Môže byť otec na MD a dieťa v jasliach?
Ahojte, vedeli by ste mi niekto prosím poradiť, či reálne v praxi funguje to, že otec nastúpi na MD, v práci mu dajú novú pracovnú zmluvu - alebo keby aj nedali, ostane doma a dieťa ostane v jasliach na pol dňa, príp. celý deň v prípade potreby?
Ďakujem za odpoveď.
Dobrý deň, čítala som si vašu diskusiu a keďže presne toto teraz riešim, tak by som sa chcela opýtať či teda môže dieťatko do školky ak je manžel na MD. Chceli by sme ju dat na 4hodinky, aby si začala zvykať.
Určite môžete, však vy nikde nenahlasujete že kde dávate dieťa. Ako by sa soc.poisťovňa dozvedela že je dieťa v jasliach a muž na MD doma?
Vraj si to niekedy preverovali, keď štát platil porušenie zdravotné aj matke aj otcovi na MD. My si platíme zdravotné poistenie obaja.
Nie porušenie, ale poistenie 🙂
Tak ako matka môže byť doma na MD a dieťa v jasliach, tak môže byť aj muž doma na MD a dieťa v jasliach. Je jedno na koľko hodín, či len dopoludnia, či na celý deň.

@sezam cely deň určite byt nemôže. Materska dávka je vyplácaná za starostlivost o dieťa, nie za to, že sa o neho starajú jasle.