Môžem žiadať príspevok v hmotnej núdzi?
Ahojte som na Up budem dostávať 60 eur na dieťa prídavky na materskú som nemala nárok ,pred pôrodom som opatrovala člena rodiny a zaujímalo by ma či môžem dostať nejaký príspevok v hmotnej núdzi alebo niečo podobné,prácu si hľadám len sa mi to nedá tak skĺbiť pri synovi že nemôžem zobrať hocičo ďakujem za každú radu
Ak si vydatá tak nie. Alebo ak žiješ v domácnosti s partnerom či tvojimi rodičmi
Máte spoločne posudzovaný príjem
ak aj na materskú nemáš nárok tak dostávaš rodičovský príspevok nižší...
@mimaapeto rodičovský mi skončil
@anonym_autor potom len smer úrad práce a tam ti povedia na čo máš nárok. Lebo neprezradila si nič, či si vydatá, slobodná ...
@anonym_32cf0b som slobodná a partner je ztp-s
@anonym_32cf0b som slobodná a partner je ztp-s
@anonym_autor na úrad práce a tam ti vysvetlia na čo máš nárok ☺️
@anonym_autor a muz pracuje? zijete spolu? ak on nepracuje, tak preco ty nejdes pracovat?
@mimaapeto rodičovský mi skončil
@anonym_autor treba ist do prace, muz pracuje?
@anonym_autor a muz pracuje? zijete spolu? ak on nepracuje, tak preco ty nejdes pracovat?
@anonym_61be3f Tusim, ze tu bude viac problemov.
Nechaj si to vysvetlit na urade. Potom su tu este rozne triky, ako stat podojit. Priklad : zena sa tvari ako matka samozivitelka a este aj plati najomne. Ta platba je fiktivna a byt patri partnerovi. Musi sa to ale urobit sikovne.
Nechaj si to vysvetlit na urade. Potom su tu este rozne triky, ako stat podojit. Priklad : zena sa tvari ako matka samozivitelka a este aj plati najomne. Ta platba je fiktivna a byt patri partnerovi. Musi sa to ale urobit sikovne.
@patrike to vazne davas rady?
@anonym_c72bbf nedokáže sa postarať o dieťa
@anonym_autor Aha, takze ty mas chodit do prace a starat sa o dieta a on ???
@anonym_autor Dala si málo informácií. žijete s partnerom spolu, počíta sa aj jeho príjem alebo máš výživné? Najlepšie bude ak si nárok overíš na úrade práce
tak dieťa od septembra do škôlky a ty do práce do a zo škôlky ho hádam dokáže vybaviť.. nejaký dôchodok má? nuž pekne na úrad práce a zisťovať si možnosti...
@anonym_autor preco? sa nedokaze postarat o dieta? Preco ste si ''dieta robili''? Preco ty nemas pracu? Preco vsetky cakate, ze vas bude zivit stat? Aby sa este viac prehlbil statny deficit?
@anonym_autor preco? sa nedokaze postarat o dieta? Preco ste si ''dieta robili''? Preco ty nemas pracu? Preco vsetky cakate, ze vas bude zivit stat? Aby sa este viac prehlbil statny deficit?
@anonym_61be3f Clovek by aspon cakal, ze ked on nechodi do prace, tak aspon o dieta sa postara. Nuz, ale- "nevie to". Nemam slov.
@anonym_61be3f Clovek by aspon cakal, ze ked on nechodi do prace, tak aspon o dieta sa postara. Nuz, ale- "nevie to". Nemam slov.
@anonym_c72bbf asi sme nemuseli nic ine cakat. Takze teraz uz len ciciat stat. Ozaj nerozumiem.
tak dieťa od septembra do škôlky a ty do práce do a zo škôlky ho hádam dokáže vybaviť.. nejaký dôchodok má? nuž pekne na úrad práce a zisťovať si možnosti...
@mimaapeto ide do škôlky ale až od septembra
@anonym_autor Aspon zo skolky ho bude otec vyberat, ci ani to "nevie"?
@anonym_c72bbf Tu je jediný problém. Dvaja neschopní a leniví ľudia si bez rozmýšľania urobili decko, hoci naň nemajú a teraz chcú, aby štát všetkých živil.
Mater pred pôrodom nepracovala, po rodičáku pracovať nechce, otec hnije doma a štát plať, veď sme splodili ďalšieho rovnako zbytočného jedinca!
