Môžem byť evidovaná na úrade práce počas rodičovskej?
Ahojte viete mi niekto povedať , či sa môžem dobrovoľne evidovať na úrade práce pokiaľ som na rod.dovolenke?
@evittam akoze nezaujima kolegyna ktora mala dieta do 3 rokov musela nahlasit na RP ze je v skolke od kedy dokedy. Nieco jej aj tusim strhli z RP
Je pravda že na úrade vám nič neporadia skôr sa nič nedá a pod.aby nemali prácu naviac. Preto sa obraciam tu pre radu...tak teda môžem poberat RP a byť aj evidovaná ako je to následne s preplatenim kurzu . Ako dlho tam musím byť a aký je ďalej postup .... Pýtam sa aby ma na úrade neodbili ....
@marlenka222 Precitaj si čo napísala @majusqa77. Splietas dve veci dokopy.😉
A ano by si sa čudovala ale tu na MK su kompetentnejsie mamicky co lepsie poradia ako pracovnicky na SP ci UPSVaR. 😉
To čo som napísala plati ci uz tomu ty veríš alebo nie.
@majusqa77 ano podpora nemoze byt subezne,ale zakladatelna nebude mat podporu, chce rekvalifikaciu a takto sa bezne davaju evidovat mamicky pred dovrsenim 3r, ktoré chcú stihnúť spravit rekvalifikaciu, pripadne szco s prispvkom od statu kym dieta bude mat 3r aby po docerpani RP mohli ist pracovat a nezostali bez penazi a len potom si to vsetko zacali vybavovat.
@majusqa77 nie je problem, dolozi sa len RL dietata v systeme sa vytlaci potvrdenie od- do kedy je RP- ze narok trva nie je problem, toto cestne vyhlasenie sa vypisuje aj ked sa skonci osob. strostlivost napr. opatrovatelsky príspevok 5/2004 v § 34 ods. 15- su dovody pre ktore nemozu byt zaradeny obcan do evidencie.
@9lf9 skoda ze ta nemame na up. U nas nic nejde a chodime tam ako na klavir.
@majusqa77 toto som myslela aj ja a aj mna na to odkazali ale Asi to plati iba pre niekoho
@lara1128 podla mna nebudes musiet risit odbijanie ked povies ze sa ides evidovat skor kvoli rekvlaifi. ako prebieha rekvaaif. to neviem - zaklad je byt v evidencii, nemat podlznost na zaidnej statnej institucii, podat ziadost o preplatenie na urad 14 pred zaciatkom kurzu a potom ostatne ti uz povedia ti co maju rekvalif. na starosti. drzim palce

@evittam nie netreba oslovit prislusne popripade pytat sa na infolinkach, treba na konikovi zakladat diskusie, tu mamicky vsetko vedia lepsie ako tie ktore s tym robia, lebo mamicky su tu vseznale od chorob az po vybavovanie papierov ;) a propo podme si radit jedna druhej ako sa mat lepsie