icon

Môžem žiadať príspevok v hmotnej núdzi?

28. apr 2026

Ahojte som na Up budem dostávať 60 eur na dieťa prídavky na materskú som nemala nárok ,pred pôrodom som opatrovala člena rodiny a zaujímalo by ma či môžem dostať nejaký príspevok v hmotnej núdzi alebo niečo podobné,prácu si hľadám len sa mi to nedá tak skĺbiť pri synovi že nemôžem zobrať hocičo ďakujem za každú radu

Strana
z2
anonym_32cf0b
28. apr 2026

@anonym_autor potom len smer úrad práce a tam ti povedia na čo máš nárok. Lebo neprezradila si nič, či si vydatá, slobodná ...

anonym_90d598
28. apr 2026

Ak si vydatá tak nie. Alebo ak žiješ v domácnosti s partnerom či tvojimi rodičmi
Máte spoločne posudzovaný príjem

mimaapeto
28. apr 2026

ak aj na materskú nemáš nárok tak dostávaš rodičovský príspevok nižší...

autor
28. apr 2026
@mimaapeto

ak aj na materskú nemáš nárok tak dostávaš rodičovský príspevok nižší...

@mimaapeto rodičovský mi skončil

autor
28. apr 2026
@anonym_32cf0b

@anonym_autor potom len smer úrad práce a tam ti povedia na čo máš nárok. Lebo neprezradila si nič, či si vydatá, slobodná ...

@anonym_32cf0b som slobodná a partner je ztp-s

anonym_32cf0b
28. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_32cf0b som slobodná a partner je ztp-s

@anonym_autor na úrad práce a tam ti vysvetlia na čo máš nárok ☺️

anonym_61be3f
28. apr 2026

@anonym_autor a muz pracuje? zijete spolu? ak on nepracuje, tak preco ty nejdes pracovat?

anonym_61be3f
28. apr 2026
@anonym_autor

@mimaapeto rodičovský mi skončil

@anonym_autor treba ist do prace, muz pracuje?

anonym_c72bbf
28. apr 2026
@anonym_61be3f

@anonym_autor a muz pracuje? zijete spolu? ak on nepracuje, tak preco ty nejdes pracovat?

@anonym_61be3f Tusim, ze tu bude viac problemov.

patrike
28. apr 2026

Nechaj si to vysvetlit na urade. Potom su tu este rozne triky, ako stat podojit. Priklad : zena sa tvari ako matka samozivitelka a este aj plati najomne. Ta platba je fiktivna a byt patri partnerovi. Musi sa to ale urobit sikovne.

anonym_61be3f
28. apr 2026
@patrike

Nechaj si to vysvetlit na urade. Potom su tu este rozne triky, ako stat podojit. Priklad : zena sa tvari ako matka samozivitelka a este aj plati najomne. Ta platba je fiktivna a byt patri partnerovi. Musi sa to ale urobit sikovne.

@patrike to vazne davas rady?

autor
28. apr 2026
@anonym_c72bbf

@anonym_c72bbf nedokáže sa postarať o dieťa

anonym_c72bbf
28. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Aha, takze ty mas chodit do prace a starat sa o dieta a on ???

anonym_fcf5ff
28. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Dala si málo informácií. žijete s partnerom spolu, počíta sa aj jeho príjem alebo máš výživné? Najlepšie bude ak si nárok overíš na úrade práce

mimaapeto
28. apr 2026

tak dieťa od septembra do škôlky a ty do práce do a zo škôlky ho hádam dokáže vybaviť.. nejaký dôchodok má? nuž pekne na úrad práce a zisťovať si možnosti...

anonym_61be3f
28. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor preco? sa nedokaze postarat o dieta? Preco ste si ''dieta robili''? Preco ty nemas pracu? Preco vsetky cakate, ze vas bude zivit stat? Aby sa este viac prehlbil statny deficit?

anonym_c72bbf
28. apr 2026
@anonym_61be3f

@anonym_autor preco? sa nedokaze postarat o dieta? Preco ste si ''dieta robili''? Preco ty nemas pracu? Preco vsetky cakate, ze vas bude zivit stat? Aby sa este viac prehlbil statny deficit?

@anonym_61be3f Clovek by aspon cakal, ze ked on nechodi do prace, tak aspon o dieta sa postara. Nuz, ale- "nevie to". Nemam slov.

anonym_61be3f
28. apr 2026
@anonym_c72bbf

@anonym_61be3f Clovek by aspon cakal, ze ked on nechodi do prace, tak aspon o dieta sa postara. Nuz, ale- "nevie to". Nemam slov.

@anonym_c72bbf asi sme nemuseli nic ine cakat. Takze teraz uz len ciciat stat. Ozaj nerozumiem.

autor
28. apr 2026
@mimaapeto

tak dieťa od septembra do škôlky a ty do práce do a zo škôlky ho hádam dokáže vybaviť.. nejaký dôchodok má? nuž pekne na úrad práce a zisťovať si možnosti...

