su bezmocny a my sme tu preto aby sme tu narobili poriadky. Vy sklopite usi bud pracujete mimo slovenska alebo makate za almuznu a ticho sa zmierite s tym ze vam je srane na hlavu. Este raz opakujem pre matky s detmi by mali byt prispevky take aby mala dostojny bezpecny zivot nehladovala atd. Potom statnu skolku a zabezpecit dost prace na trhu... romovia nerobia maju pridavkov do aleluja a vy ste s tym v pohode... ved gadžo na cigana maka.
@marina1111 aha, takze to mnoho vysvetluje, dakujem, uz chapem
Dalej od nosa si nevidite..uplne charakteristicke....
@marina1111 A ty o kom píšeš? Ako o psovi? O sebe? Sa uvedom a najskôr sa pozri do zrkadla. Keď sa ti nepáči tak choď preč odtiaľto a máš pokoj. Zase jedna múdra "čaja z východu"....Ach jáááj. Koľko rokov si už ty "odmakala"....
Ja nie som žiadny "poslušný pes" a nič od tohto štátu nežiadam a "nežerem" ale normálne sa stravujem 5x denne plnohodnotnou stravou aj moje deti. Si predstav.
A koho si tí bezmocní ľudia zvolili a komu "štrngali" kľúčmi - tak toho vo vláde majú - bohužiaľ - bandu darmožráčov - to máš pravdu, ale s tým ako jednotlivec človek nič nespraví. Takže nekydaj na slušných ľudí.
@evittam
Zase sme pri tom istom...lud nedolazal vytvorit stat ktory by sa o teba postaral ak budes chora alebo stara...ak niekto nema deti ani rodinu tak ma smolu. Kto moze za tuto bananovu republiku???? Vy to beriete ako fakt nie ako vec ktoru treba menit.
@evittam ani nechapes co pisem skoda reci... zase len ja s tym nic nepravim tuto vetu hovori dalsich 5 milionov ludi a politici su v bezpeci. Ved nikto proti nam nic nespravi.
@marina1111 Jasné, prišla si nás tu poučovať? Lebo ty vidíš až na jeho koniec.....Ty si múdra a my všetci okolo sme tí sprostí. Veď sa pochváľ čo si už v živote dokázala keď si taká perfektná, žiješ na SVK, nenechávaš sa týmto štátom "vyciciavať" a ani nič podobné....Pouč nás, dievča, prosím....
@marina1111 Ale ja veľmi dobre chápem čo píšeš - tak skús "zbaliť" tých 5mil.ľudí nech sa proti tomu všetkému postavia. Alebo vieš čo - najlepšie bude - angažuj s v politike a zmeň to. Ty to určite dokážeš. 😉
@marina1111 Ok a ty to berieš ako? Čo si spravila pre to aby to bolo inak?! Konkrétne?
Vy ani nic neurobite s tym ked vy tym trpite a uz vonkoncom nie pre tych co s tym naozaj nic nemozu robit a trpia... vas zaujima len ked si ja zarobim kde si ja nahrabem do ktorej krajiny zmiznem... a preco utekate preco tam je lepsie??? Lebo tam neziju taky tupci ako tu a maju aj socialny system pracovny system... tak polka slovenska sa vyparila tam a slovensko nech si zhnije.
@evittam
Vies aj som robila aj spolupracovala s roznymi organizaciami..vysrala som sa na to presne z toho dvovodu ze ludia ako vy neboli ochotny urobit nic... len sa natahovat a ked bolo treba prist tak z 10 000 ludi realne prislo 30!
Takze si tu nevyskakuj ze ja som taaa co iba vypisuje a ni nerobi len sa stazuje a nakonec zdrhe do zahranicia ako vacsina slovakov...
@moni244 No veď asi tak nejak - ja "zbožňujem" takýchto teoretikov - "tliachať hubou" a nadávať na všetko okolo aj ľudí akí sú sprostí. A len preto, že možno "fešanda" bola niekde za hranicami pri páse a už si pripadá, že všade bola a všetko videla-tak mi to pripadá. Ale v žiadnom prípade nechcem nikoho uraziť - veď nech napíše čo všetko spravila preto aby v tomto štáte bolo lepšie a tak ako si to predstavuje ona a nielen prázdne reči a sedieť na riti.😉
@marina1111 Ako vieš aký som ja človek?! Nikdy si ma neoslovila aby som v niečom pomohla. Ja pomáham a angažujem sa dosť - tak buď taká dobrá a zavri už tie svoje ústa a vyjadruj sa k ľuďom, ktorých poznáš - ja k nim nepatrím. ďakujem.
A ja vyskakujem - vôbec nie.
@marina1111 nie, len si zdrhla z vychodu na zapad 😉
@marina1111 citujem: "Este raz opakujem pre matky s detmi by mali byt prispevky take aby mala dostojny bezpecny zivot nehladovala atdPotom statnu skolku a zabezpecit dost prace na trhu... "
A ak to stat zabezpeci, vies co sa stane? Budu mamicky kricat ze to je malo, lebo oni chcu zostat doma s deckom az do puberty, ved kto sa o chudatko inak postara..... a potom ked je decko dospele, v zivote to nevidelo matku pracovat, myslis ze take dietko si pojde potom hl;adat robotu????
Vidim to kazdy den v praci, matere s detmi, vsetci na JSA, ESA, kadejake invalidne, tax credity...... maju vacsi prijem ako ja, co robim full time. Lebo im to stat dovolil. A myslis, ze ten stat sere peniaze?
