Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@alexandra1104 juj veru.......keby boli poteším sa....inak ten víkend bude na dve veci....ked nebudú na účte v piatok...
@iwkac mi hovor cosi potrebujem ich
Ke rodicak bude 17 teho...
Tak na čo to posielajú na účty,keď to príde v rovnakom čase ako na poštu!!!!Dali sme si na účet aj preto aby sme ich mali skor..... 😢
a podla coho to vlastne posielaju,ze jedna ma skor na ucte ina niekedy az o 3dni neskor? je to podla toho kedy to poslu?ci podla abecedy?a ked to poslu napr,12teho,13teho uz bude na ucte?banka to spracuje za 1den?
Ja som volala dnes na UPSVaR Topoľčany a dneska mali ešte len uzávierku.Čiže budú asi pondelok,utorok mi povedala.
@iwkac Na účet musí byť vyplatený do 15.v danom mesiaci,čiže to je túto nedeľu,takže peniaze musia byť na účte v piatok,vždy to tak bolo,aj vyplatené a aj my viac krát na úrade povedané,ak nie máš možnosť sa ísť sťažovať,to je ich povinosť si odsledovať dátumi,a ked bola dnes uzávierka a zadali to na spracovanie do bánk,tak elektronické bankovníctvo je do 24 hodín,ja počítam,že do piatku sú peniaze na účte
mne sa ešte nikdy nestalo,ak bolo 15. v nedeľu alebo sobotu,že by peniaze neboli v piatok na účte,a to som už 5 rokou na rodičovskom a predtým s dcérou tiež a nemala som ,takú skúsenosť,je iné si dať vyplácať šekovou poukážkou a iné na účet
@manielik1 Mne chodil rodičak vždy velmi rozne,niekedy uz 12teho,najcastejsie 14-15 teho ale viackrat sa mi stalo že prisiel 16 alebo dokonca 17teho a podla zakona nemusia vyplatit do 15teho ale do konca mesiaca,kedze chodi spatne o jeden mesiac maju na to cas do 30 (31) dna v mesiaci,takže neviem aka uradnicka ma take info,ale zakon je zakon a plati pre celu SR ,ale ked do piatku nenabehne stazovat sa mozes skusiť 😉 😀
@iwkac podľa toho, či bola "ostrá" uzávierka, t.j, či dnes už odišli príkazy na ústredie... ale keďže je 11teho, predpokladám, že áno... v takom prípade budú peniaze v piatok na účtoch (existuje aj "kontrolná" uzávierka, tá predchádza "ostrej", je o deň skôr)
na účtoch sú peniaze takmer vždy skôr
@manielik1 no sťažovať sa budeš zbytočne... oni si "sledujú dátumy", tomu ver... uzávierka je presne daná na konkrétny termín a presnú hodinu (čiže nie je to tak, že pani úradníčka si pozrie do kalendára - aha, idem poslať peniaze už je najvyšší čas 😀 )... uzávierka je spoločná pre celý úrad (t.j. odchádzajú naraz všetky príspevky - či už hmotná núdza, rodičáky, príspevky za opatrovanie a pod. - skrátka, všetky oddelenia, ktoré vyplácajú nejaké dávky, majú jednotný termín uzávierky) žiaden pracovník nemá možnosť nijakým spôsobom ovplyvniť termín uzávierky... zákon nikde nespomína najneskorší termín výplaty poberateľom - 15teho 😉
sťažovať sa - resp. riešiť niečo - máš právo v prípade, že ti z nejakého dôvodu peniaze neprišli vôbec... ale určite nie preto, že prišli o pár dní neskôr 😉
Nikomu neprisiel este? 😁
Csob banovce nad bebravou rodicak akurat dorazil :D
pd este nic hadam dojdu kazdy okres ma inak podla toho kedy daju na ucet
Mne nič, rátam tak okolo pondelka. My v LM vždy mávame poslední.
Slsp presov?
VUB Partizanske nabehli
Ma niekto do Ziliny KNM
Prisiel baby niekomu kto ma Slsp?

piatok by mohol byt na ucte🙂