Musím nahlásiť narodenie dieťatka na ÚPSVaR?
Ahojte, máme bábätko a budeme ešte nejaký mesiac v nemocnici. Pediatra som mala dohodnutého už počas tehotenstva, zmluvu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti máme podpisovať až pri prvej kontrole. A tu je moja otázka, musím informovať o týchto skutočnostiach niekoho na ÚPSVaR? Príspevok mi nebude zatiaľ zrejme vyplatený, keďže im to pediater nepotvrdí (žiadny im zatiaľ v systéme nefiguruje, bude až po prepustení z nemocnice a prvej kontrole). Ide mi o to, či mi ho vyplatia napr v pohode aj o dva mesiace alebo je tam nejaká doba na vyplatenie a mala by som ich informovať o hospitalizácii dieťatka, aby sme do budúcna o ten príspevok neprišli? Ďakujem
@e1i ďakujem, tiež máme predčasniatko. Takže ti vyplatili príspevok bez toho, aby dcérka absolvovala prvú kontrolu u pediatra? Ďakujem za informácie, na stránke upsvar som toto nenašla, že stačí do 6m.
Ano. Narodila sa v sobotu,v pondelok isiel k dr povedat ze teda ci ju vezme podla obvodu a od 7.10 bola u nej prihlasena a vyplatili to.
ahoj, nárok na príspevok máš, ak spĺňaš ostatné podmienky aj v prípade, ak dohoda podpísaná nebude - je to objektína príčina, ako náhradný doklad doručíte potvrdenie o hospitalizácii, ktorá bude pravdepodobne trvať niekoľko týždňov. A dá sa doplatiť nie 6, ale 12 mesiacov spätne.
Ďakujem pekne 🙏

Do 6m od narodenia mas cas poziadat. Ja aom mala dceru predcasne,bola 1,5m v nemocnici a prispevok mi dosiel normalne nacas,narodila sa koniec sept. Manzel isiel dohodnut detsku dr,ta ju prihlasila 7.10,kedy este bola v nemocnici a bez najmensich problemov. Ked sme dosli domov,dosla na 1.navstevu domov.