Na aké príspevky mám nárok mesiac pred pôrodom?
Mám sa dať vypísať na matersku alebo nie lebo by som si musela sama platiť poisťovňu?
Čo už môžem vybavovať a kde? Ďakujem krasne za každu radu..
@alenah31 jooj super dakujem, konecne vtom nemam chaos 🙂 viem viem, poistovnu vybavim hned po narodeni.. Ja ked som si vybavovala hmotnu nudzu, som stym mala hrozne vela vybavovaciek, a hlavne- na upsvar mi povedali ze nemam naro na nic, proste im sa tam nechcelo nieco riesit...tak som tam prisla s vytlacenymi zakonmi a az potom mi to priznali..ale kolko casu som minula, benzinu a vsade samy poplatok...Pri vybavovani trvaleho pobytu takisto- na matrike same poplatky..poslali nas este potvrdzovat podpisy vlastnikov bytu, tam som zas platila..potom som zistila ze nemali ziadne pravo pytat taketo poplatky ale uz mi to bolo srdecne jedno...po tolkom vybavovani..
@mima4 co to tu trepes prosim ta nudis sa?? :D ja nerobim aktivacky moja zlata chod sa venovat rodine a neotravuj tu cudzich ludi..a nastuduj si to vsetko a potom sa rozculuj, a typuj co kde kto robi a ako dlho ale niede inde, nie pod mojim prispevkom :D chod si riesit komplexy inde, ja som pracovala hned od matury az do teraz do deviateho mesiaca tehotenstva, a nerozculujem sa kvoli tomu ako ty :D
ak by si chcela vediet aktivacky mozu robit len ludia ktori su na urade prace min.dva roky, kde som ja nebola ani par dni kedze robim hned od matury tak sa chod radsej schovat a nestaraj sa do niecoho do coho ta vobec nic nieje :D ...chlapovi sa chod venovat ak vobec niekto chce taku histerku, a nie mne
@mima4 ty si sprostaaaa ine slova nenachadzam :D DOVOL SA MI ZASMIAT....aktivacka a absolvenstska prax je nieco uplne ine a kto tu je nahraty? :D naco sa tu hras prosimta :D ved si smiesna...obtieraj si usta o niekoho ineho a neurazaj tu ze JA som nemala vzivote poriadnu pracu moja zlatááá ty nevieš nič o mojej práci kde som ja pracovala doteraz, na praxi som este len mesiac.. vidno ako ta hneva ze musis pracovat :D ale to kazdy moja zlata, nielen ty, a este vela sa napracujes, neboj :D
@sarinka2014 mna hneva ze musim pracovat? moja, ja nie som od vas 😉
@sarinka2014 No držím ti aj ja palce, ono je to v tomto štáte tak, že pokiaľ nie si náš trošku prismahnutý spoluobčan, tak nemáš nárok na nič! A takto to tu funguje a ešte dlho fungovať bude. A to naozaj nie som rasista a ani nič proti nim nemám, len bohužiaľ keď ty prídeš na úrad, tak na nič nemáš nárok, nič ti pomaly nevedia poradiť. Keď príde on tak všetci stoja v pozore 🙂
@evittam dakujem pekne 🙂
Ahoj @mima4 . Zablokoval som ti zopár príspevkov ohľadom vyjadrovania o @sarinka2014 . Nepovažujem za správne ľudí obviňovať alebo ich urážať. Dávaj si pozor na vyjadrovanie, inak ti budem musieť udeliť určitú sankciu. Pekný deň prajem.

@mima4 boze takychto ludi milujem, mas pocit ze som dala otazku aky mas nazor namna??????? od pracujucich ludi??? ta hnevá ze pracujes a aj ztvojich daní sa platia dochodky a ine socialne davky co, ale ked sa niekto hneva na tieto urady ako to je vymyslene proti spekulantom a zliznu si to tí ktorí chcu len to co im patri, to uz je zle? ja som tiez doteraz pracovala, a este stale pracujem na obecnom urade, a to som v deviatom mesiaci moja zlata , tak si chod urazat svoju mamku sestru dceru a nie cudzich ludi do ktorych ta nic nieje , a ked uz tak priatel tiez pracuje len mu nedali zmluvu..ty ,,socka,, slovnik mas teda nadherny..a nespamuj mi to tu tvojimi nazormi..