icon

Môžem si privyrábať popri predĺženej rodičovskej?

martuskaabcd
22. jún 2018

Som na predlzenej materskej do 6rokov ,neviete mi poradit,ci si mozem nieco popri tom zarobit,aby s toho neboli problemy a ak ano v akej vyske,dakujem

lubik87
22. jún 2018

@martuskaabcd si na rodičovskom príspevku ...môžeš pracovať aj na zmluvu a a hocikoľko zarobiť 🙂

slapina
22. jún 2018

Normálne ako keď máš klasický rodičák do 3 rokov, môžeš si privyrobiť koľko chceš 🙂

evittam
22. jún 2018

@slapina Predĺžená RP znamena po 3 rokoch!

evittam
22. jún 2018

@martuskaabcd Predlzena materská neexistuje. Si na predlzenom platenom či neplatenom RP? Ak na platenom tak mozes pracovať a dieta chodit do skolky ak nemás v rozhodnuti od UPSVaR uvedené inak. Ak na neplatenom tak nástupom do práce strácas status poistenca štátu. Neplateny predlzeny RP je len kvoli tomu aby sa matka nemusela chodit hlasit ako nezamestnana, stat ta ňu platil ZP a dieta môže chodiť do škôlky len na 4h.

martuskaabcd
autor
22. jún 2018

@evittam som na neplatenom RP,dieta mi do skolky nechodi zo zdravotnych dovodov,takze musim byt doma,ale plateny RP mi neschvalili......a chcela som by som si doma nieco privyrobyt

evittam
22. jún 2018

@martuskaabcd Ako nahle sa zamestnas plati co píšem-uz nie si na neplatenej RD -odvody platis ty a zamestnavatel z hrubej mzdy

domka3_3_3
22. jún 2018

@evittam ak správne rozumiem, keď som na predĺženej RP platenej zo zdravotných dôvodov môžem kľudne aj pracovať? Pokým bude dieťa ok žeby bolo v škôlke?
Nie je to vôbec obmedzené?

evittam
23. jún 2018

@domka3_3_3 Presne tak.