Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
prepačte mi hapruje mi počitač velke sory
prepac tak myslis ze to bude toho 11 ved ty si tu viac ako ja
aj ja som zvedava ale dik velmi pekne rada si s tebou nikedy pokecam
@lilly stale sa na to tu nekto pytal.hladala somno nenasla nekdo pisal ze v Ke budu odosielat 8.12..ja som od Pp tak az tak sa nezajimam len som sa sna,ila poradit aby sa kazdy den nepytali sak len teraz boli a uz riesa dalsie.ale chapem idu vianoce.no uz tu viac radit nebudem lebo sa to zas otoci proti mne
ahojte baby stala sa mi taka vec. Od 13 jula som na materskej s dvojickami. Kazdy mesiac mi prisla materska a tento mesiac nic... Neviem co sa stalo, volala som povedali ze to musim na socialnu poistovnu ale tam dnes uz nemozem ist nema kto byt s malymi. nestalo sa vam nieco podobne???
@14janula14 No tak to naozaj len riešiť zo SP - a kam si volala?
@evittam volala som na UPSVAR.. ja to nechapem 😒 😒 😒 😒
@14janula14 neposlali ti niečo z práce? napr.odmeny, prémie, také dačo? A prečo si volala na UPSVAR, keď materskú vypláca sociálna poisťovňa?
@moni244 nie nic mi neposlali. ja nechapem co sa mohlo stat
@14janula14 a aku davku dostavas? materske, alebo rodicovsky prispevok? pracovala si pred materskou? ak ano, dostavas materske, to vyplaca socialna poistovna, volaj tam.. ak si napr po skole, tak dostavas hned rodicovsky prispevok, ten vyplaca upsvar..
@14janula14 No, tak platí to čo napísala @lilly , pokiaľ si mala nárok na MD, tak tú vypláca SP a UPSVaR s tým nemá vôbec nič spoločné....No a ak si nemala nárok na MD, tak si až od pôrodu vybavovala RP - ten vypláca UPSVaR - takže podľa toho čo máš dostávať, tak tam treba volať. 😉
@moni244 No a aj keby jej poslali prémie alebo odmeny, tak to nemá nič spoločné s tým, že ti nevyplatia MD alebo RD.... 😉
@evittam ale ak to zaúčtovali a odviedli z toho odvody, tak materskú za ten mesiac nedostanú, lebo ty nemôžeš mať počas materskej príjem z tej istej zmluvy, z akej si išla na MD, kamoška na to doplatila minulý rok pred vianocami, keď poslali odmeny a kvôli tomu nedostala materskú
Neviete nahodou, ako rychlo po podani ziadosti o rp pridu peniaze? Ked som podavala ziadost minuly tyzden, pridu naraz az v decembri, alebo poslu hned (spatne za dva mesiace) a od decembra u normalne pravidelne?
@kakajkova Ak si podávala minulý týždeň a máš nárok od nejakého dátumu v novembri, tak ti príde už za november v decembri. Na UPSVaR majú uzávierky cca do nejakého 10.? Myslím. Ja som napríklad podala žiadosť o rodinné prídavky a príspevok pri narodení dieťaťa 9.1. a 15.1. som mala peniažky na účte - aj keď možno náhoda. 😉
Alebo teda kedy ti skončila MD? Nakoľko píšeš o dvoch mesiacoch....RP sa vypláca mesiac pozadu.
@kakajkova peniažky prídu v decembri 🙂
@bublinka032 dakujem 🙂
Kosice a Kosice - okolie 11.12.2015 😉
koceny chcem sa opytat ci nahodou mi vie poradit niektora mozno to tu ani nepatry ale chcem vediet len to jedine :D 25novembra mi skoncila materska so socialky a som si bola nahlasit aby som poberala prispevok od uradu no kazali mi ze mam napisat ze si narokujem od 26novembra chcem sa opytat ci budem mat od 26-30vyplatene s uradu alebo oni poslu rovno tych 203e a nerobia v tom ziadne rozdieli ako socialna poistovna?? dakujem vam krasne za skoru odpoved :P 😀
@julka31111 z uradu prace dostanes v decembri rodicovsky prispevok v plnej vyske 203€, nie je krateny podla poctu dni ako materska zo socialnej poistovne 😉

@vydrnik je to ta Pani ktorá sa
nick lilly