@anonym_c72bbf Tu je jediný problém. Dvaja neschopní a leniví ľudia si bez rozmýšľania urobili decko, hoci naň nemajú a teraz chcú, aby štát všetkých živil.
Mater pred pôrodom nepracovala, po rodičáku pracovať nechce, otec hnije doma a štát plať, veď sme splodili ďalšieho rovnako zbytočného jedinca!
@anonym_018a48 neurazajte moje dieťa nič o nás neviete keď už natoľko pracovala som ale potom som opatrovala člena rodiny 6 rokov tak mi nehovorte že som lenivá len preto že som nechcela hodiť babku do hospicu tak som zlá matka lenivá niekedy držte hubu keď neviete a čo vy viete o mojom partnerovi nič tak čo komentujete náš život
@anonym_018a48 neurazajte moje dieťa nič o nás neviete keď už natoľko pracovala som ale potom som opatrovala člena rodiny 6 rokov tak mi nehovorte že som lenivá len preto že som nechcela hodiť babku do hospicu tak som zlá matka lenivá niekedy držte hubu keď neviete a čo vy viete o mojom partnerovi nič tak čo komentujete náš život
@anonym_autor Nemusime o nom vediet nic, staci nam info, ze sa nevie postarat o vlastne dieta.
@anonym_autor no žiaľ takéto hluché obdobie má veľa ľudí... treba ísť na úrad práce sociálnych vecí a rodiny a uvidíte čo vám tam poradia doporučujem prácu hľadať skôr lebo 1.9 nemusíte nájsť prácu hneď ... rodina nevie pomôcť? so strážením dieťaťa napr ?
@anonym_autor Nemusime o nom vediet nic, staci nam info, ze sa nevie postarat o vlastne dieta.
@anonym_c72bbf a čo ak mu to zdravotný stav nedovolí že mal nejaký úraz ale to vás mozog neberie ale škoda s vami zahadzovat cas
@anonym_c72bbf a čo ak mu to zdravotný stav nedovolí že mal nejaký úraz ale to vás mozog neberie ale škoda s vami zahadzovat cas
@anonym_autor dieta daj normalne do skolky a do prace ty pojdes. Ako to robi kazda z nas. Teda vacsina.
@anonym_autor on je leziaci pacient???Tak vtom pripade,ma poberat min.invalidny dochodok a teda uz je prijem v rodine a na hmotnu nudzu neni narok.
Ak ho nema,treba vybavit cim skor,lebo cely ten proces trva.Ale ako zivitel rodiny ak vobec robil mal byt poisteny,a teda by sa Vam vsetkym lahsie zilo a nie zivorilo.
Na taketo veci kurnik treba vzdy mysliet,mate obaja zodpovednost za to male.Ano v zivote sa moze stat vselico,preto su dobre na to tie poistky.
No drzim palce az si najdes pracu aspon upratovacky.
@anonym_autor on je leziaci pacient???Tak vtom pripade,ma poberat min.invalidny dochodok a teda uz je prijem v rodine a na hmotnu nudzu neni narok.
Ak ho nema,treba vybavit cim skor,lebo cely ten proces trva.Ale ako zivitel rodiny ak vobec robil mal byt poisteny,a teda by sa Vam vsetkym lahsie zilo a nie zivorilo.
Na taketo veci kurnik treba vzdy mysliet,mate obaja zodpovednost za to male.Ano v zivote sa moze stat vselico,preto su dobre na to tie poistky.
@anonym_9e0255 vela ludi si mysli, ze dostane peniaze len tak. Takito, podla mna nemaju ani poistky. Poznam mnoho ludi operovanych a starali sa doma o deti, toboz ked dieta ma 3 roky, snad ho uz netreba prebalovat ako male babatko a nosit na rukach. Autorka je riadne mimo a ked ma pri sebe muza, co doma nic nerobi, to je mi luto. Autorka ma moznost ist pracovat. Dieta ma 3 roky, smer skolka. Ake jednoduche. Alebo kebyze sa autorka aspon pokusi najst brigadu, tych par hodin muz doma snad zvladne male dieta.
@anonym_autor a ty, s minimalnymi prostriedkami si si vedome urobila dieta s muzom ktory sa nedokaze postarat o dieta?
@anonym_9e0255 To nevieme, ci je leziaci. Autorka napisala len, ze sa "nedokaze" postarat o dieta. Ci naozaj nemoze, alebo nechce, sme sa nedozvedeli.

@anonym_autor potom len smer úrad práce a tam ti povedia na čo máš nárok. Lebo neprezradila si nič, či si vydatá, slobodná ...