icon

Môžem nastúpiť do práce pred materskou?

kikush68
21. nov 2024

Chcela by som sa opytat, 1.3. Buduci rok mi konci rodicovska ale 5.6. Mi zacina druha materska. Firma kde som pracovala tam je momentalne len konatel a nevyzera ze by boli peniaze. Moze ma zamestnat partner zivnostnik a ak ano, aky cas predtym nez pojdem na matersku?

lucka_ke
21. nov 2024

môže aj hneď

kikush68
autor
21. nov 2024

@lucka_ke a neviete kedy najneskor?

andrea901
21. nov 2024

@kikush68 mozes si vycerpat staru dovolenku a ist na PN

lucka_ke
21. nov 2024

ak chceš vysokú materskú aby sa počítala z tohto nového zamestnania tak by to malo byť najmenej 90 dní bez PN a OČR, len pôvodný pracovný pomer musí byť ukončený

svetluk
8. dec 2024

@lucka_ke prosím vás vedeli by ste aj mne poradiť? Ja mám asi zlozitejsiu situáciu. Z práce, kde mám prácu na dobu neurčitú som na reťazovej MD. RD mi končí 12.3.2025 a nová MD mi začína 24.4.2025. ale mám popri RD nové zamestnanie, z ktorého by som rada taktiež čerpala MD. Pokiaľ nemám v starej práci nárok na preklenutie tohto obdobia dovolenkou je možnosť ísť nejak naraz na z oboch zamestnaní na PN-ku? A aká varianta je akceptovaná? Pokiaľ nastúpim na PN-ku už začiatkom marca v novej práci a v starej oznámim PN- ku toho 12-teho/ 13.3.2025, alebo nastúpiť naraz toho 13.3.2025 v oboch prácach.