Musím počas rodičovskej nastúpiť do príce, ak chcem znova materskú?
Ahojte mamicky,
Velmi pekne chcem poprosit o radu ohladne pracovnej zmluvy a materskej, kedze sa nikde neviem dopatrat k informacii. Uz som pisala aj na poradnu soc.poistovne..... Mam prac.zmluvu pocas zastupovania kolegyne xy pocas jej RD (tak je to uvedene v zmluve) od 3.9.2014. Ja som na matersku nastupila8.8.2016. Planujem pocas mojej MD opat otehotniet (ak mi to bude dopriane, lebo v oktobri som potratila). Kolegyna xy avizovala necakane od septembra nastup do prace. Neviem dalej ako postupovat:
A.)konci mi tymto zmluva? Zamestnavatel mi tvrdi, ze si ma necha, kedze pracujem aj v inych poziciach a nebola som len na zastup, tak vraj nekonci, ale.....
B.) Moze mi pocas mojej RD obnovit alebo upravit zmluvu?
C.) Ale najviac ma zaujima - budem mat teraz narok na dalsiu matersku ( kedze by som rada porodila este pred dovrsenim 3 rokov dietata)?
D.)Ak by bola vytvorena zmluva na neurcito s prac.poziadavkami, bralo by sa to ako uplne ina zmluva a budem musiet zacat odpracovavat si akoby od 0 na matersku? Musi ma potom opat zamestnavatel zamestnat a musim si nieco odrobit aspon na ciastocny uvazok pocas teraz prebiehajucej RD?? Taka info sa ku mne dostala, ze mala by som...ak ano, KOLKO MUSIM MIN.odpracovat, aby som matersku dostala? (ved predtym som mala odpracovanych 270dni)
Ved aj ine mamicky prechadzaju z MD na RD a opatovne na MD. Trochu som zufala z tejto situacie, nemam komu nechat dieta ak by som musela nastupit...dakujem
Uprimne, koruna navyse by potesila, ak by som vsak musela do prace na dlshie, kaslem na to, uprednostnim si dieta, samozrejme.
@veronika9797 ahoj, pokial ide o retazovy porod (dalsie dieta porodis do dovrsenia 3 rokov predchadzajuceho dietata) a si stale vedena ako zamestnanec, dostanes normalnu matersku, ako si mala aj pred tym..daj si do googlu retazovy porod a najde ti to kopec info.
Moj priklad, po 3 rokoch v zamestnani (zmluva na neurcito) som isla na MD,vypocitali mi vcelku peknu matersku, z nej na RD a do 2 rokov opat na MD dokonca s este vyssim prispevkom ako pocas prvej MD (medzitym ju trocha zvysovali),ale stale som vedena ako zamestnanec..
Ostatne otazky zodpovedat zial neviem, skus trocha pogooglit,hadam tu take temy uz su😉
https://svetevity.sk/zivotny-styl/1033224-mater... aktuálne riešim dobrovoľne tak skús nejakú takto
Dokonca to nemusíš stihnúť do dovŕšenia 3 rokov. Stačí si vziať po ukončení RD dovolenku u svojho zamestnávateľa😉a potom nástup na druhú MD. Pokiaľ je rozdiel pár mesiacov.

dufam, ze zobrazuje forum.....