Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@mirka2411 a to koli comu az vtedy*??? ste si ista?? 😀 😀 😀 ☹
Ahojte neviete niekto kedy ma Trebišov?
Okres TO.zatial nic.
@julka31111 chodi tu jedna mila pani ktora robi na upsvar a ona stale kazdy mesiac napise termin pre ke a ke okolie a teraz je ten termin 11.12. takze skor by som ich necakala zatial prisli stale tak ako informovala 🙂
Dostal niekto okres senica dakujem
@mirka2411 no ok tak dakujem pekne :D aĺe hlavne ze budu v piatok :D
@mirka2411 len problém je že niketo nečíta ale hneď píše, že kedy budú na účte...
@patricius11m ze vraj v piatok spoluziacka co robi na usvare vravela
@majulino v trebišov?
@patricius11m jj
@evittam
@moni244
presne tak..ma uz vytačaju tieto ,,plačky,, čo mnohé a sedia na riti a čakaju na rodičak ako pes na kosť. Kde v iných krajinách mate 3 roky moznost byť doma s deťmi a ešte vam k tomu davaju prispevok a ste chranena ze vas nemozu prepustit zo zamestnania a to miesto vam viac menej držia? Inde po pár týždnoch hajdes do roboty...ty kks kebyze mne to nevychadza tak idem aj s deckom v kočiku a batoh na chrbat a roznašam letaky...tam vas vyhnat do robory niektore, lebo nech mi nikto nehovori ze sa tu pytaju zeny čo su finančne relativne v norme - furt tie iste nicky...mrnčia ale robiť to nepojde. Jasne..neda sa...tak ked sa neda tak drzim hubu a krok a som rada aj za tie 2 stovky.
@sardinka335 1000 "lajkov". 😉 Ale tak jednoduchšie je sedieť doma na riti a sťažovať sa na to ako mi nedajú viac...
len hold kazdy nema taku moznost si ist privyrobit.. nie kazdy ma moznost dat dieta niekomu postrazit. Pripadne platit nemoralnu cenu za jasle.. skolky male deti nechcu... a tak dalej a tak dalej.. mnohe maminy musia ostat sediet doma aj po rodicovskej lebo je decko casto chore alebo nieje miesto v skolke.. k
Ja mam to stastie ze som zamestanana a dokazeme sa s muzom pri malom vystriedat pomaha mi rodina kamaratky ale mam kamosky co by aj chceli ale nemozu lebo sa to proste neda nemaju ho kam dat a kazdy mesiac cakaju na korunky jak na spasenie.. a ano rp je davka ktora ti nahradza mzdu pocas toho co si s deckom doma... a tie reci ze ine krajiny.. ano ale oni maju uplne iny system aj skolstva a umiestnenia deti a ine prijmy🙂 deti niekde od pol roka maju skolky za ktore sa.mozno sice plati ale aj prijem je znacne iny ako u nas..
@sardinka335 presne, aj mna to vytaca do.vyvrtky, tiez nam to nevychadzalo, tak som zacala s brigadami a teraz robim na polovicny, s manzelom sa striedame a konecne nejdeme od vyplaty k.vyplate
Lenze su aj mamicky ktore chcu vychovat svoje dieta same a nie ich pchat do skolky
Tak toto sa tu uz stava pravidlom kazdy mesiac,neviem ci uz z tej nedockavosti na pipnutie sms..,je lahke niekoho odsudzovat...ale vy viete,ake to maju niektore mamicky tazke?viete ako ziju?viete preco nemozu odist od maleho dietata do prace?jasne,lahko povedat,ze vsetko sa da...niekedy sa neda,ale kto nezazil nepochopi...komu sa to podarilo gratulujem,ale neodsudzujte ostatne...aj tak uz je tato debata mimo temy 🙂
@evittam mala som na mysli tie zaciatky aspon do dvoch rokov byt s nimi doma nehovorim komu to nevychadza nwch ide do roboty a nwch nwvyplakava a ja som len zvedava ci pridu kedze su vianoce a aj tych dve stovky su lepsie jak kopanec do riti a mi vychadzame 🙂 ja sa nestazujem tak menarazajte na mna
Zeny stale vsade len hadky mna by teda zaujimalo naco ste v takom fore ked vam je jedno kedy tie peniaze pridu. Ja som doma chcem si deti vychovat aj sama nie len ich strcit do skolky ale uz peniaze chybaju a aj potrebujem ist do kolektivu no zial pracu sa mi nepodarilo najst zatial tak nemudrujte a nechajte zit
@deniskami Ja nikoho neodsudzujem a veľmi dobre viem ako je to žiť "z ruky do huby"... 😉 Našťastie toto obdobie už máme za sebou. Len ak sa tu väčšinou sťažuje mamina ako nemôže ísť na nákupy a podobne, tak asi tak ako na nákupy môže ísť od dieťaťa aj do práce alebo si privyrobiť..... 😉
@danula26 ale kazdy nema moznosť...tak ked nema možnosť tak čuším ako voš pod chrastou a nie ze nadavam ako sa o mna nikto nestara, tu je x tem o tom ako si privyrobiť na RD...tak pojdem aj letaky roznašať to sa nedá v ramci prechadzky s dieťaťom? v sobotu ked je muž doma? večer ked muž pride tak sa vystriedať a ist niekde upratovať....
Pribuzní ziju v Norimbergu a veru maju prijem cez 2000 euro ale vydavky 1800 euro..tam nei su take ceny ako u nas...potraviny a najom je tam ovela drahší, zivotna uroven ani tam uz nie je ,,co bejvávalo,,. So školkami tiež maju problém, a uprednostnuju sa socky...by ti vedeli rozpravať ze zlate časy su davno preč, takze nemaju ani tolko školok a ani take super financie aj ked zivotna uroven je tam vyššia...ale uz stavaju soc. byty ale nie pre Nemcov a mlade rodiny ale pre socky...ludia odchadzaju an periferie čo su najmy vysoke. Len tu je sladka nevedomost ze ,,ako im tam pečene holuby padaju do ust,,.
Kocky preboha,kam sa to zase zvrtlo.Ved to je jedno, a na kazdom ako riesi svoju situaciu.Toto forum sluzi na to aby baby napisali ,ci nabehol rodicak.A pokial nemate k tejto teme co povedat,tak nerieste to i ono.DAKUJEMEEEEE 😀

Rimavska Sobota ma niekto?🙂