Medzera medzi prvým rodičovským a druhou materskou
Ahojte mozno mi viete niektora poradit. Do polky septembra som na RD s prvym dietatom a potom v polke oktobra mam nastupit na druhu matersku. Necely pracovny mesiac vznikne medzera a je lepsie ked pojdem na PN alebo to mam pokryt dovolenkou? Mam velmi vela dni problem by to nebol. Dakujem
cize napr v pripade ze mi konci RD v auguste a termin porodu by som mala do konca toho isteho roka, v decembri tak sa mi materska bude ratat z predpokladaneho prijmu za minuly rok? cize by tam platila podmienka ze materska nemoze byt nizsia ako bola pri prvom dietati? alebo sa bude ratat z toho co by som teoreticky zarobila za ten cas od augusta do nastupu na druhu matersku. Vdaka🙂
@leeshka materska sa bude sa ratat z prijmu za ten mesiac co budes robit.
@lienocka2808 cize ak nastupim do prace v auguste a na dalsiu matersku nastupim v novembri tak sa mi materska bude ratat z prijmu za aktualny rok august - november ano?
a v pripade ze by som nastupila na PN po skonceni RD tak tam to je rovnako?
vdaka🙂
@leeshka ano, materska, ak nastupis do prace sa bude rataz z aktualneho prijmu od augusta do novembra. Ak by si sla na PN ta sa nezaratava do vypoctu materskeho, tak pravdepodobne si myslim, ze by si mala vysku prveho materskeho, ale radsej toto si over. Ale to je iste, ze PN sa nezaratava na vypocet materakej.

ja si myslim, ale to je iba moj nazor, ze to je uplne jedno. Materske sa vam z toho pocitat aj tak nebude, tak myslim, ze je to jedno. Akurat za dovolenku budete mat za ten mesiac viac penazi 🙂.