Môžem pracovať, keď som na predĺženej rodičovskej?

dianka318
16. feb 2016

Ahojte mamičky, mám predlžený rodičovský príspevok , ale už by som sa chcela zamestnať. Chcem sa opýtať, či sa môžem zamestnať na zmluvu keď poberám tento príspevok. Viem, že mamičky na materskej pracujú, ale či sa dá pracovať aj pri predlženej materskej. Ďakujem

natalka13
17. feb 2016

@certi hej? poznam dieta co nikdy nebralo antibiotika a je na predlzenej platenej koly znizenej imunite, okrem kasla a nadchy ziadne chroby a v pohode v skolke. Toto je cely system chory, ak je dieta na predlzenej koly IMUNITE nema co chodit do skolky, ma s nim byt matka mimo koletiv. Samozrejme ine diagnozy su o inom.

janette321
17. feb 2016

@natalka13 to nieje systém ale asi má ,, dobrých ,, lekárov ktorí jej z nejakého dôvodu napíšu takú správu pre úrad .....

marcelatje
17. feb 2016

@dianka318 nemyslím si že debata bola mierená priamo na teba, nejako sa to zopsulo

@certi tou kravou si ako myslela mňa? 😕 po príklad nemusím chodiť ďaleko a to matka ani nepracuje. Diagnóza časté zápaly priedušiek. Dieťa chodí do škôlky s mojou dcérou ktorá bola teda chorá oveľa častejšie...... Spamätať by si sa mala ty lebo všade všetci vykrikujú aká nespravodlivosť, úplatkárstvo, rodinky, Banánová republika ..... a odrazu v tejto sfére by to bolo spravodlivé? No neviem kto tu seno žere.....

katika227
17. feb 2016

Nech Vám pan Boh dopustí a máte zdravé deti vy kriticky!

marcelatje
17. feb 2016

@katika227 nemusis tu na nikoho kricat a mat ironicle poznamky o detoch. To su presne ti co maju kolena zodrate. Keby Kristus nemal nohy pribite nejedna mate zuby vybite. Jediny kto tu noekomu praje zle su take ako ty. Ak chcem radu nepoviem len A ale aj B inak sa stane presne to co tu. CHYBA V KOMUNIKACII

natalka13
17. feb 2016

@janette321 len oni si citaju len zaver doporucenie na predlzenie platenej RD.

fakt nechapem co je nepochopitelne natom ze dieta so znizenou imunitou nepatri do skolky.
@katika227

denisaduch
22. feb 2016

Ahojte. Mňa by zaujímalo, či je moja povinnosť informovať zamestnávateľa o tom, že mi bol schválený predĺžený rd. Mne skončil rodičak a musela som nastúpiť do práce a po mesiaci mi prišlo rozhodnutie o schválení predloženého rd. Ako mám teraz postupovať. Pracovať chcem ďalej, ale v máji ideme na liečenie.

katika227
22. feb 2016

@denisaduch nemusis

denisaduch
22. feb 2016

@katika227 ako mám riešiť, keď pôjdem s malým na liečenie? Zoberiem dovolenku? Očr to nemôžem asi.

janka2501
22. feb 2016

@denisaduch
myslim, ze sa to da riesit PN na teba,ako doprovod. ja som tak mala na malu ked som snou bola v nemocnici, a bez problemov,bud ju vystavi tvoja vseobecna dr,alebo priamo uz ked budete na prijme na lieceni

denisaduch
22. feb 2016

@janka2501 a ty si bola má predĺženom rodičaku?

andreah70
22. feb 2016

@denisaduch ja som na predlženom rodičáku, pracujem , chodievam s malým na liečenie do rehabilitačnej nemocnice a detská dr. mi napíše OČR na 10 dní, zbytok vykryjem dovolenkou

denisaduch
22. feb 2016

@andreah70 takže normálne, keď pôjdeme môžem pýtať očr? To je super, asi aj ja to budem tak riešiť. Ideme na 21 dní do Tatier, tak to zkombinujem. Myslela som, že keď som na predĺženom rodičaku, že nemôžem byť na očr alebo PN.

andreah70
22. feb 2016

@denisaduch určite môžeš čerpať očr, keďže si nemocensky poistená zo zamestnania. Tak isto keď bude malý chorý máš nárok aj na očr

janka2501
22. feb 2016

@denisaduch
Ja som teraz na predlzenom RP. Mala je u nasich cez tyzden. Na vikend ju beriem. Zial inak sa to neda. Do skolky sa zrejme nedostane vobec. To este neviem presne. Nikto nemal na to ze pracujem ziadne namietky s upsvar.