icon

Môže štát preplatiť kurz účtovníctva počas rodičovskej dovolenky?

veronika_vero04
23. júl 2026

Ahojte, chcela by som poprosiť o info, či sa dá spraviť kurz účtovníctva napríklad počas rodičovskej, aby to preplatil štát. Neviem, či je tam podmienka zamestnanosti, pretože prácu mám, len som na rodičovskej momentálne. Ďakovala 🙂

anonym_0d7625
23. júl 2026

Preplaca to UPSVaR uchadzacom o zamestnanie, aj a oni maju podmienku kolko minimalne tam musia byt nahlaseny aby to mali preplatene. Tebe to moze preplatit bud zamestnavatel alebo sama.

anonym_7b79ca
23. júl 2026

Kurz účtovníctva,bez znalostí legislatívy a praktických skúseností následne je ako prd do vody. Veľa mamičiek si myslí, že si ho urobia počas RD a potom budú robiť z domu účtovníctvo. Veľmi naivná predstava.

melanta
23. júl 2026

Na stránke upsvar si pozri projekt Zručnosti pre trh práce (v minulosti sa projekt volal Nestrať prácu, vzdelávaj sa). Projekt umožňuje žiadať o preplatenie kurzu aj zamestnaným. Zavolaj si tam a informuj sa.

Nevidím však reálne preplatenie kurzu účtovníctva. A ak by ti ho aj preplatili, nevidím v tom zmysel pre teba. S kurzom totiž účtovníčku robiť nemôžeš. Musíš sa zamestnať niekde ako pomocná účtovníčka či asistent účtovníčky a až po pár rokoch praxe môžeš byť účtovníčka. Týchto pozícií je pomerne málo, nie je po nich veľký dopyt. Ak uvažuješ o kurze účtovníctva, tak jedine že máš 100% prísľub práce pomocnej účtovníčky.

anonym_9a118a
23. júl 2026

Teraz je ten nový projekt nespomínam si na názov, kde ti preplatia 200€ - každému nad 18r okrem szčo. Buď si nájdeš kurz za 200, alebo zvyšok doplatíš.

anonym_7f7e21
23. júl 2026

Kurz ti bude na 2 veci. Prilis si od toho neslubuj. Ak snivas o HO, rovno na to zabudni.