icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

michaelamilan
28. júl 2014

@barborusinka áno môže. Môj priateľ tiež poberal, pokým som si ja vbrala podporu a teraz už som zasa späť na rodičáku 🙂))) Inak aj na materskej môže byť 🙂

barborusinka
28. júl 2014

@michaelamilan aj ja by som to tak chcela urobiť čo všetko na to potrebujem resp.môj zamestnávateľ so mnou ešte neukoncil pracovný pomer a neviem či to mám urobiť ja len pre pol roka na podpore čo myslíš oplatí sa to a vlastne nemala by som byť predtým zahlasena na úrade ?

michaelamilan
28. júl 2014

@barborusinka ja som počas materskej prišla o zamestnanie- firma išla do konkurzu. Vtedy mi pani na soc. poisťovni poradila, nech si po skončení materskej požiadam o dávky v nezamestnanosti a nech sa na RD nahlási partner. Už si presne nepamätám čo všetko som tam niesla, lebo mi aj garančný fond vyplácali, len viem, že musím priniesť potvrdené papiere od zamestnávateľa, že za teba odvádzali odvody, ale to už by ti povedali čo všetko treba. Choď sa informatívne spýtať a uvidíš.
či sa ti to oplatí musíš vedieť sama, podľa toho akú prácu si mala, resp. máš a či si mala odrobených počet dní, aký je treba na vyplatenie dávky.. Ja by so len kvôli tomuto výpoveď nedala, lebo som mala dosť dobré miesto a po materskej som sa chcela čo najskorej vrátiť. Ak sa vrátiť nechceš, tak daj výpoveď a vyber si tú podporu. 🙂)))
Ja som mala zo všetkým opletačky, keďže firma už vlastne neexistovala, vybavovala som to cez správcu konkurzu a potrebovali sme aj ex účtovníčku, ktorú bolo treba, lebo mala v PC potrebné veci.
No myslím že ty nebudeš mať taký problém ked tvoja firma existuje :_)

barborusinka
28. júl 2014

@michaelamilan dakujem ti krásne

lilly0812
5. aug 2014

Baby kedy tento mesiac čakáte rodičovský? Ja až tak koncom budúceho týždňa. Včera som bola na úrade práce podpísať jeden papier, pracovníčka ma hneď informovala, že tento mesiac posielajú prídavky až 13-teho alebo 14-teho. Myslela som si, že keď poslali minulý mesiac 11-teho, že tak pošlú aj tento mesiac (to by som mala prídavky na účte už 12-teho), to by som chcela od úradu asi moc.

shania31
5. aug 2014

@lilly0812
v piatok 15.teho ocakavam, zvykne 16.teho u nas chodit, ale tentokrat to bude pravdepodobne 15.teho

lilly0812
6. aug 2014

@shania31 ja dufam, ze najneskor do toho 15-teho pride. Ako som pisala minuly mesiac vastinou mi chodi 12-teho/13-teho. Aj tak neviem preco neposielaju v auguste 11-teho ako minuly mesiac, sice aj tak v juli peniaze prisli 14-teho no keby tak poslali aj tento mesiac peniaze by som mala na ucte uz 12-teho. Ach tie urady.

lalinko2010
6. aug 2014

@lilly0812
@shania31
ahojte, peniaze RP a PnD idú dňa 13.08., takže na účte budú 15teho, ale nie ráno o 8mej a podobne.
- Ach tie urady - treba napísať ach tie banky a pošty. Pretože tam sa zadržiavajú peniaze! to platí aj pri výplatách, peniaze na účte 8meho, ale banka pustí až 9teho alebo 10teho.

jerryjanka
6. aug 2014

@lilly0812 no parada a ja na suchu už tyžden 😀

shania31
6. aug 2014

@lalinko2010
Ak peniaze 13.08. poslu z ich uctov (datum splatnosti 13.08.)- 14.08. musia byt na uctoch klientov pripisane - je to individualne, ktora banka, aky cas v dany den pripisuje dosle platby z iných bank. Banky pripisuju dosle platby na ucty klientov v ten, ked prichadzaju platby- zakon o platobnom styku a pod ti asi nic nehovori.
Takze asi tolko.

evittam
6. aug 2014

@lalinko2010 Presne ako píše Shania, banky môžu držať peniaze maximálne 24 hodín - a to len keď idú peniaze z jednej banky do inej, inak sa pripisujú hneď. A už máloktorá banka to robí tých 24 hod. Peniaze odídu napr.poobede a na účte sú už ráno 🙂 . No a čo sa týka pošty, tak to je len chyba toho čo si to dá poslať na adresu, je jasné že to trvá omnoho dlhšie....

lalinko2010
6. aug 2014

@shania31
@evittam u nás to ide tak, že peniaze sa púšťajú okolo 10-11-12-13 deň v mesiaci, ale dohoda s bankami je a s poštou, že na účte budú vždy 15teho v mesiaci, ak padne 15teho na víkend, tak peniaze nikdy neboli na účte 16-17 v mesiaci, ale vždy pred 15tym v mesiaci. na pošte majú výplatný termín 18teho....
ja som také mala že peniaze na účte 8ho ale cez bankomat som nemohla vybrať skôr ako 10teho, na výpise som to mala, že peniaze od zamestnávateľa na účte 8ho. Tak?

