Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@rica1 materskú posiela sociálna a rodičovský zasiela UPSVR a rodičovský dosiel
@petatrubicka ja viem ktorý urad ktorý príspevok posiela ale stále neviem či v decembri chodí aj materská skorej ale vlastne mi je to jedno lebo ja rátam s termínom že najskor 16.12
@petatrubicka ja som šla z rodičáku do materskej , a si nepametam viem že rodičák chodil skorej vzdy toho 14teho a vyplatny termin bol 15teho nie, ale materská ma výplatny termin az 18teho , tak som zvedavá ako to bude, a teraz to ešte tak blbo vychádza na víkend že 16teho je piatok
ahojte, maminky...viem ze je to tu mimo temu, ale mam otazocku, mozno zopar,...
Ako to funguje, ak je mamicka sama s 2detmi, ide zit do prenajmu, cena najmu z reziou 230e/mes., dostava iba rodicovsky 250e, ci si moze ist poziadat na socialku o voliake peniazky, a este aj to ze ak otec deti je pijan, nepracuje, a deticky ho nemaju v RL a nemaju ani jeho prizvysko,..ci je mozne i tu nieco riesit. Vopred vam velmi pekne dakujem za znamu a dobru kamaratku
Ja tak viem.ze okrem rodicovskeho a vyzivneho no ked plati nic ine nedostanes ani nemas narok.tu na slovensku nikoho nezaujima ze s coho zijes ci mas na byvanie atd.smutne ale takto je.
@mamina2388 kedze nieje otec v rodnych listoch nema ako peniaze z neho dostat respektive vyzivne. Jedine testy otcovstva a na sud s tym. No a co sa tyka prenajmu tak je prispevok od statu cca 89 € na byvanie. Ale to by aj tak nevyzila. Najlepsie by bolo na nejaky cas ist do centra pre mamicky a deticky byvat,kym si nenajde pracu alebo co.

@janapk Ved ja to neberiem ako utok😉