Matkám nepridajú ani cent
Ahojte, zaujíma ma názor čo si myslíte o tomto, že vláda opäť matkám neprida ani cent, iba tým čo mali/maju nadpriemerný príjem. Je smutné, že davky matkám sa posledné zvyšovali pred tromi rokmi, odvtedy sú zmrazené. Čo taká matka samoživiteľka, ktorej jediný príjem je dávka v hmotnej núdzi a prídavok na dieťa keďže jej dieťa má už viac ako 3 roky, jej príjem nie je ani vo výške životného minima. Chcela by ísť pracovať ale nemôže pretože jej dieťa nie je v škôlke (z akýchkoľvek dôvodov). Nemá dieťa kde nechať ak by aj do práce nastúpila. Pán minister by sa nad týmto mohol trochu zamyslieť a keď už rozdeľuje prídavky, davky tak aj tam, kde je to potrebné.
Zoberme si tento mesiac: 06.12. je Mikulas, dieťa má tento mesiac narodeniny a ešte sa blížia aj Vianočne. Matka musí platiť nutné výdavky, ma príjem ani nie 100 eur. Po zaplatení nutného jej ostane 20 eur a teraz čo? Do ďalšieho mesiaca ďaleko s potom to isté. Keď štát nechce zvýšiť davky mohol by aspoň matkám pomôcť formou jednorazovej Vianočného príspevku. Matka môže mať určené výživné na dieťa ale čo keď všetko čo vymoze exekútor jej berie urad práce? Ona ostáva na nule.
Prosím žiadne odpovede typu, na co si robila dieťa keď sa o neho nevieš (finančne) postarať. Viem, že sú tu mnohé "múdre". Po tomto čo som čítala článok, ze si prilepšia iba ľudia s nadpriemerným prijmom mi nedalo tento príspevok nenapisat.
@obsadenemeno ja hovorim ze osvetu nerobim takze moj pristup je aky chcem ja... nieje ucelovy... najdite si ineho guru... hovorim co chcem ako chcem..nic od toho neocakavam.. kazdy ma svoju hlavu a co robi ci nerobi je jeho vec. Jedine co uznam za upech je aspon ake take upovedomenie o rizikach ockovania... lekar bez slova napicha dieta cimsi o com ty nemas sajnu a si s tym v pohode... aspon ze uz matky sa aspon zacali informovat o tom ...aaa vlastne co to pichate mojim detom? Aha dobre rano... sme zacali klast otazky nie iba slepo nastavime ruky nohy tobte so mnou co chcete mate na to pravo lebo ste obliekli biely plast...
A bol to tvrdy boj aby vobec nieco take mohla pani vo svojom casopise uverejnit...a vy poviete sloboda prejavu... take vyhrazky jej chodili ze ju zlikviduju ze az...
A nechcite vediet kolko emailov chodilo do redakcie s pribehami ludi ktorym nahle po ockovani sa co s detmi stalo...bolo mi z toho do placu a na grc dokopy.
Chces zmenit svet.chod domov a miluj svoju rodinu.krasne napisane a cele pravda.
Hlavne ze som pre vas nevzdelany pako co nic neurobil len sa stazuje... ze ja som sa vobec snazila...
@marina1111 no ale co maju ockovania spolocne s politickou situaciou?
Ja si stale myslim, ze ockovania zachrania viac zivotov, nikto nikdy nedokazal, ze tie reakcie deti "po ockovani" su z ockovania..... v dnesnej dobe to moze byt z hocicoho, aj z vitaminov co mamicky pchaju do deti, GMO potraviny, nove zmutovane virusy..........
Neviem veru, ci by si chcela aby vsetky tie choroby co sa proti nim ockuje veselo sarapatili kade tade...... citala som taky sci fi pribeh, ked ockovanie nebolo vynajdene v tom 19 storoci (neukrizujte ma, ked mam datum nespravne 😖 )
ale to uz zase odbocujeme od temy..... to je take populisticke, zalepit oci nejakou temou, a madlit si ruky, ze hlupe mamicky sa hadaju na ockovani a nevidia serioznejsie problem....
a ty mi tu hovor o odpojeni sa z matrixu....to je taka fraza ze az 🙄
@marina1111 ja ju nemám od začiatku, ale ty si ju na začiatku diskusie ešte mala!
Koncim tuto nezmyselnu debatu.
@marina1111 neskoncis, ty sa rada pocuvas...... stavime sa? 😉
@obsadenemeno vela stastia v zivote.
@marina1111 vyhrala som, vyhrala....vedela som, ze neodolas.....
a dik, ja mam stastia v zivote dost, lebo sa nerozculujem nad vecami, co nemozem zmenit....a som vdacna za to, co mam.....
aj tebe vela stastia a take it easy 😉
@marina1111 no a uz sme az pri ockovani to ma teda vela spolocneho s problemom zakladatelky....nikde sa nerobi taka antiockovacia propaganda ako na slovensku, zvlastne ze ked je to take skodlive ze to este nezakazali a v tej zapadnej europe je to na dobrovolnej baze a neuveris ale viac ako 90perc deti je zaockovanych....
