icon

Možnosť čerpania OČR počas rodičovskej dovolenky cez prázdniny

sssimikkk
1. júl 2025

Ahojte, neviete niekto ci mozem cerpat ocr cez letne prazdniny aj ked som na rodicovskej dovolenke? Mame dvoch skolkarov, s tretou som teda doma. Pripadne, ked sa to cerpa na dve deti, tak 14 dni na jedno a potom 14 dni na druhe? Dakujem

lilianka28
1. júl 2025

@sssimikkk Ty si na rodičáku a chceš OČR? To myslíš vážne?
NIE, nemáš nárok.

janka_266
1. júl 2025

@sssimikkk načo potrebujete očr, keď ste aj tak doma? ale očr je pre pracujúcich, čo vy momentálne nie ste, takže nie, nedá sa to. jedine sa predtým vrátiť do práce

sisa_s
1. júl 2025

Nie, mas prerusene nemocenske poistenie

kristinka92
Autor odpoveď zmazal
aliziana
1. júl 2025

@sssimikkk OČR je vykrytie príjmu, kým nemôžeš pracovať

viestta
1. júl 2025

ak popri rodicaku pracujes, tak ano, mozes cerpat OCR ak je zavreta skolka. Len skolka. Ale ak nepracujes, nemas nemocenske poistenie tak narok nemas. Tak ci tak si doma, mozes deti strazit.

ninka99865
1. júl 2025

Kokos akože ja som za všetko, pomôžeme si materskou atd, ale toto je aj na mňa veľa 🙈🥲

diewcatqoo
1. júl 2025

Toto ako moze vobec niekoho napadnut? 🤔

doriiis
1. júl 2025

Však si doma!!!!

janinah
1. júl 2025

Keby bola vychcanosť olympijská disciplína,tak Slovensko vyhráva s veľkým náskokom.

balerina2025
1. júl 2025

@sssimikkk ja vazne uz nechapem, co este chcete, mas rodicak, mas. pracujes? ak nie, narok na OCR nemas, to skor muz, ktory pracuje.

balerina2025
1. júl 2025
@diewcatqoo

Toto ako moze vobec niekoho napadnut? 🤔

@diewcatqoo moze, niektore by chceli vsetky davky. ktore stat ponuka. :D a najlepsie naraz.

doriiis
1. júl 2025

Musíš si znova aktivovať nemocenské poistenie a splniť nároky na priznanie ocr.Inak smola

balerina2025
1. júl 2025
@doriiis

Musíš si znova aktivovať nemocenské poistenie a splniť nároky na priznanie ocr.Inak smola

@doriiis radsej nech si nic neaktivuju, lebo zas budu cerpat davku k davke. a do prace ani nenastupia...krasa zit, a nerobit.

balerina2025
1. júl 2025

uz tu autorka nie je.

doriiis
1. júl 2025
@balerina2025

@doriiis radsej nech si nic neaktivuju, lebo zas budu cerpat davku k davke. a do prace ani nenastupia...krasa zit, a nerobit.

@balerina2025 ....žiaľ,toto su verejne dostupné informácie,ktoré si dokáže vygooglit každý.

balerina2025
1. júl 2025
@doriiis

@balerina2025 ....žiaľ,toto su verejne dostupné informácie,ktoré si dokáže vygooglit každý.

@doriiis moze, takto im to vsak davame este na zlatom podnose, rovno ku kavicke a keksiku....

ankare
1. júl 2025

@sssimikkk pracuješ? Predpokladam, že nie. Vtedy na OČR nemáš nárok.

balerina2025
1. júl 2025
@ankare

@sssimikkk pracuješ? Predpokladam, že nie. Vtedy na OČR nemáš nárok.

@ankare autorka si uz zrusila ucet

doriiis
1. júl 2025
@balerina2025

@doriiis moze, takto im to vsak davame este na zlatom podnose, rovno ku kavicke a keksiku....

@balerina2025 ....pozri.Ked je niekto vychcana otrcruka tak si to zistí aj sama.Tu pomôže jedine zrušiť 3 roky rodičovskej a dať dva roky alebo menej.Inak toto neskonci

mk1111111111
1. júl 2025
@janinah

Keby bola vychcanosť olympijská disciplína,tak Slovensko vyhráva s veľkým náskokom.

@janinah to je svatosvata pravda 👍

balerina2025
1. júl 2025
@doriiis

@balerina2025 ....pozri.Ked je niekto vychcana otrcruka tak si to zistí aj sama.Tu pomôže jedine zrušiť 3 roky rodičovskej a dať dva roky alebo menej.Inak toto neskonci

@doriiis ano a zrusit tie maximalne odrby s maximalnymi davkami ako materska podpora...

sense
1. júl 2025
@janinah

@janinah veru aspoň v niečom by malo SVK prvenstvo

viestta
1. júl 2025
@balerina2025

@balerina2025 ale nie take ake su ocakavane. Vidis, ani sa neozvala, ucet zrusila nasrata na cely system aj na celeho MK, pretoze s noz zas vybabrali a este sa baby z tejto jej otazky zavzdusnili. No jedno horsie ako druhe. Matka na rodicaku sa ma o vlastne deti starat, a este k tomu zadarmu, lebo tie mrochty zavru skolku cez prazdniny. Kto to kedy videl?!

balerina2025
1. júl 2025
@viestta

@balerina2025 ale nie take ake su ocakavane. Vidis, ani sa neozvala, ucet zrusila nasrata na cely system aj na celeho MK, pretoze s noz zas vybabrali a este sa baby z tejto jej otazky zavzdusnili. No jedno horsie ako druhe. Matka na rodicaku sa ma o vlastne deti starat, a este k tomu zadarmu, lebo tie mrochty zavru skolku cez prazdniny. Kto to kedy videl?!

@viestta vdaka MK mam pocit ze uz som snad v zivote citala vsetko. 😕

viestta
1. júl 2025
@balerina2025

@viestta vdaka MK mam pocit ze uz som snad v zivote citala vsetko. 😕

@balerina2025 ja tiez zijem v tej naivnej predstave, ze uz som snad citala vsetko, ale MK ma pravidelne z tohto omylu vyvedie,

balerina2025
1. júl 2025
@viestta

@balerina2025 ja tiez zijem v tej naivnej predstave, ze uz som snad citala vsetko, ale MK ma pravidelne z tohto omylu vyvedie,

@viestta niekedy si myslim ze ludia nepoznaju hranice