icon

Musím žiadať OCR a MD z oboch zamestnaní?

8. apr 2026

Ahojte. Mam dohodu a Tpp. V lete pojdem na 7dni na očr a na jesen nastupujem na MD. Mozem si o ocr a aj o md ziadat len z tpp? Alebo je moja povinnost ziadat z oboch? Dakujem

petamich
8. apr 2026

A aky by ste mali dovod neziadat z oboch? Povinnost to nie je kazdopadne. Ak splnate podmienky na subeh, moze vam to len pomoct a navysit vymeriavaci zaklad.

autor
8. apr 2026
@petamich

A aky by ste mali dovod neziadat z oboch? Povinnost to nie je kazdopadne. Ak splnate podmienky na subeh, moze vam to len pomoct a navysit vymeriavaci zaklad.

@petamich bojim sa ze mi ta dohoda to nejako pokasle a mi to nejako spriemeruju alebo mi to kvoli nej zle vyjde... lebo tam mam malo mesacne. Tam robim len 1vikend za mesiac na dohode

petamich
8. apr 2026

Nepriemeruje sa ale spocitava sa vymeriavaci zaklad v rozhodujucom obdobi, takze vam moze len pomoct. Teda za predpokladu, ze aj TPP aj dohoda trvaju a z oboch splnate minimalne 270 dni.

autor
8. apr 2026
@petamich

Nepriemeruje sa ale spocitava sa vymeriavaci zaklad v rozhodujucom obdobi, takze vam moze len pomoct. Teda za predpokladu, ze aj TPP aj dohoda trvaju a z oboch splnate minimalne 270 dni.

@petamich ale teda nie je moja povinnost ziadat pri ocr a pri md z oboch? Mozem si vybrat? Dakujem

sajmonka_1216
9. apr 2026

Bola by si hlúpa, ak by si nevyužila, že ti zarátajú odvody, ktoré za teba zamestnávateľ platil z oboch zamestnaní... nič ti to nepokašle, ani nespriemeruje..
Ja mám tak isto, od februára som na MD. Môjito bežný plat v hlavnom zamestnaní bol necelých 1200€ aj s daňovým bonusom. Na dohodu som mala cca 110 - 220€ mesačne, aj to nie každý mesiac.. ale dohoda trvala skoro 2 roky a poistné za mňa bolo platené... a materská mi vyšla tak, ako keby som bola normálne v hlavnom zamestnaní, čiže 1200€ +- . Aj v rozhodnutí mám napísané, že je to od jedného aj druhého zamestnávateľa.