@marina1111 hm a netvrdila si, ze sa nemozes zamestnat, ked ti dieta nezobrali do skolky? A na taketo vrci si cas mala? Zaujimave
Nemozem inak ako suhlasit s hned prvym prispevkom. A teraz mnohe nastvem, ale pavacsine tu citam lem ako ostat na predlzeny rodicak, ako dostat co najvacsiu matersku (spekulovat ako co skombinovat a najlepsie ako dostat peniaze za nic).....Potom som na materskej xy rokov a zase sa stazujem, ze neviem najst pracu - ako dovod vacsinou uvediem deti (blbost), ale dovod je skratka ten, co mam prazdny zivotopis. Nechcam pausalizovat, ale takto to casto byva...
A najma volicky Fica a oligarchov, chodte sa stazovat niekde inde...
Ja sa na stat nespolieham a nikdy som sa nespoliehala, treba sa spoliehat na seba.
Uz si dajte pohov konecne... trepete sa tu ako ryby na suchu. Strata casu o tom diskutovat. Tak ma uz neberte do ust neoznacujte.vdaka! Sa pochvalte co a kde ste vy urobili pre spolocnost ... dobre?? Ci nemate co napisat? Ste ako stekajuce stenata... v jednom kuse sa tu len osocujte a melete hluposti. Tu chcete stale odomna navrhy a neviem co...a na margo ockovania nehodnotim ci je dobre alebo zle! Ale prave to ze je povinne ... ty nemas pravo o nom rozhodovat ale si zodpovedna za svoje dieta a jeho zdravie nie stat. To je to iste ze kludne moze politik spreneverit miliardu ale zodpovedny za to nieje. Uspech je to ze ludia prestavaju slepo verit a pytaju sa uvazuju citaju a pohnu mozgom... v zapadnej europe mozu volit ockovat neockovat...a nielen tam aj v rusku...ci pre vas existuje len zapad? Jaj prepacte ak som vam teraz rozbila ideu ze v rusku je diktatura... vsimam si ale ze vy vobec nechapete podstatu toho co napisem chytite sa slova a pretocite ho tak ako sa vam hodi a uz mydlite a mydlite.... radsej chodte citat trosku namiesto somarin. A uz ma neotravujte ako take muchy na hovne
@moni244 aj ty citaj co pisem a netaraj...vtedy som bola tehotna takze tu neplet dieta ktore do skolkarskeho veku malo velmi daleko. Ty si bola kde? Ked sa veci riesili??? Aj sa riesia...tu tukas do modreho konika bravo
@marina1111 Ak si ty sedela v kancelárii na hrade s tvojim pravopisom tak ja som "čínska cisárovná". Ale ako rýchlo si si rovno účet zrušila. Nezabudni sa prihlásiť pod novým nickom a zas tu všetkých poúčať so svojou naštudovanou teóriou ako všetci všetkým vytierame zadky a robíme vo fabrikách a ty máš fanklub za svoje zásluhy. Fakt som sa dobre pobavila - ďakujem ti veľmi pekne.
@lalinko2010 Nielen , že už nemá fotku ale aj účet zrušila. Asi prišla na to, že nie je na FB vo svojej skupine kde jej všetko "čaje" jej typu "zožerú"......Inak s tou kanceláriou na hrade ma fakt dobre pobavila-nevie základy pravopisu a toto napíše - to si fakt myslí, že sme všetky také sprosté? Jedine, že tam varila kávu nejakým ochrankárom a už si myslela, že robí v kancelárii.....😂
@marina1111 Aj keď už zbytočne - ale ty už konečne napíš "ČO SI SPRAVILA PRE TÚTO SPOLOČNOSŤ"? Okrem "tliachania" a písania teórie na na prázdno?!
@marina1111 inac, by ma zaujimalo, co robi tvoje dieta cely den, ked sj tu stale nasackovana a vypisujes
@mircalla ano s casti mas pravdu, ale su tu aj mamicky, ktore by pracovat chceli, len sa na ne hladi cez prsty a dobre idem s kozou na trh, napriklad ja. Nebude sa mi lahko hladat praca, hoc vzdelanie mam a naozaj neviem cim, by som ohurila na trhu prace... hoc dumam uz hodnu chvilu ako sa v tomto smere ako sa zatraktivnit, ale to uz je na inu temu

Ja som bola vtedy tehotna bolo mi zle chodila som na infuzie a nasla som aj cas aj silu ist na stretnutia..diskutovat stretavat sa s organizatormi na toznych miestach..zakladat stranky...atd...a potom na otazku preco ste neprisli mi ludia napisu ze nemal som cas, vonku je zima, varila som obed, babka prisla na navstevu... tak to sa na to mozem vysrat...ludia neboli ochotny ani len prist a diskutovat o teme nieto este nieco urobit... a pozri sa kolko ludi pride ked jojka vysiela na namesti nazivo...kolkl ludi pride na trhy..kolko ludi pride na festival ci hokej.... tisicky...lebo len to ich zaujima..
Zabava a chlast a zradlo... nabuduce treba sponzora desmod nech zaspieva parky a pivo rozdavaju a hned by pol slovenska aj peso dosli !!!!