icon

Môžem po skončení rodičovského príspevku čerpať podporu?

26. apr 2025

Baby prosím od r.2018som zamestnaná na TPP v jednej firme. Rodicak mi končí v polke júna. Chcem dať výpoveď nakoľko sa tam nechcem vrátiť. Môžem začať čerpať po výpovedi podporu a od septembra ak mi bude schválený predĺžený rodičovsky nastúpiť naň? Vďaka

nmoso26
6. máj 2025

Odporúčam ísť na PN...co najviac ..vybrať si dovolenky...aj ocr...proste všetko možné...kým dáš výpoveď...radšej počkaj....

kikushaa
6. máj 2025

Teoreticky mozes, prakticky chcem upozornit ze sprisnili pravidla pre predlzeny rd.

balerina2025
6. máj 2025
@nmoso26

Odporúčam ísť na PN...co najviac ..vybrať si dovolenky...aj ocr...proste všetko možné...kým dáš výpoveď...radšej počkaj....

@nmoso26 to co je za radu? akoze len tak ist na PN? nejak nerozumiem,ako sa len tak da ist na PN, prosim vysvetli mi to.

nmoso26
6. máj 2025
@balerina2025

@nmoso26 to co je za radu? akoze len tak ist na PN? nejak nerozumiem,ako sa len tak da ist na PN, prosim vysvetli mi to.

@balerina2025 pôjdeš za svojou dr.a bud jej vysvetlíš situáciu..alebo sa daj komplet vyšetriť...určite ťa bolí chrbat...alebo hlava...daj si termín u napr.ortopeda...ci neurologa...až o mesiac..ci viac...a hotovo...co chceš ísť na úrad tam keď odmietne prácu co ti dajú nedostaneš podporu...budu ta posielať hore dole a keď odmietnes tak nedajú ti ani eu...budeš nepoistena nezamestnana...radšej zober co ti patrí ešte ako zamestnaná...dovolenky..atď....alebo si plat dobrovoľne poistku.

balerina2025
6. máj 2025
@nmoso26

@balerina2025 pôjdeš za svojou dr.a bud jej vysvetlíš situáciu..alebo sa daj komplet vyšetriť...určite ťa bolí chrbat...alebo hlava...daj si termín u napr.ortopeda...ci neurologa...až o mesiac..ci viac...a hotovo...co chceš ísť na úrad tam keď odmietne prácu co ti dajú nedostaneš podporu...budu ta posielať hore dole a keď odmietnes tak nedajú ti ani eu...budeš nepoistena nezamestnana...radšej zober co ti patrí ešte ako zamestnaná...dovolenky..atď....alebo si plat dobrovoľne poistku.

@nmoso26 nejaku diagnozu napisat musia, a bez konkretnej diagnozy ju len tak doma drzat nebudu.
takto sa da nahrabat mozno 10dni PN ....minimalne moja lekarak ma s bolestami a dalsimi vysetreniami posielala do prace, a jedine co mi odporucila, sa davkovat analgetikami...ako lentilkami

nmoso26
6. máj 2025
@balerina2025

@nmoso26 nejaku diagnozu napisat musia, a bez konkretnej diagnozy ju len tak doma drzat nebudu.
takto sa da nahrabat mozno 10dni PN ....minimalne moja lekarak ma s bolestami a dalsimi vysetreniami posielala do prace, a jedine co mi odporucila, sa davkovat analgetikami...ako lentilkami

@balerina2025 tak to je zla lekárka...podľa všetkého poberá peniaze na ,,pacientov,,a v skutočnosti sa im nevenuje...môžete si zobrať kartu inam...ťaž tam možno pôjdete s problémom ona to bude brat na ľahkú váhu...a už vám bude neskoro pomáhať...kvôli takým ako je ona je na SR taka úmrtnosť ...a hlavne lekár cez telefón...to im ostalo z covidu...otras...
Dobre si to premyslieť treba...dá sa ísť z úradu naspäť na rodicak keď ma dieťa do 3 roky...ale keď sa jedná o predĺžení ťažko povedať,ak ste si istá ze ho schvália, tak by som to neriskovala.Skuste zavolať na úrad práce ale nepovedztw svoje meno lebo hneď vás budú lustrovat...,že či je možné toto...z rodicaku ísť na úrad kým neschvalia predlzeny...inak.neviem ci vás tam neprije ta doba od dátumu podania žiadosti po schválenie...ze proste čakáte to trvá asi 30dni.ci 60...
To vtedy nie ste na sociálne...ale normálne na rodicaku len nedostavate peniaze tie dajú spätne keď schvália. Aj tak žiadosť o predĺženie sa dava skorej ako padne rodicak...napr.v máji konci ale žiadosť si dajte marec..apríl...nie po skonceny...