Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@petka0202 No tak prepáč! Tak sa potom ale nesťažuj na systém a to že dostaneš "len" 203 Eur! A nepíš kraviny o tom ako tie, ktoré sa nesťažujú si našli prachatých chlapov. A ako som už napísala ani ja nemám nikoho kto by mi deti postrážil a mám dokonca dve a tu som a nesťažujem sa, že mi štát neplatí viac....to je všetko.
Co baby kedy myslite ze pridu 🙂 🙂 🙂
Jedna kocka, co robi na UPSVR pisala, ze Kosice 13.11 a kedze oni maju vacsinou neskor, tak predpokladam, ze zacnu chodit 12.11
Bože baby prestante s tymi brigadami,a peniazmi tato tema ma nazov tak sa ho držte ja tiež tak ako vačšina si tu pozrie kde už mali a podla toho sa viem zariadiť ak chcete do seba rypať tak si založte temu-a už tu bolo niekolko krat spomenute komu sa tu nepači -že každy mesiac to iste 😉 nech sem nechodi
Tak ale zhruba plus minus neviete ako vam to chodi mesačne? Ty kks...ako ked ste slobodne matky tak ešte to aj chapem...ale ak sme par, dvojica, manzelia tak absolutne neriešim kedy mi pride rodičak - šak mam muža nie? Deti su aj jeho a hosporadime spoločne a už ci nam to pride 15 alebo 18 neprezivame nejako dramaticky. 🙂
@moni244 no myslim si že netreba zbytočne reagovať nebolo to konkretne myslene tebe len pokial niekto nevie rešpektovať tuto temu a o čom je tak načo tu chodi,zbytočne sa tu riešia hluposti ak niekto potrebuje nutne rodičovsky tak je to jeho vec,nikto nevieme ako druhi žiju či možu či nemožu ist na brigady
A to nemoze povedať mužovi o ja neviem 20 eur na konci mesiaca? To vam ako chlapi nedaju či ako? Sme rodina s prijmom - ja zatial na RD a muž robi. Tak ked ja nemam tak si vypytam od muža..ved nejdem za to na kavu a kupit si cigarety ale nachovat rodinu... 🙂
@sardinka335 neviem čo tu riešiš si tu mesiac aj s cestou,ako vobec nechapem tvoje prispevky,ja sa často nezapajam ale toto my už ide na nervy načo tu vyryvaš ak nevieš napisať normalnu vec tak neprispievaj/ked na rodičak nečakaš ako niektore maminy tu ani ta nezaujima kedy pride tak si najdi inu temu kde budu na tvoje mudrosti zvedave
@sardinka335 škoda reči. to je taký šport na modrom koníkovi - čakanie na peniaze. trocha vzrúša a napätia do jednotvárneho života matky.
@worker_falcon cakanie a nadavanie, akosa stat nestara, nie zeby boli radi, ze mozu byt doma 3 roky, ale este sa im to malo zda a chcu viac
Msmky nehadaj te sa.Jak bolo vzpominame nevieme ako kto zije.Pochadzam z Cr actem niesu take financne moznosti ako na Slovensku.Ked mala dcera 2,5 ostala som s nou sama a tym ze som byvala u mamy nemala som na nic narok tak mi len vyplacali 55€ a na dceru alimenty 14€ takze zkuste mi povedat vyzili by ste z 69€ ,na mesiac.
@tutky ale niesom tu mesiac s cestou...len koli nereagujucemu adminovi som si musela ,,zmeniť,, nick zo sardinky 333 na sardinka335....pretoze som sa nemohla dostať k učtu a napiš adminovi a dlabe na teba ze heslo to neberie.... - no to na dokreslenie situácie ako to tu funguje🙂
Ja sa regulerne pytam...ste tu slobodne matky ze tak tužobne čakate na RP? Asi ano...lebo ja ked nemam peniaze sa si pytam od muža, samozrejme nie denne 20 - 50 eur to by ma tiež hnal ...len viem ze je celkom bezne delit peniaze na ,,tvoje,, a ,,moje,, štylom materska je tvoja a ty z nej živ seba a deti...a vyplata je moja....to je tiež realita mnohých domácností. A to že nevieme kto ako zije??? Vieme...nechodim kanalami ale stretavam sa s ludmi a počuvam ako ziju...takze vo všeobecnosti mozem povedať ze zhruba viem ako ludia ziju, aky je v mojom okolí ,,modus vivendi,,.
