icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

1cita
22. nov 2015

@vydrnik je to ta Pani ktorá sa

nick lilly

1cita
22. nov 2015

prepačte mi hapruje mi počitač velke sory

vydrnik
22. nov 2015

@1cita ano mala by to byt ona z nickom lilly.skus jej napisat a povie_ napise ti to presne.

1cita
22. nov 2015

@vydrnik ahoj prepac ano je to ona lebo som ju hladala ano m tak nick aj som jej pisala a nehnevaj sa za chyby ktore mam neviem stym ešte dobre narábat

vydrnik
22. nov 2015

@1cita nic sa nedeje aj mne sa zdari ja snazim pisat rychlo a cadto ani nekuknem a ododlem a potom juj chyby.nikto mieje dokonaly

1cita
22. nov 2015

prepac tak myslis ze to bude toho 11 ved ty si tu viac ako ja

vydrnik
22. nov 2015

@1cita no ked to tak pisala tak by to tak malo byt sak sleduj tuto temu kolem 8.12 urcite tu zeny budu pisat a ak by to bolo tak ako tento mesiac tak uv Kosicach by mali byt na ucte toho 11.tak som zvedava ze ako to bude

1cita
22. nov 2015

aj ja som zvedava ale dik velmi pekne rada si s tebou nikedy pokecam

lilly
23. nov 2015

@vydrnik @1cita ja som nepisala, ze v ke budu 8.12. 🤐
na december este neviem, ved len teraz ste dostali novembrove peniaze.. 🙄 zaciatkom decembra budem mat info o decembrovych davkach, potom sem napisem.. 😉

vydrnik
23. nov 2015

@lilly stale sa na to tu nekto pytal.hladala somno nenasla nekdo pisal ze v Ke budu odosielat 8.12..ja som od Pp tak az tak sa nezajimam len som sa sna,ila poradit aby sa kazdy den nepytali sak len teraz boli a uz riesa dalsie.ale chapem idu vianoce.no uz tu viac radit nebudem lebo sa to zas otoci proti mne

14janula14
23. nov 2015

ahojte baby stala sa mi taka vec. Od 13 jula som na materskej s dvojickami. Kazdy mesiac mi prisla materska a tento mesiac nic... Neviem co sa stalo, volala som povedali ze to musim na socialnu poistovnu ale tam dnes uz nemozem ist nema kto byt s malymi. nestalo sa vam nieco podobne???

evittam
23. nov 2015

@14janula14 No tak to naozaj len riešiť zo SP - a kam si volala?

14janula14
23. nov 2015

@evittam volala som na UPSVAR.. ja to nechapem 😒 😒 😒 😒

moni244
23. nov 2015

@14janula14 neposlali ti niečo z práce? napr.odmeny, prémie, také dačo? A prečo si volala na UPSVAR, keď materskú vypláca sociálna poisťovňa?

moni244
23. nov 2015

@lilly vidíš to, ešte len teraz bol rodičák a už vypisujú, kedy bude ďalší

14janula14
23. nov 2015

@moni244 nie nic mi neposlali. ja nechapem co sa mohlo stat

lilly
23. nov 2015

@14janula14 a aku davku dostavas? materske, alebo rodicovsky prispevok? pracovala si pred materskou? ak ano, dostavas materske, to vyplaca socialna poistovna, volaj tam.. ak si napr po skole, tak dostavas hned rodicovsky prispevok, ten vyplaca upsvar..

evittam
23. nov 2015

@14janula14 No, tak platí to čo napísala @lilly , pokiaľ si mala nárok na MD, tak tú vypláca SP a UPSVaR s tým nemá vôbec nič spoločné....No a ak si nemala nárok na MD, tak si až od pôrodu vybavovala RP - ten vypláca UPSVaR - takže podľa toho čo máš dostávať, tak tam treba volať. 😉
@moni244 No a aj keby jej poslali prémie alebo odmeny, tak to nemá nič spoločné s tým, že ti nevyplatia MD alebo RD.... 😉

moni244
23. nov 2015

@evittam ale ak to zaúčtovali a odviedli z toho odvody, tak materskú za ten mesiac nedostanú, lebo ty nemôžeš mať počas materskej príjem z tej istej zmluvy, z akej si išla na MD, kamoška na to doplatila minulý rok pred vianocami, keď poslali odmeny a kvôli tomu nedostala materskú

evittam
23. nov 2015

@moni244 Jááj, tak to áno. To ma nenapadlo. 😉 Ale neviem, či sa to nedá nejak urobiť, nakoľko ja som napr.nastúpila na MD v novembri a v decembri mi ešte zamestnávateľ preplatiť dovolenku a normálne som dostala aj MD.....

kakajkova
23. nov 2015

Neviete nahodou, ako rychlo po podani ziadosti o rp pridu peniaze? Ked som podavala ziadost minuly tyzden, pridu naraz az v decembri, alebo poslu hned (spatne za dva mesiace) a od decembra u normalne pravidelne?

evittam
23. nov 2015

@kakajkova Ak si podávala minulý týždeň a máš nárok od nejakého dátumu v novembri, tak ti príde už za november v decembri. Na UPSVaR majú uzávierky cca do nejakého 10.? Myslím. Ja som napríklad podala žiadosť o rodinné prídavky a príspevok pri narodení dieťaťa 9.1. a 15.1. som mala peniažky na účte - aj keď možno náhoda. 😉
Alebo teda kedy ti skončila MD? Nakoľko píšeš o dvoch mesiacoch....RP sa vypláca mesiac pozadu.

bublinka032
23. nov 2015

@kakajkova peniažky prídu v decembri 🙂

kakajkova
23. nov 2015

@evittam my sme sa s prestahovali zo zahranicia a tam mi bol vyplacany rp do septembra. Teraz mi ho bude vyplacat sr a to spatne od oktobra. Ale pidavana ziadost bola az po 10.11, takze teda asi pockam do toho decembra 🙂

kakajkova
23. nov 2015

@bublinka032 dakujem 🙂

evittam
23. nov 2015

@kakajkova Takže by ti mali prísť v decembri peniažky za október+november. Len záleží aj od toho, či majú všetky doklady - napr.aj zo zahraničia, že tam už nepoberáš - pri tomto to väčšinou trvá dlhšie.... 😉

kakajkova
23. nov 2015

@evittam ano to maju, na to som si dala pozor, aj to tam kontrolovali. Tak teda do vianoc budu, tak aspon tak. Dakujem 🙂

lilly
1. dec 2015

Kosice a Kosice - okolie 11.12.2015 😉

julka31111
1. dec 2015

koceny chcem sa opytat ci nahodou mi vie poradit niektora mozno to tu ani nepatry ale chcem vediet len to jedine :D 25novembra mi skoncila materska so socialky a som si bola nahlasit aby som poberala prispevok od uradu no kazali mi ze mam napisat ze si narokujem od 26novembra chcem sa opytat ci budem mat od 26-30vyplatene s uradu alebo oni poslu rovno tych 203e a nerobia v tom ziadne rozdieli ako socialna poistovna?? dakujem vam krasne za skoru odpoved :P 😀

lilly
1. dec 2015

@julka31111 z uradu prace dostanes v decembri rodicovsky prispevok v plnej vyske 203€, nie je krateny podla poctu dni ako materska zo socialnej poistovne 😉