icon

Môže otec poberať rodičovský príspevok?

29. jan 2025

Ahojte, manželovi skončilo poberanie materského 26.1., poslala som ho nech si požiada o RP, ja momentálne nemôžem poberať RP, mala som v pláne od 1.februára si požiadať, že manžel si zruší k 31.1. a ja si požiadam. Povedali mu, že na pár dní si nemôže požiadať o RP, že sa im to zdá podozrivé, však som mu povedala, nič sa nedeje, buď to nepodame alebo si o ukončenie požiada až na konci februára. Len ma zaujíma, či máte s týmto skúsenosť a naozaj to na pár dní nejde. Ďakujem a prajem pekný zvyšok dňa 🙂

katkaseiner
29. jan 2025

rodicovsky prispevok je vyplacany mesacne, myslim tym, ze aj ked len na 1 den si ho poda, vyplatia celu sumu, nie len sumu/30 dni. Mozno preto to zamietli... neviem naisto ale teda sa mi to zda logicke.
Preco nemozes poberat RP?

autor
29. jan 2025

Ďakujem za odpoveď, oni to nezamietli, to pani na úrade povedala, keď to dnes preberala od manžela, že je to podozrivé a neschvália to, že mu bude volať, tak som mu povedala, nech to nerieši, keď mu zavolá, že sa nedá, tak sa nedá. A ja som na podpore momentálne.

luliu
29. jan 2025

Či je podozrivé? Píšeš veľmi nezrozumiteľne. Ak si na podpore, ty ani RP nemôžeš poberat

autor
29. jan 2025

@luliu ja neviem čo presne je pracovníčke na ÚP podozrivé, nebola som tam, asi to, že si chce manzel žiadať RP na pár dní. A ak si si to dobre prečítala, ja neriešim poberanie rp na mňa v januári, ale na manžela.

luliu
29. jan 2025

Tak na akých pár dní? Ak docerpal MD, tak žiada o RP a bude ho poberať buď do 3 rokov dieťaťa alebo dokým si ho nevezmes na seba ty. Nič podozrive