icon

Na aké príspevky mám nárok po narodení bábätka?

misutka27
14. júl 2015

Ahojte prosím Vás na čo všetko mám nárok pri narodení bábätka?viem že na jednorazový príspevok t.j. okolo tých 800e + prídavky na dieta t.j.tých okolo 20e.........som vydatá,zamestnaná(čiže zatial na MD).....sú ešte nejaké skryté prídavky ktoré si môžem uplatniť a úradníci o nich proste nepovedia????

Strana
z2
sense
21. júl 2015

@lucik159 mas narok na vyzivne, ak neplati mozes ho udat, nie to dieta za to nemoze...ale niekedy je treba mat aj dobre premyslene z coho to dieta uzivim ked budem bez prijmu...

nakatka
29. júl 2015

Preboha, niekto zadáva obyčajnú otázku, a ženy, predpokladám MATKY tu píšu o takých veciach, napr. "Maternica nie je výrobný prostriedok, či pracovný nástroj, zdroj príjmu, ba ani kvalifikácia k tomu!"
je to pracovný nástroj ako vidím u niektorých, ktoré v živote nerobili, sú sociálne prípady, od narodenia "invalidné". Vieme ktoré ženy myslím.
Áno rodina musí zabezpečiť deti, nie štát, ale ŠTÁT BUDE CHCIEŤ dane a odvody od tých detí - o 20 rokov. a tiež ŠTÁT chce DPH z plienok, z kašičiek, z liekov pre detičky. Spoluobčania nikdy dane a odvody neplatili, ani nebudú, mamičky ktoré pracujú na plný úväzok a dajme tomu niky dlhodobo choré neboli, len by chceli byť dva, maximálne 3krát za celý svoj život byť maximálne 3 roky doma a vychovávať deti za SLUŠNEJŠIE peniaze. Nikto nehovorí, že chceme mať 600 eur, ale 203 eur je smiešna suma. A ŠTÁT sa sťažuje, že je málo detí a o 30 rokov /alebo aj menej/ nebude kto robiť na dôchodky, ale že by pomohol?!
S tým sa nedá nič robiť, treba sa s tým zmieriť, ale hlúpe reči mamičiek/?/ ma vie poriadne vytočiť.

misutka27
autor
29. júl 2015

ja tie blbé komentáre ani neriešim......a nechápem zmýšlanie niektorých ludi...podla mna si žena zaslúží aspon tolko čo zarábala pre seba ked už na malé dávajú almužny 😉

Strana
z2