icon

Môžem byť na úrade práce a poberať rodičovský?

ewcurik
Dnes o 10:12

Ahojte, znovu potrebujem poradiť. Som na UP práve mi skončila podpora a dala som si prihlášku na preplatenie kurzu. Rodičovský je na manžela. Teraz ho kvôli hypo potrebujeme dať na mna. Môžem byt evidovaná na UP a zároveň poberať rodičovský?

anonym_982365
Dnes o 10:47

@ewcurik nie nemôžeš poberať podporu v nezamestnanosti aj rodičovský príspevok súčasne

patrike
Dnes o 10:52
@anonym_982365

@ewcurik nie nemôžeš poberať podporu v nezamestnanosti aj rodičovský príspevok súčasne

@anonym_982365 Necitas poriadne, podpora jej skoncila.

ewcurik
autor
Dnes o 10:52
@anonym_982365

@anonym_982365 ja sa nepytam či môžem poberať podporu píšem už skončila, chcem ostať na úrade ale či môžem poberať rodičovský

anonym_9b4f31
Dnes o 10:58
@ewcurik

@anonym_982365 ja sa nepytam či môžem poberať podporu píšem už skončila, chcem ostať na úrade ale či môžem poberať rodičovský

@ewcurik a preco chces byt na urade??Ved poberaj dalej rodicovsky prispevok.Na hypo to vlyv nema ziadny.Dolezity bude hlavne muz a jeho prijem za pol roka.

melanta
Dnes o 11:06
@anonym_9b4f31

@ewcurik a preco chces byt na urade??Ved poberaj dalej rodicovsky prispevok.Na hypo to vlyv nema ziadny.Dolezity bude hlavne muz a jeho prijem za pol roka.

@anonym_9b4f31 veď to píše v úvodnom príspevku - chce absolvovať kurz z úradu práce. Na to musí byť logicky evidovaná.

anonym_855b5b
Autor odpoveď zmazal
melanta
Dnes o 11:07
@ewcurik

@ewcurik áno, môžeš byť evidovaná a zároveň poberať rodičovský.

anonym_0971d8
Autor odpoveď zmazal
melanta
Dnes o 11:11
@anonym_0971d8
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_0971d8 preetože tu ženy radia bežne zle a ak sa na to opýtaš MK, či je to v poriadku, ak sa niekto bije za svoju zlú radu (ak sa autor pýta na niečo odborné ako v tomto prípade), tak MK ti odpíše, že každý má nárok na svoj názor.

anonym_8b6b98
Dnes o 12:06
@ewcurik

@ewcurik NIE, MNA VYRADILI

anonym_8b6b98
Dnes o 12:07
@melanta

@ewcurik áno, môžeš byť evidovaná a zároveň poberať rodičovský.

@melanta zaujimave, mne tvrdili ze nie, ze to sa neda, Bratislava prosim pekne a( mala som par mesiacov predlzeny rodicak zdravotny zly stav) a tak ma vyradili...

melanta
Dnes o 12:49
@anonym_8b6b98

@melanta zaujimave, mne tvrdili ze nie, ze to sa neda, Bratislava prosim pekne a( mala som par mesiacov predlzeny rodicak zdravotny zly stav) a tak ma vyradili...

@anonym_8b6b98 nemohli ťa vyradiť z tohto dôvodu. Nie je podmienka nepoberať rodičovský príspevok. Mala si sa odvolať ak toto bolo uvedené ako dôvod vyradenia z evidencie.

anonym_8b6b98
Dnes o 13:32
@melanta

@anonym_8b6b98 nemohli ťa vyradiť z tohto dôvodu. Nie je podmienka nepoberať rodičovský príspevok. Mala si sa odvolať ak toto bolo uvedené ako dôvod vyradenia z evidencie.

@melanta takze moja chyba, ale dakujem. Potom ozaj nechapem, ako to cele funguje

melanta
Dnes o 14:20
@anonym_8b6b98

@melanta takze moja chyba, ale dakujem. Potom ozaj nechapem, ako to cele funguje

@anonym_8b6b98 nie je to tvoja chyba. Nie sme predsa povinní kontrolovať a overovať si, či úrady rozhodujú správne. Hoci je zrejmé, že niekedy by sme asi mali, pretože žiaľ stáva sa, že úrady (úrady všeobecne myslím) rozhodnú nesprávne či poskytnú nesprávne informácie.

jeennyv
Dnes o 16:31

@ewcurik ujo google pomoze mas sj ty 👍👍👍

anonym_8b6b98
Dnes o 16:38
@melanta

@anonym_8b6b98 nie je to tvoja chyba. Nie sme predsa povinní kontrolovať a overovať si, či úrady rozhodujú správne. Hoci je zrejmé, že niekedy by sme asi mali, pretože žiaľ stáva sa, že úrady (úrady všeobecne myslím) rozhodnú nesprávne či poskytnú nesprávne informácie.

@melanta ako ja som si potom nasla skoro pracu ale ide mi skor teraz o princip, ze ako to je.