icon

Môže synov otec ostať na materskej dovolenke, keď my dvaja nežijeme už spolu?

perla1977
18. dec 2020
sisa_s
18. dec 2020

A on pracuje? A bude sa realne starat o syna alebo ty sa budes starat a on brat peniaze?

misha666
18. dec 2020

moze... pokial mate rovnaky trvaly pobyt nikto nic zistovat nebude a aj keby ste nemali... je to tak jeho ako tvoje dieta takze to ze nie ste spolu je bezpredmetne...

hettinka
18. dec 2020

@perla1977 moze, ale ty v tom čase nemôžeš brat rodicak a on počas materskej by sa mal starať o dieťa.

perla1977
autor
18. dec 2020

@sisa_s no ved to je vtom že on si chce vraj ísť na MD a ako neviem ako presne myslíš

rajc1nka
18. dec 2020

Nemusite mat ani trvaly pobyt rovnaky, priatel nema rovnaky TP (ale zijeme spolu, len on ma TP este u rodicov) a nebol s tym problem. Len sme museli podpisat papier,ze prebera dieta do starostlivosti. Ale nikto to nespochybnoval. Ale on naozaj nepracoval a bol doma, ja som bola na rodicovskej bez prispevku a platila som si zdravotku

hettinka
18. dec 2020

@perla1977 ak chce na MD, ty sa vráť na ten čas do prace a o dieťa nech sa stará. A po jeho MD ty nastupis na RD.

perla1977
autor
27. dec 2020

@hettinka ja ale som od narodenia syncekom na MD a už iba pol rok co je ešte MD len synček bude mať už jún 2021 3roky

perla1977
autor
27. dec 2020

@sisa_s no unas to je tak ze od kedy je synček na svete ten jeho otec sa okrem toho ze si kúpu plienky vlhčené uteráky a sem tam krém, o nič sa nestará . Ja si platím pol najom z peniaze co dostávam na malého a ešte mam tu aj ďalšie predošlého vzťahu dcérky . Tak ze starať sa o deti to všetko iba ja. :((

hettinka
27. dec 2020

@perla1977 tak otecko má poslednú šancu si to vyčerpať. Ak už na 2,5, vrátila by som sa do prace, on na MD a nech sa stará celodenne o dieťa. Nielen že bude len brat peniaze a ty bez peňazí budeš aj tak doma s dieťaťom. Na to by som nepristúpila.