Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@mirkamurko nemusia vediet, kedze je to zo zakona povinnost matky, nahlasit kde je a s kym ...
@marian86 tak asi hej,ale ja ked som bola nahlasovať zmenu staršej ,ked menila škôlku,tak mi povedala že nemusím kedže som doma s mladšou,ale tak už mali predošle tlačivo vypísané,ale u tej pani ked prehlasovala na mladšie dieťa,tak tam by nemal byť problém,že nenahlásila.
Baby, ako to je ked starsi bude mat v oktobri 3r a mne vychadza Termin porodu na november s druhym ? Treba ist na UPSVaR nieco hlasit, nahlasovat, prehlasovat a kedy ak ano....?
@charlie1980 narok na matersku mas?
@alchemilkazltozelena Nie, poberala som v tej dobe zo zahr. Na SK mam narok na RP a starsi zostane zatial doma (kym mi neprasknu nervy 😀 )
@charlie1980 ani ja nemam narok ale ze vraj aj tak musim o nu poziadat a ked mi pride papier ze mi nepatri tak potom s tym mam ist na UP a ziadat o rodicak
@charlie1980 ist na soc.p. pre potvrdenie ze narok na matersku nemas, a po porode s RL dietata ziadat o rodicak.. a ano treba nahasit dieta kt. uz dovrsil 3 r. ze kde a s kym je, zakon!
@alchemilkazltozelena tak tak. ale na urad ist az po porode s RL dietata 🙂
@marian86 Staci, ked to nahlasim v tom novembri po porode, ci treba skor ? Kedze Bude mat 3r v Okt.... Okrem potvrdenia zo soc.poistovne netreba uz nic ine....? Napr. ohladom detskeho lekara nejake potvrdenie...? Nehnevaj sa, ze otravujem, prveho som rodila v zahranici a teda vsetko som vybavovala dodatocne, ked mal 14mes, teda ja nepoznam bezny postup na SK pri narodeni.
@marian86 a ked mam narok na rodicak este na prve dieta, narok mi konci v maji 2017 a druhe budem rodit vo febr 2017 tak kedy mam ist na UP?
@charlie1980
@alchemilkazltozelena pisem IP
@marian86 Dakujem pekne.
To som nevedela že toto treba že keď má dieťa tri roky treba hlásiť kde je. Ale dobre vedieť vďaka za info
@marika1999 to je tusim iba od 2-3 r dozadu taky zakon, kvoli bezpecnosti
No hej viem keď bolo utyrane to dieťa tá lucka vtedy sa sprísnili pravidlá ale dobre že to viem inak aj tak tam musím ísť nahlásiť rodicak na mladšiu dceru lebo by mi ho ešte pozastavili
@marian86 do kolko rokov dietata sa to hlasi, do 6?
@alchemilkazltozelena hlasit sa treba PO dovrseni 3r. do 7 dni
@marian86 ale ze kedy to uz nemusim hlasit ze kde sa dieta nachadza..ved nebudem do 18 rokov im hlasit kde mam dieta..
@alchemilkazltozelena staci iba raz ked dovrsi 3 r.
@petruldo Fiha, to su mi opatrenia na SK 😄 Ale tak je to spravne. Ako by to bolo v pripade, ze by som nastupila do prace, napr.na 3 smeny alebo napr.na turnusy a dieta by bolo na striedacku u starych rodicov ? Tiez treba oznamovat, kto sa o dieta stara v mojej nepritomnosti, ak by chodilo spavat k babke ?
@charlie1980
@marian86 mala by sa hlasit keď je zmena skolky,jaslí,domáca starostlivosť sa nemusí prehlasovať.
@mirkamurko to je my je jasne.. ze tie veci treba nahlasit..
@charlie1980 nie, ak je v škôlke a prespáva u starých rodičov.
@petruldo
@mirkamurko Dakujem, baby 😘

@marian86 ak poberá matka rodičovský príspevok na mladšie dieťa tak to hlásiť netreba, tak je to v zákone aj na tom tlačive. ale samozrejme, že musíš hlásiť, lebo na upvsr musia mať vyplnené kolónky.