Možné následky umelej úpravy príjmu na materskú
Čo sa stane ak prosím zistí spätne sociálna poisťovňa že som si navýšila umelo príjem aby som mala maximálnu materskú?
@mamina7070 ja sa pýtam keby to spätne zistia.
@lienka.7 ak by sa to podarilo a spätne zo zistia?
tak ti maximalnu matersku nemusia uznat.
Peniaze, ktoré si dostala neoprávnene, budeš musieť vrátiť ... neviem, či Ti to za to stojí.
Tak najprv ti narok na materske musi vzniknut potom sa prepocitava a ty dostanes rozhodnutie.. takze vtedy presne zistis ci ju dostanes a kolko.ak ju uz mas a niekde si sa pochvalila a bojis sa ze to budu prehodnocovat je to malo pravdepodobne aj ked nie nemozne.ak by k tomu prislo moze to SP presetrit a neskor ak vide navysenie ako ucelove moze od teba davku vymahat.. ale to ju skor dobries a budes na rodicaku
@saxana000 to by ma zaujimalo, ak budu pokladat za ucelove, potom z coho tym zenam pocitaju matersku
@balerina2025 najprv klasika z prijmu.ak by ju niekto natrel mozu presetrit.. a.ratat z povodneho zamestnania
@saxana000 ok
ak SP vyhodnotí že je to účelové, pošle kontrolu zamestnávateľovi.....presne vedia na čo sa zamerať a čo kontrolovať u zamestnávateľa.....v tvojom prípade ide o nezákonné obohatenie, čiže si povinná neoprávnenú dávku vrátiť a čo sa týka zamestnávateľa tam môžu byť až trestné následky za podvod....
Napis mi správu, rada sa o tom pobavim v súkromí

a co presne si robila?
prevetraju zamestnavatela co ti umelo navysil prijem (kontroly atd)
nepriznaju ti max materske