icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

rachel123
11. feb 2015

piatok by mohol byt na ucte🙂

iwkac
11. feb 2015

@alexandra1104 juj veru.......keby boli poteším sa....inak ten víkend bude na dve veci....ked nebudú na účte v piatok...

alexandra1104
11. feb 2015

@iwkac mi hovor cosi potrebujem ich

ivkaavivien
11. feb 2015

Ke rodicak bude 17 teho...

iwkac
11. feb 2015

Tak na čo to posielajú na účty,keď to príde v rovnakom čase ako na poštu!!!!Dali sme si na účet aj preto aby sme ich mali skor..... 😢

olivka26
11. feb 2015

a podla coho to vlastne posielaju,ze jedna ma skor na ucte ina niekedy az o 3dni neskor? je to podla toho kedy to poslu?ci podla abecedy?a ked to poslu napr,12teho,13teho uz bude na ucte?banka to spracuje za 1den?

iwkac
11. feb 2015

Ja som volala dnes na UPSVaR Topoľčany a dneska mali ešte len uzávierku.Čiže budú asi pondelok,utorok mi povedala.

zuzica219
11. feb 2015

@olivka26 je to podla abecedy asi

darzneba
11. feb 2015

Jedem mesiac zacinaju od A ( podla abecedy) a druhy zas odzadu. Zevraj- tak mi to bolo povedane
@olivka26

manielik1
11. feb 2015

@iwkac Na účet musí byť vyplatený do 15.v danom mesiaci,čiže to je túto nedeľu,takže peniaze musia byť na účte v piatok,vždy to tak bolo,aj vyplatené a aj my viac krát na úrade povedané,ak nie máš možnosť sa ísť sťažovať,to je ich povinosť si odsledovať dátumi,a ked bola dnes uzávierka a zadali to na spracovanie do bánk,tak elektronické bankovníctvo je do 24 hodín,ja počítam,že do piatku sú peniaze na účte

iwkac
11. feb 2015

@manielik1 no veď uvidíme....

manielik1
11. feb 2015

mne sa ešte nikdy nestalo,ak bolo 15. v nedeľu alebo sobotu,že by peniaze neboli v piatok na účte,a to som už 5 rokou na rodičovskom a predtým s dcérou tiež a nemala som ,takú skúsenosť,je iné si dať vyplácať šekovou poukážkou a iné na účet

olivka26
11. feb 2015

@manielik1 tak to som nevedela,ze do 15teho musi byt na ucte,,,cakam teda v piatok ze nabehne 😉
a ak nie?nooo jasne potom v pondelok... 😀

shania31
11. feb 2015

@manielik1
Musi byt vyplateny do 15??? Haha, a preco mavaju rodicak niektore na ucte az 16. teho , pripadne 17. teho...?? Dobra blbost, prepac.

shania31
11. feb 2015

@manielik1
Priamo zo stranky UPSVaR:

Výplata rodičovského príspevku
Rodičovský príspevok sa vypláca mesačne pozadu, a to najneskôr do konca kalendárneho mesiaca nasledujúceho po kalendárnom mesiaci, v ktorom oprávnená osoba splnila podmienky nároku na rodičovský príspevok.

tomikejt
11. feb 2015

@manielik1 ja som nikdy nemala rodičák na účte skůr ako 16-teho

sarinka2012
11. feb 2015

@manielik1 Mne chodil rodičak vždy velmi rozne,niekedy uz 12teho,najcastejsie 14-15 teho ale viackrat sa mi stalo že prisiel 16 alebo dokonca 17teho a podla zakona nemusia vyplatit do 15teho ale do konca mesiaca,kedze chodi spatne o jeden mesiac maju na to cas do 30 (31) dna v mesiaci,takže neviem aka uradnicka ma take info,ale zakon je zakon a plati pre celu SR ,ale ked do piatku nenabehne stazovat sa mozes skusiť 😉 😀

dejnas
11. feb 2015

@iwkac podľa toho, či bola "ostrá" uzávierka, t.j, či dnes už odišli príkazy na ústredie... ale keďže je 11teho, predpokladám, že áno... v takom prípade budú peniaze v piatok na účtoch (existuje aj "kontrolná" uzávierka, tá predchádza "ostrej", je o deň skôr)
na účtoch sú peniaze takmer vždy skôr
@manielik1 no sťažovať sa budeš zbytočne... oni si "sledujú dátumy", tomu ver... uzávierka je presne daná na konkrétny termín a presnú hodinu (čiže nie je to tak, že pani úradníčka si pozrie do kalendára - aha, idem poslať peniaze už je najvyšší čas 😀 )... uzávierka je spoločná pre celý úrad (t.j. odchádzajú naraz všetky príspevky - či už hmotná núdza, rodičáky, príspevky za opatrovanie a pod. - skrátka, všetky oddelenia, ktoré vyplácajú nejaké dávky, majú jednotný termín uzávierky) žiaden pracovník nemá možnosť nijakým spôsobom ovplyvniť termín uzávierky... zákon nikde nespomína najneskorší termín výplaty poberateľom - 15teho 😉
sťažovať sa - resp. riešiť niečo - máš právo v prípade, že ti z nejakého dôvodu peniaze neprišli vôbec... ale určite nie preto, že prišli o pár dní neskôr 😉

monculka
12. feb 2015

Nikomu neprisiel este? 😁

pipinka4
12. feb 2015

@monculka akurat mi pipla sms 🙂

pipinka4
12. feb 2015

Csob banovce nad bebravou rodicak akurat dorazil :D

michaela025
12. feb 2015

pd este nic hadam dojdu kazdy okres ma inak podla toho kedy daju na ucet

zuju2
12. feb 2015

Mne nič, rátam tak okolo pondelka. My v LM vždy mávame poslední.

monculka
12. feb 2015

@pipinka4 aj ja chceeeem peniaze 😱😭😪

milagrosss20
12. feb 2015

Slsp presov?

siska8800
12. feb 2015

VUB Partizanske nabehli

pipinka4
12. feb 2015

@monculka neboj pridu zajtra uvidis 🙂

monculka
12. feb 2015

@pipinka4 mozno este aj dneska...mne tiez ako kedy chodi,,,do 12 tomu davam sancu aj ked minule az poobede mi dosli 🙂

alexandra1104
12. feb 2015

Ma niekto do Ziliny KNM

zubrienka87
12. feb 2015

Prisiel baby niekomu kto ma Slsp?