Na koho meno sa má vybavovať prídavok na dieťa?
Ahojte. S priateľom čakáme babo ale nie sme ešte manželia. Samozrejme malá bude mat priezvisko po otcovy. Zaujíma ma v tom prípade na koho meno sa má vybavovať prídavok na dieťa, príspevky atď.?
@kate211 to je take diskutabilne- z okolia, nie, aj ked nesuhlasili, ani jeden nepodal navrh. (Myslim, ze by sa to ani casovo nestihalo, ked zapis je v aprili/maji a prijatia chodia niekedy v juni, nastup uz zaciatkom augusta.) Ale napriklad jednemu odklepli, ze moze si dieta bravat mimo prazdnin "blokovo" - cize zrazu dieta mesiac- dva nie je v skole a potom znova pride- podla toho, ako sa rodicia dohodnu a ako im pasuje...Pri prvom dietati, ked som bola uz na odchode z porodnice, prave priviezli cerstvu mamicku a ta len diktovala sestricke dost dlhy zoznam, co novopeceny otecko smie a co nie a ake info mu mozu podat a ake nie. Otecko stal pri posteli a drzal babo😵😵😵
@katkatonkova ďakujem za odpoveď

@vevesh Chapem. Len tu je to predsa tiez tak, ze ked matka rozhodne, vobec otec nemusi byt v RL. Tam sa dostane, len ak poziada sud. A na zaklade toho urci sud styk. V tom nevidim rozdiel oproti SK. Pokial otec neni nejaky nasilnik, vzdy nejaky (mozno maly) styk dostane. A nechce sa mi verit, ze v nejakom Rakusku by to bolo inak - uplne zamedzenie styku otca s dietatom. A co sa tyka vyberu skoly, na SK poznam dva pripady, kedy sa o to tiez rodicia sudili a matka mala dieta vo svojej starostlivosti. Otec nesuhlasil, tak rozhodol sud, ale nie matka. V Rakusku je to tak, ze ked otec vobec nesuhlasi s vyberom skoly pre dieta, vobec nemoze podat navrh na sud, aby rozhodol?