Môže muž zostať na materskej, ak syn ide do škôlky?
Čaute baby, muž je na MD so synom do 23.9.
2.9 ide syn do škôlky. Dozvedia sa na socialke, ze tých pár dní bude muž na MD a syn v škôlke? (Viem ze pri nástupe syna do MŠ sa má materská zrušiť, len nastali neočakávané skutočnosti).
nastali neocakavane skutocnosti?
neriskovala by som to, ved ked na to pridu, vraciate peniaze
@85miska no a keď nezrušíme a dieťa nastúpi? Prídu na to?
Pridu nato. Skolka posiela mesacne vykazy na socialnu poistovnu. Talze vedia ktore deti skolku navstavuju.
Ano, pridu na to...sestra robila na socialke a rodicia museli vracat peniaze za neopravnene poberanie...
@85miska a keď bude prihlásený do škôlky ale nenastúpi? Žeby sme sa s riaditeľkou dohodli, nech ho len eviduje a nastupi neskôr?
Neviem ci nejaka riaditelka na toto pristupi.
Lebo je to ako podvod by som povedala.
a potom my zle piseme ze spekulacie. ved ked sa tu k tomu zeny otvorene priznavaju...
a neviem ktora riaditelka ustaje na taketo manevre, preco hned nevolate na socialku a neopytate sa?
@autorka samozrejme, stará sa o dieta alebo nie?
Sociálna to bude kontrolovať presne kvôli takým podvodnickam ako ty... lebo sú aj také co su schopné čerpať OCR a dieta veselo v skolke.
Raz mas dieta prijaté v škôlke, tak nie je dôvod na matersku. Mali ste ma to mysliet skôr. A myslis, ze len tak ho bude evidovať ze tam akoze nie je? Chcem vidieť takú riaditeľku, ktorá bude kvôli tebe podvadzat a nedostane dotáciu na dieta kvôli jednému mesiacu na cely rok 😉
Mimo to, teraz sa mení financovanie škôlok, cize stat si na to bude dozerať sám.
Naviac, v 3 rokoch si povinná oznámiť, kde je dieta, či v skolke alebo doma. Takže neboj sa, oni si to pekne skontrololuju kde bolo, keďže bola na neho navyše poberana materska chlapom 👌
@lienka.7 necakanu udalost treba riesit pracou a nie klamanim.
Áno prídu na to...svokra je riaditeľka v školke a posielajú sa mesačne vykazy...už aj taketo na nu rodicia skúšali hovorila ale určite ti to na riaditel žiadny nepristupi aby si zavaril problemy...však to sú len 3 týždne pane bože...muž nech zruši MD skôr a dieťa do školky...načo si komplikujete život ludia a robite zbutočne problemy a opletačky s uradmi
@floki1994 ved prave ze ked na to dojdu mozu mat len problemy.
Rozmýšľam nad tu "neocakavana udalosť".... A inak , to je super,že dieťa zobrali do ms ,aj keď nemá ešte tri. Inde sú problémy aj pre 4.rocne🤣🤣🤣,tak rodicak to,ale zahojí,tu nespravodlivosť.
@bublinka1426 ono problém podvodnicok je ten, že keď chcem podvadzat, tak aspon si to prepocitam dopredu... a neriešim až potom. Mam aj vo svojom okolí, ze matetsku si "vypocitali" tak, aby chlapobi skončila 31.8.a dieta mohlo nastúpiť do skolky.
Mimo to, k 31.8. ked zruší matetsku (lebo dieta je prijaté od 1.9.), rodicak za september dostane ešte úplne normálne. Neviem, kde má problém.
@lienka.7 asi chceli dostat aj matersku aj rodicak.
@bublinka1426 tak ho nemali dávať do skolky od 1.9.
A dá sa to urobiť tak, ze muž poziada o odňatie MD k 31.8. a od 1.9. poziada o rd? Aj keď nebude celý čas na MD? Že ju ukončí skôr? Prosím, nesúďte ma, neviete akú situáciu riešime.... k podvodníčkam sa určite neradim.
tak myslim ze toto ano.
@bublinka1426 tak to by bolo úplne super, bola som v tom, že rodičak sa dá čerpať až po úplnom čerpaní MD. A ešte k tým podvodníčkam - muž nastupil na MD, z toho dôvodu, že ja som išla skôr do práce, nesedím doma na zadku. Len teraz potrebujeme preklenúť jedno nešťastné obdobie a žiaľ ja musím chosit do práce. Okrem tohto dieťatka, mame ešte dve staršie
pozri urcite si zavolaj na socialku a urad prace tam to budes mat povedane, aby si mala istotu.
takto mi mozno poradime a nemusi byt uplne tak.
ale mozno sa ti ozve mamina co podobne riesi.
My to tiež riešime. Dcéra je od septembra prijatá do škôlky ale muž je s ňou do novembra doma na MD. Informovali sme sa na sociálnej poisťovni a dieťa môže byť prijaté ale nesmie nastúpiť do škôlky ani na jeden deň. Takže nevadí, že je syn prijatý ale nastúpiť môže až keď mužovi skončí materská. A áno, ak by dieťa chodilo do škôlky počas mužovej materskej, sociálna poisťovňa sa to dozvie.

Ano je to problem. Musite zrusit materske.