Matkám nepridajú ani cent
Ahojte, zaujíma ma názor čo si myslíte o tomto, že vláda opäť matkám neprida ani cent, iba tým čo mali/maju nadpriemerný príjem. Je smutné, že davky matkám sa posledné zvyšovali pred tromi rokmi, odvtedy sú zmrazené. Čo taká matka samoživiteľka, ktorej jediný príjem je dávka v hmotnej núdzi a prídavok na dieťa keďže jej dieťa má už viac ako 3 roky, jej príjem nie je ani vo výške životného minima. Chcela by ísť pracovať ale nemôže pretože jej dieťa nie je v škôlke (z akýchkoľvek dôvodov). Nemá dieťa kde nechať ak by aj do práce nastúpila. Pán minister by sa nad týmto mohol trochu zamyslieť a keď už rozdeľuje prídavky, davky tak aj tam, kde je to potrebné.
Zoberme si tento mesiac: 06.12. je Mikulas, dieťa má tento mesiac narodeniny a ešte sa blížia aj Vianočne. Matka musí platiť nutné výdavky, ma príjem ani nie 100 eur. Po zaplatení nutného jej ostane 20 eur a teraz čo? Do ďalšieho mesiaca ďaleko s potom to isté. Keď štát nechce zvýšiť davky mohol by aspoň matkám pomôcť formou jednorazovej Vianočného príspevku. Matka môže mať určené výživné na dieťa ale čo keď všetko čo vymoze exekútor jej berie urad práce? Ona ostáva na nule.
Prosím žiadne odpovede typu, na co si robila dieťa keď sa o neho nevieš (finančne) postarať. Viem, že sú tu mnohé "múdre". Po tomto čo som čítala článok, ze si prilepšia iba ľudia s nadpriemerným prijmom mi nedalo tento príspevok nenapisat.
@marcelatje to aby sa človek klepal o miesto lebo "každý" chce robiť v štátnej správe.
@lalinko2010 no nie je to v statnej sprave až take zle, poznam jednu babu čo po rodicaku sa vratila na svoje miesto a mohla si upravit svoj pracovný cas, čiže chodi do roboty na 6,00 ale už o 14,00 ide domov, dieta rano vychystava otec. podla mna to je super, takto ma cele popoludnie volne, v klude ide po dieta, žiaden stres...
@kondaska1 verim ze pohybliva pracovna doba nie je mozna pri kazdej pracovnej pozicii no mam pocit ze niekde by sa to aj dalo no nie je cesta 😒 zamestnavatelia by si mali uvedomit ze zena/matka by si takuto pracu vazila.
Inak baby tu zakladatelke v inej teme pisali ze napriklad aj v Tescu sa da dohodnut na skrateny uvazok. Mozno nic moc ale pri mesacnom prijme menej ako 100 eur je kazdy cent naviac dobry.
No je to fakt smutne,ze my mamicky si nezasluzime aspon priemernu mzdu..ked vacsina z nas pracovala roky a odvadzala...
Nevazia si ,,nasu pracu,,ktora nema 8hod ale 24hod...nehovoriac ked ochorieme kde mame ist na marodku???smutne..
@nell77 praca a starostlivost su dve rozdielne veci. Stat nas "nezamestnava" aby sme mu rodili deti.
@marcelatje predpokladám že je zakladateľka na hmotnej núdzi. Takže čo by zarobila,tak o taku sumu by jej skrátili HN.
@lalinko2010 no ak s tym rodicia suhkasia, zveia hlavu a cusia, nech tu skolku zatvaraju aj o 13,00. Ale to o tej ucitelke neverim tak ci tak, prepac. To s kym boli deti? Tiez som raz mala ist na 7,00 ale bola kalamita, cesta neprejazdna, tak som musela ist vlakom a taxikom, ale pri detoch bola kolegyna, ktora je miestna. Vies vselico som tu uz na MK o ucitelkach v skolke citala, ale ked sa to zacalo rozpitvavat, bolo to podstatne inak. Toto mi pripada jedna pani pobedala. Nie doveryhodna informacia, nechce sa mi verit, ze by sa rodicia - dospeli ludia s takym oznamom uspokojili a dalej to neriesili.
@anatalia77 je preto lepsie nepracovat vobec? Kolko je HN? 60 eur? Neverim ze by nezarobila viac. Len roznasanim letakov pocas prechadzky raz tyzdenne 2 hodiny moja neter zarobi 40 eur
@lalinko2010 nehnevaj sa, ale skutocne tvojim info neverim. Mozes uviest kde ta skolka je? Aj do IP. To mi chces napisat, zw vswtci rodicia sa spravali ako ovce a nic nepodnikli? V dnesnej dobe, ked nie je problem vyrazit ucitelku na hodinu a prijat inu? Vsetci boli tymto stavom nadseni? Nikto sa nestazoval?
@marcelatje to ja vôbec netvrdím!!! Ved keby chcela,tak už dávno niečo vymyslí. Ja som v živote nebola na HN,vzdy sa mi oplatilo aspoň brigádovať. Ale to som ja.
@anatalia77 ja netvrdim ze to tvrdis 😂 to bola taka basnicka otazka. Ja si myslim ze pracovat sa oplati vzdy. Aj mimo svoj obor to nie je ziadna hanba, praca sa da vzdy zmenit. Nech sa hanbia ti co nepracuju aj ked by mohli, ruku natrcaju a nadavanie na stat im ide najlepsie. Nechcem aby to vyznievalo ze som tu nejaka vyznavacka statu ci co 😂 ale cely zivot razim teoriu ze kazdy sa ma spoliehat v prvom rade sam na seba, vsetko ostatne je prijemny bonus.
