icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

andreah25
15. júl 2014

@aqwalin123 Tak si treba platby rozvrhnúť a naplánovať tak a posunúť ich tak, aby všetko počkalo do toho cca 15teho.

Poviem to na príklade jedných mojich klientov - mali úver z banky, kde mesačná splátka činila iba 30 eur mesačne a jej splatnosť bola 25 deň v mesiaci - ona na materskej, priateľ pracoval a výplata mu chodila na účet vždy k 5 dňu v mesiaci. Oni miesto toho, aby si na účte každý mesiac nechali cca 50 eur (splátka úveru, poplatok za účet a niečo málo nazvyš, keby aspoň tých 40 eur tam nechali) ale oni nie, oni v deň výplaty vyrabovali celý účet, splátka a poplatky samozrejme nemali ako odísť a tak sa mi mesiac čo mesiac generovala upomienka za omeškanú splátku, cena upomienky 40 eur a tiež aj sankčné úroky za nepovolený debet na účte. Takto im miesto 30 eur mesačne pravidelne strhlo každý mesiac hneď ako nabehla výplata na účet, im strhlo okolo 75 eur - čiže každý mesiac splachovali do záchoda 45 eur úplne zbytočne. Samozrejme sa stále sťažovali ako im je zle, ako im to nevychádza - a keď som im povedala, veď si jeden mesiac nechajte na účte 100 eur, nech sa zrovná všetko čo má a potom si každý mesiac vždy nechajte na účte sumu potrebnú na platby - tak ich odpoveď bola, že sa to nedá. A prečo sa to nedá? Všetko sa dá, len treba chcieť a toto bolo najjednoduchšie riešenie. Ale tak komu niet rady, tomu niet pomoci - sorry.

olivka26
15. júl 2014

tatrabanka-PO stale nic,ale mne vacsinou az 16teho nabehne.takze velmi nedufam ze dnes 😢

aqwalin123
15. júl 2014

@andreah25 ako ja hned ako peniazky dostanem necham na ucte cca 100e na vsetko co mi srhne toho sA nedotknem ale niekedy uz posledne dni pred 15tim je to o hubu... nieco sa vyskytne nieco pokazi... je to o hubu ja zas platby mi odchadzaju hned nacas s tym problem nemam ale jednoducho ja mam IB aj vsetko ale niekto nema alebo nevie ze ho ma ani sms mu nechodia a chodi sa pozerat do bankomatu aj 3x za den lebo peniazky potrebuje
min. mesiac sa stalo ze kockam co chodi prav. do 15teho prisiel z 17teho takze aj preto sa tu pytaju kocky ze komu prisiel🙂

andreah25
15. júl 2014

@aqwalin123 to všetko ja chápem - no nechápem to, že dnes už predsa aj k základnému najlacnejšiemu účtu v banke je IB zadara a sms sa taktiež dajú dobre nadstaviť - tak ak má niekto net, je divné, že nemá IB. Ak s ním niekto nevie pracovať alebo sa ho bojí (strach ale väčšinou pramení z nevedomosti) - stačí ísť do svojej banky a ľudia na pobočke poradia čo a ako.

aqwalin123
15. júl 2014

@andreah25 ved to napr mam kaosku ktora sa boji prihlasovat na IB neda si vysvetlit ze to nikto nezneuzije ak nikomu neda samozrejme svoje heslo tak ho ma ale ani raz sa neprihlasila...
ako mne sa zas raz stalo ze zabudli na mna ano nemozne ale stalo sa preto ked som tu citala ze baby od cadce uz maju aj vub-cku ako ja tak som volala najskor do banky tam ze ziadna chyba ze nic nedoslo a volam na socialku a tam prisli na to ze 3babam nejak im blbol system ci co a tri baby vyhodilo zo systemu hromadnej platby a tym padom som nedostala 15tehoa le az 20teho kym to dali dokopy takze stat sa moze vselico
ale ako aj mna rozculuje ked tu jedna osoba pise kazdu hodinu ci uz niekto ma a ci nic ako min. mesiac to mi uz liezlo na naervy ale inak lepsie ako keby to malo byt v kazdom fotoblogu pisane

babls5
15. júl 2014

@mamula2 mne na slsp vzdy tak okolo 10:30 az 12:00 ako kedy minule az o 14 tej

mravvcek
15. júl 2014

Zmenilo sa to tu na poradnu 🙂 tato tema je nie ako usetrit ale ci nabehol rodicovsky. Stale musi niekto riesit a pozastavovat sa nad nou. Proste baby si tu davaju info. Keby len fungovala z takej sudrznosti,ze jej tebe nabehol uz sa mozem tesit nabehne aj mne ...tak nech funguje. Ja si ju rada informativne precitam a ked vidim,ze baby z vychodu slsp pisu,ze je,kazdu chvilu sa tesim,ze nabehne aj mne. Nemusime furt riesit nepodstatne veci,ze naco je tu tato tema. 🙂

zuzanka410
15. júl 2014

Ba 5 stále nič? 😠 ☹
Dúfam že dnes príde

moni244
15. júl 2014

@andreah25 aj ja som to mala rozvrhnuté, len manželovi mešká výplata, tak aspoň nech rodičovský nabehne, keď zatiaľ nič iné

janulkam21
15. júl 2014

Mne este nenabehol a mam slsp a chodieva aj 15?

moni244
15. júl 2014

slsp 4 bratislava teraz nabehol

dobromila1111
15. júl 2014

TB v BB nabehol

patricia2120
15. júl 2014

slsp trnava stale nic

enya00
15. júl 2014

slsp NR nabehol