@sardinka335 ja mam s muzom spolocny ucet 😉 nemusim drankat peniaze, ale dnes je aj v mode zit nadivoko, mat oddelene ucty, kazdy hospodarit sam za seba a takto to potom vyzera
@moni244 my tak isto, peniaze mame spoločne na jednom učte - načo krmiť banku dvoma učtami.
Mam kamošku ta ma 2 male deti (2 a 5mes.) a z rodičaku kupuje jedlo, drogeriu, mobil si plati...a ked chce niečo navyše tak ako žobrák musi ist po pýtaní za vlastným manzelom lebo on ma ,,svoje,, peniaze.
@evittam čisto teoreticky a prakticky - DNES - 10.11.2015 odchádzajú peniaze z upsvr ale to neznamená že hneď budú aj na účte, na pošte a podobne.
17.11. je sviatok, väčšina "tetušiek" bude mať voľno a myslím, že aj tak to nastavili tí z vrchu (ktorí teda určite v pondelok robiť nebudú) - a budeme mať určite voľno 17.11. - pretože je sviatok a URČITE NEBUDEME mať VOĽNO v pondelok a ak predsa, tak dovolenku len kvôli tomu budem mať JA - "tetuška", lebo chcem byť so synom, urobím mu predĺžený víkend, nemusí do škôlky a PENIAZE keďže dnes odchádzajú, tak od zajtra môžme nabehnúť obeť na odosielanie ďalších PRÍSPEVKOV na december, pretože z upsvr už udú ODCHÁDZAŤ UŽ 08.12.2015!
A čiže 15.11. je v nedeľu, peniae budú na účte 13.11. ale na pošte je výplatný termín 18.11., takže asi tak....
@lalinko2010 si to super napisala 😉 nechapem, preco si kazda mysli, ze tetusky na uradoch riadia taketo veci
@moni244 ja som tá "tetuška" čo tu sedí a nič nerobí! ale tá robota okolo toho a tí ľudia....
Ja to tu vysvetľujem už skoro rok a ak nie vaic, že ako to funguje ale nikto nechápe alebo nechce chápať!
a ospravedlňujem sa za preklepy!
@moni244
@lalinko2010 nechce sa mi verit ze by boli na ucte 13teho.podla mna z pondelok najskor.no vsak uvidime, necham sa prekvapit.:-}
@zuzka0605 v piatok sú na účte! dnes odchádzajú, napíšem ti okolo 12tej že kedy sú peniaze na účte! ale keďže 15.11. je v nedeľu tak 13.11. peniaze na účte!
@zuzka0605 aj minuly rok boli v novembri skor a hlavne v decembri, cize budu v piatok
@lalinko2010 ja viem, som pochopila, len som zabudla dat do uvodzoviek
@sardinka335 ja len nechapem prečo tu stale rozoberate to či niekto ma muža alebo nie či maju učty spoločne alebo po samom jednoducho je tu tema nabehol vam rodičak-tak si myslim že sa toho treba držať,ok nevravim že popri tom od nervozity maminky ktore čakaju niečo nenapišu ale zase hned utočiť že stale vam to chodi rovnako atd......,je zbytočne nato tu je tato tema lebo každy mesiac sa tu rieši to iste a stale sa bude riešiť to iste/a ak mam pravdu povedať vobec ma nezaujima či ti manžel peniaze dava alebo maš svoj učet a myslim si že nie som jedina. Takže tolko odo mna a verim že už prispeje niekto čoskoro k teme 🙂 🙂 🙂

@evittam a tak mňa tiež nevytrhnu 😀
Ale potešia 🙂