Môže byť opatrovateľský príspevok poberaný na dve osoby?
Ahojte mojaj mama berie na mňa opatrovateľsky príspevok plus môj dôchodok mám dcérku a ona je tiež na opatrovanie od 6 rokov nemá ešte 6 beriem na ňu predĺžený rodičák, keďže ja nemôžem na ňu brať ako ZŤP občan opatrovateľský môže teda na ňu brať moja mama tiež keď poberá na mňa ? Ďakujem
Môže, ale nedostane 2x 663,50€...len vyššiu sumu, 882,50€
@rachel36a ďakujem mama je dôchodkyňa a keď nebodaj zomrie kto bude na ňu poberať opatrovatelský ?
@rachel36a ďakujem mama je dôchodkyňa a keď nebodaj zomrie kto bude na ňu poberať opatrovatelský ?
@anonym_autor ???????????????????????
@anonym_autor ???????????????????????
@anonym_783828 prosím ??
@anonym_autor a kto sa o ňu bude starať?
@anonym_autor a kto sa o ňu bude starať?
@anonym_66de08 tak ja sa o ňu budem starať lenže nemôžem chodiť do roboty a mam len ID takže z toho nevyžijeme
Ako dlho si na ID?
@anonym_66de08 tak ja sa o ňu budem starať lenže nemôžem chodiť do roboty a mam len ID takže z toho nevyžijeme
@anonym_autor dobre to chápem, teba treba opatrovať, a máš malé dieťa? A kde máš muža?
@anonym_autor ty chorá,dieťa choré. Chudak tá stará pani. Nemá pokoj ani na dôchodku.
Ako dlho si na ID?
@anonym_6a4fbe od 18 rokov momentálne mám 30 rokov už mi ho nebudú prehodnocovať dali mi plný navždy ..
@anonym_autor dobre to chápem, teba treba opatrovať, a máš malé dieťa? A kde máš muža?
@anonym_2855ea ...nieje zapísaný v RL ani nemá o ňu záujem keď zistil že má autizmus
@anonym_autor no ten komu bude dieta zverené do výchovy si môže požiadať o OP...ale poberať OP nie je povinnosť...nemusi ho poberať nik, rodicia môžu pracovať a starať sa o dieťa aj bez OP
@anonym_autor no ten komu bude dieta zverené do výchovy si môže požiadať o OP...ale poberať OP nie je povinnosť...nemusi ho poberať nik, rodicia môžu pracovať a starať sa o dieťa aj bez OP
@rachel36a no len mne ako ZŤP osobe nepovolia opatrovateľský keď sama som na opatrovanie ?

Môže, ale nedostane 2x 663,50€...len vyššiu sumu, 882,50€