Matkám nepridajú ani cent
Ahojte, zaujíma ma názor čo si myslíte o tomto, že vláda opäť matkám neprida ani cent, iba tým čo mali/maju nadpriemerný príjem. Je smutné, že davky matkám sa posledné zvyšovali pred tromi rokmi, odvtedy sú zmrazené. Čo taká matka samoživiteľka, ktorej jediný príjem je dávka v hmotnej núdzi a prídavok na dieťa keďže jej dieťa má už viac ako 3 roky, jej príjem nie je ani vo výške životného minima. Chcela by ísť pracovať ale nemôže pretože jej dieťa nie je v škôlke (z akýchkoľvek dôvodov). Nemá dieťa kde nechať ak by aj do práce nastúpila. Pán minister by sa nad týmto mohol trochu zamyslieť a keď už rozdeľuje prídavky, davky tak aj tam, kde je to potrebné.
Zoberme si tento mesiac: 06.12. je Mikulas, dieťa má tento mesiac narodeniny a ešte sa blížia aj Vianočne. Matka musí platiť nutné výdavky, ma príjem ani nie 100 eur. Po zaplatení nutného jej ostane 20 eur a teraz čo? Do ďalšieho mesiaca ďaleko s potom to isté. Keď štát nechce zvýšiť davky mohol by aspoň matkám pomôcť formou jednorazovej Vianočného príspevku. Matka môže mať určené výživné na dieťa ale čo keď všetko čo vymoze exekútor jej berie urad práce? Ona ostáva na nule.
Prosím žiadne odpovede typu, na co si robila dieťa keď sa o neho nevieš (finančne) postarať. Viem, že sú tu mnohé "múdre". Po tomto čo som čítala článok, ze si prilepšia iba ľudia s nadpriemerným prijmom mi nedalo tento príspevok nenapisat.
@majka2 Aha, tak ak ovládaš to čo píšeš - prečo aj ty nesedíš v tom "kancli", o ktorom tak vyspevuješ. Áno píšeš tu poslednýkrát - lebo nemáš čo písať - nedegraduj tu ženy čo robia akože "v kancli" - z tvojich rečí ide len smutná závisť. Ja robím v kancli - svoju profesiu-mám 20-ročnú prax, viem anglicky (a to som nemusela robiť za pásom v UK), a nehľadím do PC ako "tela na nové vráta" - ale to čo píšeš asi píšeš o sebe-keď to tak dobre ovládaš. Z tvojich rečí plynie len jedno - proste stále sa utápaš v minulosti, aké si "chudiatko" mala detstvo, vyhnalo ťa to za hranice - a teraz čo? Ak si taká dobrá v AJ, práci s PC a ostatnom tak sa zamestnaj tiež v kancli a nevypisuj tu podobné negatívne hlúposti ako píšeš....Lebo ak si taká perfektná a ovládaš čo píšeš tak by si nemala mať problém sa zamestnať - napríklad ako asistentka riaditeľa v nejakej spoločnosti - stačí vedieť AJ, prácu s PC a uvariť kávu-to predpokladám ovládaš....
A nemysli si, že práca v "kancli" obnáša "len" presnú pracovnú dobu - moja profesia obnáša omnoho viac - ja si veľakrát poviem, že radšej by som robila za pásom - s čistou hlavou do práce s čistou hlavou domov a žiadna zodpovednosť a podobne - ale to už predpokladám tebe nič nehovorí-lebo práca v kancli je taká super...
@rebeka7501
@ella2015 Kočky, nemám viac čo dodať k vašej diskusii - plne súhlasím.....😉
Neda mi nereagovat, som matka 3 deti, vsetky byvaju casto chore, najmladsi astmatik, velky alergik, ma poruchu prijmu potravy, v skolke moze byt max 4 hodinky so svojou stravou a aj to malokedy vzhladom na chorobnost. Obaja moji rodicia byvaju blizko, ale obaja pracuju v zahranici, manzelovi rodicia su stari a chori, skor potrebuju oni pomoc, ako by som od nich ziadala pomoc ja.. manzel ma pracu blizko, ale pracuje od rana do vecera (6:00-19:00), sme v okrese s velkou nezamestnanostou, takze clovek si moc nemoze vyberat.. a teraz k veci.. po tretej materskej a veru aj v priebehu, pokial sa nieco vyskytlo, hocijaka brigada, ak sa dalo, sla som.. aaale ja naozaj nemam deti kde nechat, ked su prazdniny, ked ochoreju.. hladala som veru dochodkynu alebo maminu na materskej, ale nikoho som nenasla 😣 takze moje zamestnanie znamena kazdodenny stres z toho, kde dam deti. 😩 som z toho unavena a vycerpana, lebo kamaratky tiez nemozem otravovat donekonecna a na to, aby boli same doma su tie dve mladsie naozaj este male.. ja by som privitala niekoho, na koho sa mozem v tomto smere spolahnut, stat by mi pohol pomoct napr. tym, zeby mi sprostredkoval nejaky zoznam ludi, co by boli ochotni a schopni toto robit 😆 inak nemam sancu pracovat a tym odvadzat odvody a byt solidarna..