Tie matky a deti v zivote robit nepojdu, naco, ked maju dost penazi aj bez roboty? Ty nechapes, ze vacsina ludi je leniva, ked zarobok je len o par eur vyssi ako ked sedi doma do zadku, tak obycajny jednoduchy clovek bez pracovnych navykov a bez kuska hanby, ze je bez prace proste makat nepojde, naco?
Ako ti tu uz baby pisali, materska a rodicko by NIKDY nemalo byt vyssie ako potencionalny zarobok, inak proste makat nepojdes!!!!!!!!!!!!!!!! To, ze nie su skolky atd je uz druha vec, ale to sa treba ozvat a ist za zriadovatelom, ze svojim lokalnym poslancom, spisovat peticie atd. Lebo to, ze tu places na koniku ti matersku nezvysi ani skolku neotvori.
A neobhanaj sa tu romami, ano, je to problem, ale zase, na koni ho nevyriesis. Mas nejaky KONKRETNY NAVRH okrem toho postrielania vlady ako tuto situaciu vyriesit?
@obsadenemeno Pekne si to napísala. A tiež nie som rasistka, ale keď vidím rómsku ženu s kvantom detí ako natŕča ruku, tak sa mi nožík vo vrecku otvára ale to je také typické pre ľudí z východu sa len oháňať rómami.....A stále sme sa nič konkrétne nedozvedeli....Nevadí - asi sa ani nedozvieme. 😉
@moni244 moj prichod na zapad nema nic spolocne s pracou ani nicim podobnym. Je to moja sukromna zalezitost neprisla som sem z toho dvovod ako vacsina vychodnarov a moj ciel zapad nieje ani nebol... a navzdy tu nebudem.
@evittam haha, ved to, kazdy den v praci to vidim, child benefit bude od marca len na prve dve deti, potom smytec a benefit cap, cize obmedzuju vysku benefitov, co moze domacnost dostat...... sak tie peniaze musia odniekial zobrat a ked proste nie su, tak proste nie su........ to by si mala vidiet ten tanec, co predvadzaju...... 😨
evittam nic konkretne ti ja nepoviem.lebo konkretne riesenia potrebuju sudrznost ludu.. to sa tu nestane lebo ludia sa len osocuju ako my tu teraz a ukazuju prstom nooo kto mi povie ako to vyriesit????? Sama sebe davaj otazky. To bude vacsi pokrok ako hladat smerom od seba. Ja som povedala ze som v organizaciach a vidim ze vsetko troskota na neucasti ludi..no prepac ale 30 ludi zmenu statu neurobi nech by akekolvek plany uzasne mali
@marina1111 Pozri sa ja nikoho neosočujem. A áno 30 ľudí nič nespraví - ty si tu osočovala, že nič spraviť nechceme - daj konkrétnu výzvu a poďme na to....Nech sa páči....Ale nie tu kopať okolo seba a na každého slušného človeka, ktorý ti niečo napíše kydať a nazývať ho vytieračom zadkov a makačom vo fabrike. S takýmto postojom sa nikam nedostaneš. A divím sa, že si s takýmto slovníkom aj vôbec oslovila nejakých 30 slušných a normálnych ľudí.....
A mňa ty poučovať čo mám robiť a ako mám myslieť určite nemusíš - ty si tá posledná čo si to môže dovoliť. 😉
Takže ty vlastne nič konkrétne nemáš ale stále si tá "najlepšia z nás" - ok tak "vivat a medajlu pre teba".....😀
Ak sa ludom koli davkam pracovat nebude chciet dobre tak nedostavajme nikto nic a bude... ale rovnica ze ja odvadzam nehorazne dane kazdy mesiac a ked ja potrebujem pomoc tak na mna seru tak to nie!
@marina1111 nazory mas presne take, ake vacsina vychodniarov, sediet doma a nadavat na stat. Cize pre mna si len dalsia, co prisla do BA z vychodu a vie sa len stazovat
Evittam ja ta nepoucujem ani nic od teba nechcem bohuzial tu sa nezmeni nic. Ty si zi ako chces. Hovorila som o vacsine vytieracov nie o tebe menovite... nieje vsetko iba biele a iba cierne. Ja sa za najlepsiu nepokladam takze medajli si zaves ty doma na nastenku. Ja niesom organizator nicoho bola som sicastou a videla som ze ludia vlyvny medialny atd..nedokazali nic pohnut s narodom... vsetky aktivity skoncili neuspechom jedine jedna ako tak pri zakonoch o psoch kedy ludia aspon zaplavili ministrov e mailami nadavkami.
Ale to by si musela vidiet ako prebiehaju pripomienkovania zakonov... ze zakon napr o detoch zverejnia v odseku o doprave a tym znemoznuju ludom ozvat sa ...to je na dlho oni maju tiez svoje tahy...
@moni244 pre mna si nikto a tvoj nazor na mna mi je uplne ukradnuty.. brala by som ho do uahy jedine vtedy kebyze ma aspon poznas. Nie iba z jednej fotky... ja ta tuez konkretne nesudim aka si ty nemam to odkial vediet nezijem s tebou.

@marina1111 To čo o ľuďoch na SVK píšeš si myslíš tak akurát len ty a tebe podobní ľudia. Ja napríklad nie som žiadna "utieračka zadkov" a ani nemakám vo fabrike.......😉
Ale tvojimi názormi si ma aspoň pobavila.