@mimaapeto ide do škôlky ale až od septembra

anonym_c72bbf
28. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Aspon zo skolky ho bude otec vyberat, ci ani to "nevie"?

anonym_018a48
28. apr 2026
@anonym_c72bbf

@anonym_c72bbf Tu je jediný problém. Dvaja neschopní a leniví ľudia si bez rozmýšľania urobili decko, hoci naň nemajú a teraz chcú, aby štát všetkých živil.
Mater pred pôrodom nepracovala, po rodičáku pracovať nechce, otec hnije doma a štát plať, veď sme splodili ďalšieho rovnako zbytočného jedinca!

autor
28. apr 2026
@anonym_018a48

@anonym_c72bbf Tu je jediný problém. Dvaja neschopní a leniví ľudia si bez rozmýšľania urobili decko, hoci naň nemajú a teraz chcú, aby štát všetkých živil.
Mater pred pôrodom nepracovala, po rodičáku pracovať nechce, otec hnije doma a štát plať, veď sme splodili ďalšieho rovnako zbytočného jedinca!

@anonym_018a48 neurazajte moje dieťa nič o nás neviete keď už natoľko pracovala som ale potom som opatrovala člena rodiny 6 rokov tak mi nehovorte že som lenivá len preto že som nechcela hodiť babku do hospicu tak som zlá matka lenivá niekedy držte hubu keď neviete a čo vy viete o mojom partnerovi nič tak čo komentujete náš život

anonym_c72bbf
28. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_018a48 neurazajte moje dieťa nič o nás neviete keď už natoľko pracovala som ale potom som opatrovala člena rodiny 6 rokov tak mi nehovorte že som lenivá len preto že som nechcela hodiť babku do hospicu tak som zlá matka lenivá niekedy držte hubu keď neviete a čo vy viete o mojom partnerovi nič tak čo komentujete náš život

@anonym_autor Nemusime o nom vediet nic, staci nam info, ze sa nevie postarat o vlastne dieta.

mimaapeto
28. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no žiaľ takéto hluché obdobie má veľa ľudí... treba ísť na úrad práce sociálnych vecí a rodiny a uvidíte čo vám tam poradia doporučujem prácu hľadať skôr lebo 1.9 nemusíte nájsť prácu hneď ... rodina nevie pomôcť? so strážením dieťaťa napr ?

autor
28. apr 2026
@anonym_c72bbf

@anonym_autor Nemusime o nom vediet nic, staci nam info, ze sa nevie postarat o vlastne dieta.

@anonym_c72bbf a čo ak mu to zdravotný stav nedovolí že mal nejaký úraz ale to vás mozog neberie ale škoda s vami zahadzovat cas

anonym_61be3f
28. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_c72bbf a čo ak mu to zdravotný stav nedovolí že mal nejaký úraz ale to vás mozog neberie ale škoda s vami zahadzovat cas

@anonym_autor dieta daj normalne do skolky a do prace ty pojdes. Ako to robi kazda z nas. Teda vacsina.

anonym_9e0255
28. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor on je leziaci pacient???Tak vtom pripade,ma poberat min.invalidny dochodok a teda uz je prijem v rodine a na hmotnu nudzu neni narok.
Ak ho nema,treba vybavit cim skor,lebo cely ten proces trva.Ale ako zivitel rodiny ak vobec robil mal byt poisteny,a teda by sa Vam vsetkym lahsie zilo a nie zivorilo.
Na taketo veci kurnik treba vzdy mysliet,mate obaja zodpovednost za to male.Ano v zivote sa moze stat vselico,preto su dobre na to tie poistky.
No drzim palce az si najdes pracu aspon upratovacky.

anonym_61be3f
28. apr 2026
@anonym_9e0255

@anonym_autor on je leziaci pacient???Tak vtom pripade,ma poberat min.invalidny dochodok a teda uz je prijem v rodine a na hmotnu nudzu neni narok.
Ak ho nema,treba vybavit cim skor,lebo cely ten proces trva.Ale ako zivitel rodiny ak vobec robil mal byt poisteny,a teda by sa Vam vsetkym lahsie zilo a nie zivorilo.
Na taketo veci kurnik treba vzdy mysliet,mate obaja zodpovednost za to male.Ano v zivote sa moze stat vselico,preto su dobre na to tie poistky.

@anonym_9e0255 vela ludi si mysli, ze dostane peniaze len tak. Takito, podla mna nemaju ani poistky. Poznam mnoho ludi operovanych a starali sa doma o deti, toboz ked dieta ma 3 roky, snad ho uz netreba prebalovat ako male babatko a nosit na rukach. Autorka je riadne mimo a ked ma pri sebe muza, co doma nic nerobi, to je mi luto. Autorka ma moznost ist pracovat. Dieta ma 3 roky, smer skolka. Ake jednoduche. Alebo kebyze sa autorka aspon pokusi najst brigadu, tych par hodin muz doma snad zvladne male dieta.

anonym_61a2ad
28. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a ty, s minimalnymi prostriedkami si si vedome urobila dieta s muzom ktory sa nedokaze postarat o dieta?

anonym_c72bbf
28. apr 2026
@anonym_9e0255

@anonym_9e0255 To nevieme, ci je leziaci. Autorka napisala len, ze sa "nedokaze" postarat o dieta. Ci naozaj nemoze, alebo nechce, sme sa nedozvedeli.

Strana
z2