Môžem požiadať o rodičovský príspevok pre päťročné dieťa?
dobry den moj syn chodí do škôlky od minulého roka ale začali sme navštevovať psychologickú pretoze učiteľkám sa syn nezdal mame správy ze je pozadu ako ostatne deti okrem toho chodíme na logopediu uz dlho tam nam povedali ze ma dysfaziu zo slabim porozumením chodí len na 4hodjn do škôlky . je možné požiadať o rodicovsky aj v 5rokov dieťaťa? Ďakujem
Nie som posudkovy lekar, skor by som povedala, ze nie - ale, takmer nic to nestoji, par eur za spravy od odbornych lekarov a potvrdenie vseobecneho, trochu casu - tak preco to neskusit? V najhorsiom to zamietnu a ides dalej. Nedaj sa odradit.
@thereisabear
@katarinaba
Dakujem a chcem sa opytat vyplácajú aj nieco spätne v prípade ze schvália ?
Psychológ a logopéd nie sú lekári. Potrebuješ odborné správy od lekárov za posledného pol roka. Ak k nejakým chodíš (napríklad pedopsychiater v tomto prípade?). Ak k lekárom nechodíš, môže ti dať odporúčanie pediater, doložíš posudky od psychológa a logopéda. Ale šanca je podľa mňa nulová, aby schválili príspevok, ak nechodí k odbornému lekárovi. Spätne vyplatia k termínu, kedy podáš žiadosť.
@anicka777777 vyplatia az 6 mesiacov spatne od datumu podania ziadosti. Ale tie podmienky zleho zdravotneho stavu musia byt platne uz v case pred 6 mesiacmi.
Je tam posudkovy lekar, ktory uzna zly zdravotny stav aj spatne, na zaklade sprav, max 6 mesiacov.
Ak mate narok podat mozte kedykolvek do 6r, my sme podavali vo veku 5 a pol roka. Vsetko ostatne ti tu uz napisali..
Dakujem všetkým skusim uvidíme
nic ma do toho, ale preco syn nastupil az v 4rokoch do skolky a len na pol dna? uz sa narodil s nejakym znevyhodnenim, alebo...? lebo moj bol tiez pozadu skrz caste choroby ale nic ine nepohalo len proste ten kolektiv navstevovat...logopediu riesime tiez ako vela deti, to nie je na predlzeny rodicak...otazka je potom co? lebo raz pride skola a tam sa uz neda nic predlzovat velmi
@anicka777777 nie, spätne len ku dňu podania žiadosti
@anicka777777 musíte mať hlavne uzavretú diagnózu od pedopsychiatra nestačí psychológ a spätne nevyplácajú až od podania žiadosti

Áno