Môže otec poberať rodičovský príspevok?
Ahojte, manželovi skončilo poberanie materského 26.1., poslala som ho nech si požiada o RP, ja momentálne nemôžem poberať RP, mala som v pláne od 1.februára si požiadať, že manžel si zruší k 31.1. a ja si požiadam. Povedali mu, že na pár dní si nemôže požiadať o RP, že sa im to zdá podozrivé, však som mu povedala, nič sa nedeje, buď to nepodame alebo si o ukončenie požiada až na konci februára. Len ma zaujíma, či máte s týmto skúsenosť a naozaj to na pár dní nejde. Ďakujem a prajem pekný zvyšok dňa 🙂
Ďakujem za odpoveď, oni to nezamietli, to pani na úrade povedala, keď to dnes preberala od manžela, že je to podozrivé a neschvália to, že mu bude volať, tak som mu povedala, nech to nerieši, keď mu zavolá, že sa nedá, tak sa nedá. A ja som na podpore momentálne.
Či je podozrivé? Píšeš veľmi nezrozumiteľne. Ak si na podpore, ty ani RP nemôžeš poberat
@luliu ja neviem čo presne je pracovníčke na ÚP podozrivé, nebola som tam, asi to, že si chce manzel žiadať RP na pár dní. A ak si si to dobre prečítala, ja neriešim poberanie rp na mňa v januári, ale na manžela.
Tak na akých pár dní? Ak docerpal MD, tak žiada o RP a bude ho poberať buď do 3 rokov dieťaťa alebo dokým si ho nevezmes na seba ty. Nič podozrive

rodicovsky prispevok je vyplacany mesacne, myslim tym, ze aj ked len na 1 den si ho poda, vyplatia celu sumu, nie len sumu/30 dni. Mozno preto to zamietli... neviem naisto ale teda sa mi to zda logicke.
Preco nemozes poberat RP?