shania31
6. aug 2014

@lalinko2010
Dohoda s bankami???Pracujem v bankovnictve od roku 2002 a taketo nieco ma pobavilo, ze dohoda s bankami....... teta na UPSVaR moze zadat prikazy 10., 11. atd - dolezite, kedy da splatnost, ze peniaze odidu z ich uctu a nasledujuci pracovny den su tie peniaze v bankach a banky ich pripisuju na ucty klientov. Toto su velmi lahko overitelne platby, kedze to ide cez ucty statnej pokladnice, ci sa dodrziavaju lehoty......
A to, ze si mala peniaze na svojom ucte (ako disponibilny zostatok) - tak sa da s peniazmi nakladat- iba ak si ich mala zablokovane z nejakeho dovodu.
Takze nejake vymyslene, ze dohoda s bankami a pod neexistuje a uz vôbec nie, ze mas peniaze na svojom ucte a nemozes s nimi disponovat (vyminka, ak su zablokovane z nejakého dovodu- exekucny prikaz ......) 😀 😀 😀

lalinko2010
6. aug 2014

@shania31 robím na úrade, takže viem čo kedy a koľko peňazí posielame. účet nemám blokovaný, neni dôvod.

shania31
6. aug 2014

@lalinko2010
No vidis, ja zasa v banke (uz 12 rokov) a viem ako sa pripisuju peniaze na ucty klientov a co je disponibilny zostatok, uctovny zostatok atd. 😀 😀 :

lalinko2010
6. aug 2014

@shania31 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a teraz čo že tam robíš 12 rokov????????????????? niektorí robia dlhšie a neriešia!
ja som písala ako je to u nás!!!

shania31
6. aug 2014

@lalinko2010
Nic, len ma to pobavilo.
Jasne, Vas jediny UPSVaR ma dohodu so vsetkymi bankami, aby boli peniaze 15. teho na ucte. 😀 😀

hajajanka
6. aug 2014

@lalinko2010 Toto co pises je hlupost. Ja som este nezazila, aby som mala peniaze na ucte a nemohla s nimi disponovat. @shania31 pise spravne.
Dohoda s postou a s bankami nie je. Ked dava vas urad prikaz, pozrela si sa, kedy je splatny? Lebo prikaz na uhradu mozes dat x dni dopredu a na prikaze si urcis, kedy je splatny (takze az v den splatnosti odidu peniaze z vasho uctu a pritom prikaz moze byt zadany tyzden dopredu).
Detto pri vyplatach. 11. den odide prikaz na uhradu vyplat a 12-teho su na ucte a mozes veselo minat (stastlivci, ktori maju ucet v rovnakej banke ako ma zamestnavatel mozu rozhadzovat peniaze uz 11-teho).

shania31
6. aug 2014

@hajajanka
Uz to radsej nechajme tak, lebo uz sme mimo temy 😀 😀

lalinko2010
6. aug 2014

@hajajanka ja viem čo píšem a čo riešim. peniaze "posielame" ako som písala a deň splatnosti je väčšinou 15teho v mesiaci, šak ešte viem čo vidím! ak ten dátum nepadne na víkend!

evittam
6. aug 2014

Ak ma raz peniaze človek na účte, tak s nimi môže disponovať, presne tak ako píše Shania31, vôbec je blbosť aby som mala na účte napr.1000,- Eur a bankomat mi ich nedal, jedine ak by nemal 😉

lilly0812
6. aug 2014

@lalinko2010 neviem či má banka právo peniaze držať. Ja mávam peniaze na účte na druhý deň ako úrad pošle takže ak 13.08. pošlú 14.08. by som ich mala mať na účte.

Keď som mala ešte rodičák cez poštu tak mi chodil 21,22 v mesiaci, niekedy aj neskôr. Hlavne, že z úradu peniaze medzi 11.-13. dňom odchádzali ale pošta má svoje postupy, že až po 18tom, aj tak ich nosili neskôr.

katarinka2511
6. aug 2014

Ahojte,tak aj nam sa podarilo dozbierat album,dakujem vsetkym ktrori nam pomohli......

lalinko2010
7. aug 2014

@lilly0812 ja som písala o výplate, nie o rodičovskom, nebola by som to registrovala, ale výplata výber z bankomatu 10teho a keď prišiel výpis tak tam napísané, na účte 8ho.
ale už sa s týmto nejdem zaoberať.
RP-PnD posielame okolo 10-11-12-13 a na účte sú 15teho, záleží ako padne 15teho - pracovný deň+víkend. s poštou je to iné, tam sú výplatné termíny od 17-18 - aspoň u nás, ale v každom meste inak.

solinkarka
7. aug 2014

@katarinka2511 si si ista? 😅

lilly0812
7. aug 2014

@lalinko2010 aha, tak prepáč. Inak nechcem Ťa uraziť ale táto diskusia je o rodičovskom/materskej a nie o výplate. Čo sa týka rodičovského a prídavku na dieťa zatiaľ sa mi stalo len raz, že prišiel toho 15-teho, prevažne mávam prídavky na účte 12-teho/13-teho. Ak je 11-teho piatok tak 14-teho..

mius86
11. aug 2014

tak co? kedy ocakavate rodicovsky? ja predpokladam, ze dojde 15. v piatok, ale nepohnevala by som sa kebyze aj skor 🙂 alebo nebodaj, uz niekto ma??? 😉

lilly0812
12. aug 2014

@mius86 dufam, ze 14-teho pride. Ked minuly mesiac posielali 11-teho nenahnevala by som sa keby tak posielali aj ten to mesiac no podla mna pridavky este ani neposielali.

pipinka4
12. aug 2014

@mius86 ja predpokladam zajtra ze hadam pride rodicak 🙂 mohol by uz som svorc :D

25daniela
12. aug 2014

Jej, uz zase presiel mesiac 😀 😀 😀