Môžem byť na úrade práce a poberať rodičovský?
Ahojte, znovu potrebujem poradiť. Som na UP práve mi skončila podpora a dala som si prihlášku na preplatenie kurzu. Rodičovský je na manžela. Teraz ho kvôli hypo potrebujeme dať na mna. Môžem byt evidovaná na UP a zároveň poberať rodičovský?
@anonym_982365 ja sa nepytam či môžem poberať podporu píšem už skončila, chcem ostať na úrade ale či môžem poberať rodičovský
@ewcurik a preco chces byt na urade??Ved poberaj dalej rodicovsky prispevok.Na hypo to vlyv nema ziadny.Dolezity bude hlavne muz a jeho prijem za pol roka.
@ewcurik a preco chces byt na urade??Ved poberaj dalej rodicovsky prispevok.Na hypo to vlyv nema ziadny.Dolezity bude hlavne muz a jeho prijem za pol roka.
@anonym_9b4f31 veď to píše v úvodnom príspevku - chce absolvovať kurz z úradu práce. Na to musí byť logicky evidovaná.
@anonym_0971d8 preetože tu ženy radia bežne zle a ak sa na to opýtaš MK, či je to v poriadku, ak sa niekto bije za svoju zlú radu (ak sa autor pýta na niečo odborné ako v tomto prípade), tak MK ti odpíše, že každý má nárok na svoj názor.
@anonym_982365 ja sa nepytam či môžem poberať podporu píšem už skončila, chcem ostať na úrade ale či môžem poberať rodičovský
@ewcurik NIE, MNA VYRADILI
@melanta zaujimave, mne tvrdili ze nie, ze to sa neda, Bratislava prosim pekne a( mala som par mesiacov predlzeny rodicak zdravotny zly stav) a tak ma vyradili...
@anonym_8b6b98 nemohli ťa vyradiť z tohto dôvodu. Nie je podmienka nepoberať rodičovský príspevok. Mala si sa odvolať ak toto bolo uvedené ako dôvod vyradenia z evidencie.
@anonym_8b6b98 nemohli ťa vyradiť z tohto dôvodu. Nie je podmienka nepoberať rodičovský príspevok. Mala si sa odvolať ak toto bolo uvedené ako dôvod vyradenia z evidencie.
@melanta takze moja chyba, ale dakujem. Potom ozaj nechapem, ako to cele funguje
@melanta takze moja chyba, ale dakujem. Potom ozaj nechapem, ako to cele funguje
@anonym_8b6b98 nie je to tvoja chyba. Nie sme predsa povinní kontrolovať a overovať si, či úrady rozhodujú správne. Hoci je zrejmé, že niekedy by sme asi mali, pretože žiaľ stáva sa, že úrady (úrady všeobecne myslím) rozhodnú nesprávne či poskytnú nesprávne informácie.
@anonym_8b6b98 nie je to tvoja chyba. Nie sme predsa povinní kontrolovať a overovať si, či úrady rozhodujú správne. Hoci je zrejmé, že niekedy by sme asi mali, pretože žiaľ stáva sa, že úrady (úrady všeobecne myslím) rozhodnú nesprávne či poskytnú nesprávne informácie.
@melanta ako ja som si potom nasla skoro pracu ale ide mi skor teraz o princip, ze ako to je.

@ewcurik nie nemôžeš poberať podporu v nezamestnanosti aj rodičovský príspevok súčasne