Na aké príspevky mám nárok po narodení bábätka?
Ahojte prosím Vás na čo všetko mám nárok pri narodení bábätka?viem že na jednorazový príspevok t.j. okolo tých 800e + prídavky na dieta t.j.tých okolo 20e.........som vydatá,zamestnaná(čiže zatial na MD).....sú ešte nejaké skryté prídavky ktoré si môžem uplatniť a úradníci o nich proste nepovedia????
Preboha, niekto zadáva obyčajnú otázku, a ženy, predpokladám MATKY tu píšu o takých veciach, napr. "Maternica nie je výrobný prostriedok, či pracovný nástroj, zdroj príjmu, ba ani kvalifikácia k tomu!"
je to pracovný nástroj ako vidím u niektorých, ktoré v živote nerobili, sú sociálne prípady, od narodenia "invalidné". Vieme ktoré ženy myslím.
Áno rodina musí zabezpečiť deti, nie štát, ale ŠTÁT BUDE CHCIEŤ dane a odvody od tých detí - o 20 rokov. a tiež ŠTÁT chce DPH z plienok, z kašičiek, z liekov pre detičky. Spoluobčania nikdy dane a odvody neplatili, ani nebudú, mamičky ktoré pracujú na plný úväzok a dajme tomu niky dlhodobo choré neboli, len by chceli byť dva, maximálne 3krát za celý svoj život byť maximálne 3 roky doma a vychovávať deti za SLUŠNEJŠIE peniaze. Nikto nehovorí, že chceme mať 600 eur, ale 203 eur je smiešna suma. A ŠTÁT sa sťažuje, že je málo detí a o 30 rokov /alebo aj menej/ nebude kto robiť na dôchodky, ale že by pomohol?!
S tým sa nedá nič robiť, treba sa s tým zmieriť, ale hlúpe reči mamičiek/?/ ma vie poriadne vytočiť.
ja tie blbé komentáre ani neriešim......a nechápem zmýšlanie niektorých ludi...podla mna si žena zaslúží aspon tolko čo zarábala pre seba ked už na malé dávajú almužny 😉

@lucik159 mas narok na vyzivne, ak neplati mozes ho udat, nie to dieta za to nemoze...ale niekedy je treba mat aj dobre premyslene z coho to dieta uzivim ked budem bez prijmu...