v prvom rade o dieta sa maju starat rodicia a nie stat, stat predsa nikomu nekazal mat deti... luxus trojrocneho rodicaku nie je hadam nikde vo svete .alebo predlzeneho kde si spekulantky matky vymyslaju diagnozy len aby nemusseli do prace...pripade mat tri deti pomaly na den v trojrocnom intervael a potom sa cuduju ze ich po deviatich a viac rokov nechcu nikde do prace...
a ze sa chce pridat tym co nadstandardne zarabaju, ved tie matky maju matersku ohranicenu dostanu strop a nie kolko by im vyslo cize su v podstate este diskriminovane hoci do statnej kasy z toho prijmu odvadzaju viac ako tie co zarabaju menej...
namiesto nadavania na stat a na to ze sa davky nezvysuju, treba nadavat alebo bojovagt za to aby bolo viac ciastocnych pracovnych uvazkov, alebo miest kt. by sa dali delit proste dve zeny napr 50perc. lenze tiez by to vela mamickam nevyhovovalo zvlast ak by nebola pracovna doba od 9.00 do 13.00 lebo to by chceli asi vsetky, alebo aby bolo viac miest v skolkach alebo dlhsie otvorene...ale to uz nie je take super ako pytat zvysenie rodicakuu al. inych davok a ostat sediet doma na riti s prepacenim
komu by som pridala by boli mamicky s postihnutymi detmi ale tie sa zial na forach nestazuju a nelamentuju lebo nemaju na to cas...ano takym by mal stat pomoct ....
a kludne ma aj ukamenujte ....
ale kto chce hlada sposoby a kto nechce hlada dovody...
@lulu6697 víš my tu nejsme padlé na hlavu, toto jsi tu ty sama napsala jako opis svojí situace:
lulu6697 autor Mám syna, ktorý má špeciálno výchovno-vzdelávacie potreby preto je taký problém dostať ho do škôlky, bol v jednej ale po 2 mesiacoch to riaditeľka ukončila (to je na dlho). Má byť prijatý do inej ale tiež len na diagnostický pobyt na 4 hodiny denne
no a to je přesně to stejné co tu lili0812 řešila v téme Vylúčenie takmer 5 ročného chlapca zo škôlky
protože aby dvě ženy měly syna, který má 5 roků ted v decembru, aby ten syn měl speciální potřeby, aby měly dvě ženy hmotnou nouzi 100€ a exekuci na výživné to je trochu velká náhoda nemyslíš?
bohužel jsi tu o sobě napsala plno informací a ty stejné informace tu ted prezentuješ akorát pod jiným nickem, tak když chceš zůstat anonymní tak tu pořád neřeš to stejné, protože každý okamžitě pozná, že jsi to ty 🙂
este mozme byt radi, ze u nas mozu byt matky 3 roky doma a maju matersku a neskor rodicovsky...v zahranici to tak malokde je...dokonca mam znamu, vo zije vo Svajciarsku, kde je materska cca 97 dni a dostane peniaze ako na PN a potom sup do prace..
@malabiba presne tak , svajciarko ma matersku 14 tyzdnov prip. 16 ak tie dva zaplati zamestnavatel a vela zien robi pomaly az do porodu a takisto ani ziadne pn len tak z rozmaru lebo si chce zena uzivat tehotenstvo alebo len preto ze si nasla dve palicky na teste...a potom bud spat do prace alebo ostane doma a zivi ju muz a nedostane nic od statu ani len zdravotne poistenie...
Odporucam antena oni v pb najdu pracu hned aj na rannu smenu.

@maciatkolulu Dík, ale nie preto som to napísala.....Ja som na jednej strane veľmi rada, že som to zažila - dalo mi to veľa a veľmi skoro som bola vlastne samostatná a život ma naučil toho veľa. A nie - keď to dnes vidím tú mládež.....😉