@timea7 sesternici dcéra tam chodila, deti zvykli byť s kuchárkou v jedálni alebo s upratovačkou v triede, bežné. bez problémov chodia fajčiť..
veriť nemusíš a je mi to jedno. ale je to tak.
@kondaska1 robím v štátnej službe, pevný čas od 8mej do 15tej ale musia ti vyjsť hodiny, čiže chodím od 7mej do 15tej alebo v stredu do 17tej a a žiadny čas že môžem odísť skôr, lebo sa stane že prídem skôr alebo odídem neskôr ale do 15tej prípadne do 17tej musím byť.
@timea7 vyraziť učiteľku nevyrazili, bolo im povedané ak sa bude sťažovať nejaký rodič tak hej ale nikto sa nesťažoval ale potom som napísala, že snáď pomery po nástupe novej riaditeľky sa zmenia.
@lalinko2010 pozri, ty tu mozes napisat, ci chces, ja mozem napisat, ze je to vymyslene.
@timea7 kľudne napíš čo chceš.
@lalinko2010 OK, vef ty si tiez napisala to, co si chcela. 🙂
@lalinko2010 ano musia ti vyjst hodiny, preto pisem ze od 6,00 do 14,00. A chodi tak uz asi 5 rokov a je maximalne spokojna. Ani sa jej nedivim.
@timea7 ja som ti napísala fakty a tých je viac, ale ok, ty si tiež napísala svoj názor. a to ešte podotknem že aj dieťa im z tej škôlky zmizlo domov ale to bolo aj v inej škôlke.
@kondaska1 aj ja by som tak chodila, ale my máme pevnú pracovnú dobu od 8mej do 15tej, prípadne do 17tej. čiže mne nezmenia pracovnú dobu od 6tej do 14tej keď klienti chodia do 15tej alebo do 17tej.
@lalinko2010 Dieťa zmizlo domov?! A čo keď doma nikto nebol? Tak to by som žalovala okamžite učiteľku aj škôlku - no by sa posrali....Pardón za výraz. Ľudia sú dnes fakt "ovce".....Česť výnimkám.....
@lalinko2010 zavisi od toho aku pracu vykonavas. Ak si tam pre klientov v urcitych otvaracich hodinach je to nieco ine ako ked musis urobit nejake papierovacky nezavisle na inych osobach.
@lalinko2010 nehnevaj sa, ale pre mna toto nie su fakty ani nahodou. Nema zmysel sa tu o to priet, ty si tvrdis svoje, mas info od sesternice, ktorej veris, ja zase neverim tomu, ze by sa rodicia vyse 60 deti uspokojili s takymto stavom a pokorne chodili pre deti do tej 15,00, ze vyse stovky dospelych ludi sklopilo usi a nic. Ja k tomu len tolko, lebo sme mimo temu, ze ak by sa niekde takato vzorka ludi - rodicov nasla, tak si zrejme taku skolku pre svoje deti zasluzia.
@timea7 Asi tak nejak - a ešte zmizne dieťa a tiež rodičia ticho......Ja som minule robila "porádky" u nás v škole - syn prišiel domov o dosť skôr z družiny - tak ma zaujímalo prečo. Čakám ho vtedy kedy ma prísť, čo by robil ak by som nebola doma? Ma pekne vychovávateľka vytočila - robí si čo chce - raz ich pošle neskôr ( o dieťa sa bojíš), raz skôr....To kde sme?! Ale ak potrebuješ aby ho pustili v inú hodinu tak treba na to papier s podpisom.....🙄
@timea7
@evittam žiaľ je to tak. ututlalo sa to.
je to škôlka kde deti nechcú dávať.
ale je to jedno, napísala som nová riaditeľka nové veci budú.
a prečo by som neverila sesternici, na vlastné oči som videla ako dali dieťa osobe ktorú nepoznali, ani sa nespýtali kto je to čo je to, len dieťa zavolali a bolo.
@lalinko2010 aj u nas dali ucitelky dceru mojej mame a nikdy predtym ju nevideli. Bola cudzia 😂
@marcelatje no vidíš, ale ja si vymýšľam, čo píšem. smutné inak. mne keď išiel otec pre syna do škôlky tak sa ho spýtali že kto je a po koho ide. ale v tejto skôlke nie a tie deti fakt ušli zo škôlky, ich hľadali po celom areály a vykrikovali a to nepíšem že ako vrieskajú z lavičky na deti.
Nam sa stalo v predoslej skolke kde som syna zanasala len ja.a raz tak musel ist muz po syna.a pani ucitelka mu vravi.vy ste otecko a sak mamicka chodi s inyn panom pre syna.no keby mam ziarliveho muza tak asi tazko by som toto vysvetlila.tak sa pani pytala este syna ten potvrdil ze je tato.odvtedy som povedala ze proste bude chodit somnou aby sa to neopakovalo a aby pani ucitelky aj otca poznali.
@lalinko2010 to je neskutocne! A kde je ta skolka? Dnes co su rodicia citlivi uplne na vsetko, pochybujem zeby bolo nieco taketo realne. Mozno raz-dva krat, neskor by uz mali opletacky z VUC a mozno aj nejaku zalobu na krku.

@lalinko2010 😖