icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

moni244
27. feb 2015

@emuska27 no kedze mne nabehol az v pondelok, tak ani nedufam, ze nabehne v piatok

emuska27
27. feb 2015

@moni244 ktohvie,mlzno to otlckaa ja dostanem,v utorok..kazdy mesiac mi nabehnu inac.ale kedze som,chcela mat klud a nebehat na postu a striehnut listok v schranke,tak,som sinto dala na ucet,aj koli praci..uz len najst opet pracu bo to neni ono

moni244
27. feb 2015

@emuska27 ja som teraz začala robiť na polovičný, lebo tiež sa to nedalo a aj manžel má smeny a aj ja si ich môžem plánovať, čiže si konečne prilepšíme a nemusím čakať na tú almužnu od štátu

emuska27
27. feb 2015

@moni244 ja chcem,ist ofic von opatrovat..nuz este nasporit 300e na kurz.jedina vyhida je ze zijeme,u svokrovcov,ale vse ma,svoje pre a proti..keby sa mne dalo najst nieco ake dobre platovo ako som,mala nesla bi som von..najviac sa boji tatik,aj ked to neprizna

miriam17
4. mar 2015

baby ako to je s porodnym???kedy ho zvyknu posielat????malo by prist teraz v marci

evittam
4. mar 2015

@miriam17 Ahoj,podla toho kedy si podala ziadost,ak cca do 10.v mesiaci,tak este v ten mesiac okolo 15.,samozrejme zalezi od sikovnosti tetusiek.😉. Ja som bola na urade 9.1. a dostala som 15.1.

alexandra1104
4. mar 2015

@miriam17 ahoj mne to ako si pametam prislo rovno s rodicakom

majuska77
5. mar 2015

@evittam a kedy sa ma ziadat o to porodne?az po tych 28dnoch?či možem požiadať aj skor a pride to až potom,či ako sa to robi?

p_etrisha
5. mar 2015

@majuska77 dietatko sa najprv musi dozit 28 dni. Pediater ti po tejto dobe da potvrdenie, plus potvrdenie od tvojho gyn,ze si chodila na poradne (vsetky papiere ti daju na úrade). A az s tymyo mozes ziadat porodne

majuska77
5. mar 2015

@p_etrisha jej super dakujem za info.,lebo som nemala tušenie ako sa to robi 🙂

p_etrisha
5. mar 2015

@majuska77 takto pripecene komplikovane 😀

p_etrisha
5. mar 2015

@majuska77 a nie je zac...ja na to s odporom spominam, ako som po cisarskom ledva zila a nasim uradom handru robila a behala, lebo mi nikto nic nepovedal...och ☹

evittam
5. mar 2015

@majuska77 Tie doklady co musis mat potvrdene stiahnes aj na nete,plus este ziadost o rodinne pridavky. A neviem ci poberas matersku,ak nie a mas narok len RD tak aj ziadost o rodic.prispevok. To len aby si nemusela chodit 2x na urad.

evittam
5. mar 2015

@p_etrisha Verim ti,ze to bolo neprijemne,ale nehnevaj sa a kto ti mal co povedat? Doba je taka,ze si treba vsetko pozistovat a informovat sa...

evittam
5. mar 2015

@majuska77 Tu nájdeš všetky tlačivá - dokonca aj potvrdenie pre lekára ak by ho nemal - myslím pre pediatra:
http://www.upsvar.sk/prispevky/socialne-veci-a-...

majuska77
5. mar 2015

@evittam jej dik 🙂

evittam
5. mar 2015

@majuska77 😉

evittam
5. mar 2015

@majuska77 Nemáš za čo, si to vytlač, vypíš, daj potvrdiť a keď prídeš na UPSVaR uvidíš ako spadne "tetuške" sánka, keď budeš mať všetko nachystané a nebude ťa môcť preháňať - ako sa to stalo mne (nemyslím to preháňanie ale to, že bola prekvapená). 😀 😀 😀 😀
Ozaj, a nezabudni si aspoň 5x kópiu rodného listu dieťatka - lebo ku každému tlačivu potrebujú 1x - akoby to nemali v jednom spise - ale čo už - byrokracia vládne Slovensku....

p_etrisha
5. mar 2015

@evittam pridem na urad, pytam sa staci tento jeden papier od oboch doktorov bla bla bla AAAANO, STACI. Pridem s tym a zrazu estr RL, este too este tamto vypisat...Keby nezistujem, nepoviem...Ale vyslovene sa pytam ci staci, hej, staci, a drb 😀

evittam
5. mar 2015

@p_etrisha Noo, to musíš si najskôr pozisťovať a "vyzbrojiť" sa a až potom ísť na úrad - ako som to spravila ja.... 😉 Viem, že radi preháňajú - to je ich špecialitka - pri prvom synovi mi dala do ruky doklady a ja že " je to všetko čo treba"? Kukla na mňa, že čo chcem a že: "myslím, že áno" - tak som jej stručne vystvetlila, že nie som ani dôchodca,ani nejaký negramoťák aby ma preháňala,a že mám doma ledva mesačné dieťa, tak nech mi láskavo povie, či to je všetko, lebo ak nie tak si ju nabudúce podám a bude si to vybavovať sama! - hneď mi trhala doklady z rúk a kontrolovala to.... 😀 Proste musíš mať aj všade "hubu" inak nepochodíš. No a pri dcérke som už vedela čo asi potrebujem-vytlačila som si,vyplnila, nechala potvrdiť od pediatra,gynekológa a len čučala že to mám všetko zo sebou a nemôže ma prehnať. 😀 😀 😀 😀

pipirka1
5. mar 2015

@moni244 prosim ta ak sa mozem spytat ako to je na polovicny ?? Musim to aj niekde ohlasit ak tak pojdem robit? Dakujem

moni244
5. mar 2015

@pipirka1 iba ak si nahlasena na dochodkove sporenie, ja som sa len odtial bola odhlasit

rachel123
10. mar 2015

ahojte myslite ze nabehnu peniaze uz piatok?ked pred mesiacom az niektorym 16teho

lilly
10. mar 2015

kosice a okolie 16.3.

gogolienuska
10. mar 2015

Tak ja dúfam, že keď minulý mesiac som mala 16. tak tento mesiac by mohol byť 13. Veľmi by potešili. 🙂

moni244
10. mar 2015

@rachel123 keďže minulý mesiac sme dostali až v pondelok, tak s piatkom určite nerátam

luba28
10. mar 2015

neverim,ze dojde 13. teho,kedze aj minuly mesiac to tak isto vyslo a prisiel 16.teho

solinkarka
10. mar 2015

mne prisiel 13 tak dufam ze to bude aj tento mesiac 🙂

moni244
10. mar 2015

@solinkarka by sa to teraz mohlo otočiť, že tí, čo dostali skôr, by dostali teraz neskôr a naopak

solinkarka
10. mar 2015

@moni244 nastastie mi to nesuri tak kludne 😀