icon

Môžem poberať pandemickú OČR a rodičovský príspevok?

romanjuice
6. sep 2020

Ahojte viete mi niekto poradiť či môžem poberať pandemicku OČR aj rodičak?Alebo či rodicak môže poberať matka dieťaťa a ja pandemicku OČR?

Strana
z2
esme1
3. apr 2021

@romanjuice ano, presne to pisem..😉. Ze druhy prispevok moze brat partner 🙂
Pockaj..na jedno?? Ako mozete brat na jedno dieta dva prispevky???

kris_y
Autor odpoveď zmazal
kris_y
Autor odpoveď zmazal
danusa63
9. apr 2021

@kris_y tak vám povedali zle...

kris_y
Autor odpoveď zmazal
danusa63
9. apr 2021

@kris_y píšem spravu

romanjuice
autor
10. apr 2021

@esme1 áno na jedno dieťa.ale pre istotu to mame rozdelené,možno aj preto že so ženou niesme zobratý čiže figurujú dve priezviska
Ale keď si to tak zoberieš napr:máš s mužom dieťa vo veku 2roky,poberaš RP,pracuješ ty aj muž,viete sa pri dietati prestriedať.Keď dieťa ochorie a ty pôjdeš na OČR vezmú ti RP?,nevezmu
Bol som 6.5mesiaca na MD,potom 3dni v práci a následne som išiel na pán OČR.Ja keď som si to chcel podať PAN OČR a RP volal som na úrad prace ohľadom RP,tam mi povedali že to ide od nich do soc.poisťovne,tak som volal na soc poisťovňu,tam mi zasa povedali že to schvaľuje úrad prace,čiže zasa som volal na úrad prace,tam mi povedali narok na to mám ale soc poisťovňa mi nebude vyplácať dve dávky na jedno dieťa.Proste bol s toho guláš tak som to vyriešil ako píšem vyššie.
Niekde som aj čítal že nárok na RP a súčasne pán OČR nemáš ak poberať dávku v nezamestnanosti alebo si dlhodobo pn

kris_y
16. máj 2021

@romanjuice môžem Vám prosím Vás napísať správu? Ďakujem.

romanjuice
autor
8. sep 2021

@kris_y prepáčte mal som mobil v apríli v servise a všetky aplikácie sa vymazali,iba dnes som pozeral že na mail mi prišlo s MK mail od jednej pani.verím že ste všetko vybavili

danusa63
9. sep 2021

@romanjuice ono to aj v pravde písali, že súbeh riadneho rodičovského príspevku na dieťa do 3r. a POCR je možný. https://uzitocna.pravda.sk/peniaze/clanok/58035...

Strana
z2