icon

Môže zmena trvalého pobytu ovplyvniť materskú?

24. jan 2025

Ahojte, som v 30tt, nie som vydatá takže Materskú by som mala poberať 37tyzdnov, ale ešte stále mám trvalý pobyt u rodičoch no už mám svoj byt, ak si zmením trvalý pobyt ešte pred pôrodom budem potom ako slobodná mamička aby som poberala materskú 37 týždňov?
Máte s tým niektorá skúsenosti? Nekontrolujú to že kedy bol zmenený pobyt alebo niečo aby to neuznali? Ďakujem

simca_13
24. jan 2025

To má na to vplyv to, kde a s kým žiješ?

autor
24. jan 2025

@simca_13 no trvalý pobyt mám u mami a v byte ktorý som kúpila zatiaľ nemá nikto trvalý pobyt, ja sa tam chcem prehlásiť hlavne aj kvôli tomu aby mi to uznali

autor
24. jan 2025

@simca_13 v byte žijem s partnerom ale on má trvalý pobyt u svojich rodičoch, nie sme ani zosobášení

autor
24. jan 2025

@simca_13 takže v byte by som potom mala trvalý pobyt len ja a dieťa ak porodim

zuzinka888
24. jan 2025

A netreba tsm cestne vyhlasenie?? ČESTNÉ VYHLASENIE- vies co to znamena - čest?

autor
24. jan 2025

@zuzinka888 áno samozrejme

masinka
24. jan 2025

Na dlhsie poberanie materskeho mas narok ak si OSAMELA MATKA ( nie slobodna mamicka, to len na ujasnenie pojmov), co ale zjavne nie si kedze byvas s partnerom....

226lenka
24. jan 2025

Ale si nemýľ pojmy slobodná a osamelá. Na materskú 37 týždňov má nárok tá, ktorá žije sama s dieťaťom, bez partnera, bez rodičov, nie tá ktorá má partnera len nie je vydatá.

zuzanaete
24. jan 2025

Trvaly pobyt samotny nema vplyv na matersku. A ako uz bolo spomenute, nebudes osamela matka. Budes iba slobodna matka. Takze narok na predlzenu matersku mat nebudes.

autor
24. jan 2025

@zuzanaete ďakujem krásne ženy, som prvorodička, ešte neviem ako to všetko je a funguje

lucka_ke
24. jan 2025

je jedno kde bývaš, posudzuje sa či bývaš osamelá alebo s partnerom/niekým iným

liaka
24. jan 2025

Ak si osamelá, určite budú pýtať aj rozhodnutie o výživnom

paciko9
24. jan 2025

Pre 3tyzdne sa ozaj neoplati klamat😉. Ja to tak chcela,aj ked mam trvaly v rodicovskom. Tak nieson osamela matka, kedze tam byvaju este moji surodenci zarobkovo cinnny.

sofiasuf
11. sep 2025
@liaka

Ak si osamelá, určite budú pýtať aj rozhodnutie o výživnom

@liaka nie je pravda, nezavadzaj

sofiasuf
11. sep 2025

je potrebne podat cestne prehlasenie o osamelosti, kontroluju, ci nie ste zobrati a ci nemate rovnaky TP. a nemala by si mat TP ani s inymi osobami, s ktorymi by si sa mohla podielat spolocne na vedeni domacnosti, napr. s rodicmi.
priatel by nemal poberat danovy bonus nna dieta, lebo ten moze poberat len vtedy, ak zije v spolocnej domacnosti s dietatom a ak by zil a teda poberal DB, tak nie si osamela

mamina7070
11. sep 2025
@anonym_autor

@simca_13 v byte žijem s partnerom ale on má trvalý pobyt u svojich rodičoch, nie sme ani zosobášení

@anonym_autor to co chces urobit je podvod, a uvedom si ze chodia aj na kontroly ci ode naozaj o osamelu matku priamo do domacnosti

sofiasuf
11. sep 2025
@mamina7070

@anonym_autor to co chces urobit je podvod, a uvedom si ze chodia aj na kontroly ci ode naozaj o osamelu matku priamo do domacnosti

@mamina7070 to si kde videla, ze chodia po bytoch?? to si pleties s niecim inym, napr s PN, ci sa dodrziavaju vychadzky. preto sa podava cestne prehlasenie.

mamina7070
11. sep 2025
@sofiasuf

@mamina7070 to si kde videla, ze chodia po bytoch?? to si pleties s niecim inym, napr s PN, ci sa dodrziavaju vychadzky. preto sa podava cestne prehlasenie.

@sofiasuf nie nepletiem kontroluje sa to, a k otazke autorky ano presne vidia kedy si zmenila TP

partner si nemoze uplatnit danovy bonus na dieta to hned vidia a aj to moze byt dovodom na kontrolu

sofiasuf
11. sep 2025
@mamina7070

@sofiasuf nie nepletiem kontroluje sa to, a k otazke autorky ano presne vidia kedy si zmenila TP

partner si nemoze uplatnit danovy bonus na dieta to hned vidia a aj to moze byt dovodom na kontrolu

@mamina7070 este mi povedz, ze mas osobnu skusenost, ze niekomu boli na kontrole v byte. v zivote som o niecom takom nepocula, ani necitala...

sofiasuf
11. sep 2025
@mamina7070

@mamina7070 a TP si moze zmenit kedykolvek, je to jej byt a situacia sa meni... a ako je zname TP ma len evidencny charakter

sofiasuf
11. sep 2025
@mamina7070

@mamina7070 a partner moze zrusit poberanie DB na dane obdobie a vybavene. ludia sa schadzaju, rozchadzaju... na to nic zvlastne nie je.
posudzuje sa osamelost ku koncu riadnej MD, nie predtym.