Musím prejsť z pandemického rodičovského na podporu
Ahojte..prosim vas hlavne take maminy, ktore zijete same s dvoma detmi. Musim prejst z pandemickeho rodicaku na ,,podporu,, ale vobec netusim kolko mi to vyjde. Je to nejako ohranicene, ze kolko aspon by som mala dostat? Zijem sama s 3 a 4 rocnymi krpcami, dostavam nahradne vyzivne lebo ,,tatinko,, ma u prdele platit. Ide o to ze sa bojim ze mi vyrataju fakt daky minimum a neviem co potom, ci hmotna nudza sa k tomu vybavuje ci ako. Dakujem
@veronikaszabova to viem ale ja to mam komolikovane lebo som aj cez matersku robila
Švagriná tiež takto pracovala na dohodu počas RD a chudere jej vypočítali podporu 40eur mesačne. Pokiaľ máš v pláne ísť po RD na podporu/MD tak sa ti počas RD neoplatí pracovať. Ale kto vie čo bude o pár rokov, však?
@mnauu1 ja som pracovala normalne aj pred materskou. Ja som mala retazovy porod dva roky za sebou, ale predtym som pracovala normalne. A potom aj pocas RD
@mnauu1 ved ale zivotne minumum musi dostavat, nie??
@ivulik2311 Ak si pracovala normálne tak aj podporu budeš mať normálnu. Ona pracovala počas RD len na dohodu. Príjem mala asi 140eur. A na životné minimum nemá nárok. Má aj muža, ktorý chodil do roboty. Čiže to nespĺňala.
@mnauu1 a podla coho davaju zivotne minimum? Ake podmienky musim splnat?
@ivulik2311 Prepáč ale nechce sa mi to pre teba googlovat. Skús si napísať aj do modrého koníka otázku čo musím spĺňať na životne minimum a určite nájdeš veľa diskusii. Alebo keď to chces právne tak na stránke sociálnej poisťovne nájdeš presne podmienky.

@ivulik2311 podpora sa rata z platu - vzorce na vypocet najdes aj na internete.