Musím žiadať OCR a MD z oboch zamestnaní?
Ahojte. Mam dohodu a Tpp. V lete pojdem na 7dni na očr a na jesen nastupujem na MD. Mozem si o ocr a aj o md ziadat len z tpp? Alebo je moja povinnost ziadat z oboch? Dakujem
A aky by ste mali dovod neziadat z oboch? Povinnost to nie je kazdopadne. Ak splnate podmienky na subeh, moze vam to len pomoct a navysit vymeriavaci zaklad.
@petamich bojim sa ze mi ta dohoda to nejako pokasle a mi to nejako spriemeruju alebo mi to kvoli nej zle vyjde... lebo tam mam malo mesacne. Tam robim len 1vikend za mesiac na dohode
Nepriemeruje sa ale spocitava sa vymeriavaci zaklad v rozhodujucom obdobi, takze vam moze len pomoct. Teda za predpokladu, ze aj TPP aj dohoda trvaju a z oboch splnate minimalne 270 dni.
Nepriemeruje sa ale spocitava sa vymeriavaci zaklad v rozhodujucom obdobi, takze vam moze len pomoct. Teda za predpokladu, ze aj TPP aj dohoda trvaju a z oboch splnate minimalne 270 dni.
@petamich ale teda nie je moja povinnost ziadat pri ocr a pri md z oboch? Mozem si vybrat? Dakujem
Bola by si hlúpa, ak by si nevyužila, že ti zarátajú odvody, ktoré za teba zamestnávateľ platil z oboch zamestnaní... nič ti to nepokašle, ani nespriemeruje..
Ja mám tak isto, od februára som na MD. Môjito bežný plat v hlavnom zamestnaní bol necelých 1200€ aj s daňovým bonusom. Na dohodu som mala cca 110 - 220€ mesačne, aj to nie každý mesiac.. ale dohoda trvala skoro 2 roky a poistné za mňa bolo platené... a materská mi vyšla tak, ako keby som bola normálne v hlavnom zamestnaní, čiže 1200€ +- . Aj v rozhodnutí mám napísané, že je to od jedného aj druhého zamestnávateľa.

A aky by ste mali dovod neziadat z oboch? Povinnost to nie je kazdopadne. Ak splnate podmienky na subeh, moze vam to len pomoct a navysit vymeriavaci zaklad.