icon

Môže dieťa pri predĺženom rodičovskom navštevovať celý deň škôlku?

2. feb 2025

Ahojte, môže chodiť dieťa do škôlky na cely deň pri predlzenom rodičovskom platenom ( zo zdravotných dôvodov) ?

andreakotesova
2. feb 2025

Áno.

nikpa
2. feb 2025

Môže

autor
2. feb 2025

@andreakotesova ďakujem

petruldo
2. feb 2025

treba pozrieť čo máš napísané v rozhodnutí. ak tam o škôlke nič nieje, alebo teda, že do nej chodiť nemôže /aj také sa stáva/ tak potom chodiť môže na celý deň a ty normálne môžeš chodiť do práce

sara07
2. feb 2025

musíš mat v správe od mudr napisané že je vhodne aby dieta naštevovalo mš , inak nie

luliu
2. feb 2025

@sara07 to je len odporúčanie. Do škôlky chodiť môže.....

sara07
2. feb 2025

@luliu neviem ako je to teraz zo zdravotnou , pri rd zd , už to nesledujem ,tam bolo určity čas obmedzenie, teraz skutočne neviem
záleží od soc.uradu u nás to tam musí byt , vieme že každy urad soc ma nejaké svoje vlastne riešenia

petruldo
2. feb 2025

@sara07 ak je na predĺženej RD zo zdravotných dôvodov a v posudku z úradu nemá vyslovene napísané, že do MŠ chodiť nemôže, tak v tej MŠ môže byť celý deň a matka môže normálne pracovať. Lekar s tým nič nemá

autor
2. feb 2025

@petruldo no ja si tam zajtra zavolám a sa informujem

pe_mi
2. feb 2025

Môže chodiť na celý deň, ak nemáš v správe spomenuté ,že neodporúča kolektív alebo musí byť vylučene z kolektívu

sara07
3. feb 2025

@petruldo riešila som to pre 4 hodiny nie cely den a muselo to byt v správe + cppš tiež v správe že je vhodna socializacia
pochop prosím ta že každý urad socialny má svoje vlastné interné pokyny a niekde nejaké iné pokyny maju v paži

petruldo
3. feb 2025

@sara07 a ty pochop tiež, že je to ako píšem, ak úrad nezakaze škôlku, tak pri rd zo zdravotných dôvodov je dieťa v MŠ bez obmedzenia

autor
3. feb 2025

@petruldo už som si volala na úrad, tak áno môže byt v škôlke celý deň je to povolené, mi vravela iba ak by sa zmenil zákon, ale ostáva to inak tak

sara07
3. feb 2025

@petruldo bože, prečo ?? však píšem ZALEží OD soc, urady hned na začiatku prispevku , nepíšem že každý ,doporučujem bud oddych alebo cvičenie na čitanie s porozumenim

13valusik13
Autor odpoveď zmazal
gebrielka1
3. feb 2025

Ja som musela priniesť na úrad potvrdenie od pediatričky, že odporúča škôlku - dieťa začleniť do kolektívu, aj s odôvodnenim, že je to prospešné pre jeho sociálny rozvoj atď.. . ; že aby tam nebolo podozrenie na zanedbávanie zo strany matky 🤷‍♀️