Na aký príspevok mám nárok ako matka troch detí?
ahojte maminky chcem sa opytat mam deticky 3r 6mes, 2r4mes. a 1r3mesiace..ten najstarsi chodi uz do skolky na dcerku berem rodicak...mam este na nieco narok? vela som tu toho citala ale nejako som sa nevedela z toho vysomarit..dakujem vam za kazdu odpoved..
@fidka79 aha dakujem..no manzel pracuje..neviem len som tu niekde citala ze je nejaky prispevok na starostlivost nejakych 41e..ale ked nie tak nevadi len sa pytam..
manzel si moze uplatnit danovy bonus na deti
@kristina39 ten príspevok na starostlivosť vo výške 41€, ktorý spomínaš sa kedysi vyplácal matke, ktorá sa vrátila späť do práce a o dieťa do dovŕšenia 3 rokov sa staral iný člen rodiny (neprofesionálny opatrovník) alebo bolo v štátnej škôlke. Teraz keď sa vrátiš do práce máš nárok na plnú sumu rodičovského príspevku, v prípade ak máš dieťa v drahom súkromnom zariadení úpsvar ho prepláca až do výšky 230€ - vtedy požiadaš o ukončenie vyplácania RP a požiadaš si o príspevok na starostlivosť. Inak máš nárok len na toľko čo matka jedného dieťaťa.
Ešte neviem či to platí mne vyplácali zopár e preto, že som mala 2 deti do 2 rokov. Lenže už to nemusí byť platné.
@kristina39 príspevok na starostlivosť 41 €/mesačne patrí v období, kedy staršie dieťa má do 3 rokov a mladšie sa narodí, najdlhšie na dobu 6 týždňov. Uplatniť sa dá najviac 6 mesiacov spätne. Takže to si už prepásla. Ale tak prišla si len o nejakých 60 €, viac to nie je. Môžeš na obe deti do 3 rokov čerpať príspevok na starostlivosť do 230 € (t.j. 2x230€), ale to sú vynaložené náklady na škôlku/jasle, takže sa dokladujú.