Dobrý,chcem sa spýtať môžem poberať rodičovské na dieťa ak som nezamestnaná?
@veronikaszabova neviem 🙈som v Tom nová ....to iba preventívne sa pýtam ....lebo som na PN momentálne ale firma krachuje že ako to je keď budem možno zaevidovana na UP ....
@4444mono4444 a dieta mas ako stare?
@martinkatinka ešte v brušku 👶🏻
@4444mono4444 no tak ano, mozno zo zaciatku aj na matersku, podla toho ci splnas tie podmienky a potom ten rodicovsky
@4444mono4444 pokiaľ máš 270 dní /9mesiacov odpracovaných / Nemocenské poistenie tak budeš mať nárok aj na materskú a následne na vyšší rodičak a novinku bonus pre tehotné ...ak nie tak samozrejme máš.narok.na RP ododna narodenia dieťaťa 🙂
@lubik87 ďakujem vám kočky 😊áno viem o tehotenskom prispevku budem vybavovať
Sú dve dávky: MD a RD. Nemyslíš si? Sú v rôznej výške a vyplácajú ich odlišné úrady. A RD je tiež v dvoch výškach. A zamestnávateľovi si oznámila že si tehotná? Aj dajakym papierom, či len ústne?
@4444mono4444 na rodičovský príspevok má nárok každá žena. Ty si zisti, či máš nárok na materské, teda či máš 270 dní nemocenského poistenia. Podľa toho potom môžeš mať aj vyšší rodičovský príspevok po dobrati materského. Nastuduj si to.
@hipuska iba uste....treba aj papier nejaký? Ide o to že firma konci ešte som na PN a termín mám v septembri čiže budem mať nárok na MD aj RD...
@ukulela anoo čítam študujem ďakujem vám 😊
@4444mono4444 tehotenstvo ohlásiť písomne na personálne, alebo kompetentnému.
@ukulela a keby že firma skončí úplne ...aj tak by som mala nárok na MD a RD ?
@4444mono4444 jasné to s tým už nič nemá spoločné
@4444mono4444 jasne, preco nie?