Môže štát preplatiť kurz účtovníctva počas rodičovskej dovolenky?
Ahojte, chcela by som poprosiť o info, či sa dá spraviť kurz účtovníctva napríklad počas rodičovskej, aby to preplatil štát. Neviem, či je tam podmienka zamestnanosti, pretože prácu mám, len som na rodičovskej momentálne. Ďakovala 🙂
Kurz účtovníctva,bez znalostí legislatívy a praktických skúseností následne je ako prd do vody. Veľa mamičiek si myslí, že si ho urobia počas RD a potom budú robiť z domu účtovníctvo. Veľmi naivná predstava.
Na stránke upsvar si pozri projekt Zručnosti pre trh práce (v minulosti sa projekt volal Nestrať prácu, vzdelávaj sa). Projekt umožňuje žiadať o preplatenie kurzu aj zamestnaným. Zavolaj si tam a informuj sa.
Nevidím však reálne preplatenie kurzu účtovníctva. A ak by ti ho aj preplatili, nevidím v tom zmysel pre teba. S kurzom totiž účtovníčku robiť nemôžeš. Musíš sa zamestnať niekde ako pomocná účtovníčka či asistent účtovníčky a až po pár rokoch praxe môžeš byť účtovníčka. Týchto pozícií je pomerne málo, nie je po nich veľký dopyt. Ak uvažuješ o kurze účtovníctva, tak jedine že máš 100% prísľub práce pomocnej účtovníčky.
Teraz je ten nový projekt nespomínam si na názov, kde ti preplatia 200€ - každému nad 18r okrem szčo. Buď si nájdeš kurz za 200, alebo zvyšok doplatíš.
Kurz ti bude na 2 veci. Prilis si od toho neslubuj. Ak snivas o HO, rovno na to zabudni.

Preplaca to UPSVaR uchadzacom o zamestnanie, aj a oni maju podmienku kolko minimalne tam musia byt nahlaseny aby to mali preplatene. Tebe to moze preplatit bud zamestnavatel alebo sama.